19 January 2011

# pETS # PINTOM si Fuzzy COMEL

Tam Peganti Nurblack

salam,

korang ingat tak pasal topik yang akan aku updated??tentang binatang peliharaan yang bakal aku dapat tuh?ingat?tak?erm..takpe aku crite balik..

Ok ini kisahnya bila dulu kala aku ada bela kucing nama Nurblack..memang xleh lupa camne nurblack nih punya gelagat..nakkal dan jugak suka sangat kemas umah,paling menarik bubu slalu ajar die main shuttle..ekekekek kira betul2 bentuk keluarga sukan badminton la nih.Tapi at the end Nurblack xpenah balik selepas hari itu..dapat tau die dah kena culik oleh orang yang tak bertanggungjawab sebab rembat kucing yang dah aku bela selama 8 bulan..bayangkan lah dah bape lame aku bela,,sampaikan nurblack dah boleh paham apa akan aku suruh die buat..bila aku marah die tau nak buat apa.tapi sekarang dah takda sebab orang mongok yang culik..tension!!!Sejak hari tu,aku slalu teringat kat nurblack penah terfikir nak cari peganti tapi xjumpa lagi..erm..sehinggalah satu hari..

Tawaran terbuka oleh seorang jejaka,kawan kepada Mr.tunang da,duk syiok chat dalam FB ada satu mamat tuh offer nak bagi kucing..mana taknya terkinja seronok aku dengar,kawan tunang aku gak,tapi sebelum tuh dapatkah?bolehkah?greenlite kah?hahahah sume tuh kena dapat persetujuan mr.tunang dulu da sebab die kurang kat kucing nih,kata die lebih gemor bela tikus sebab tikus free xbela pun memang akan ada di setiap umah..adeii camtu pun boleh..damm..Ok selepas meminta pujuk rayu dan sebagainya akhirnya dapat juga kelulusan untuk bela si Tam nih.heheheh

tapi kan korang mula2 jemput Tam nih,erm mudah lah sangat tgk pun comel cuma mata die tak sebulat mata si nurblack dan juga Tam nih kucing jantan bukan betina tau,heheh,,sampai ajer umah trus aku masukkan dalam sangkar tapi kisahnya selepas itu..ya allah,,tuhan aja yang tahu si Tam nih kuat betul mengiew..meow..meow..meow..nangis bebel sentiasa..xkira masa..adeii sakit kepala aku di buatnya yang xpaham tuh die tengah makan pun die bebel..24/7 lah bebel dan bising..aku agak2 lah die wendu famili die lah,,yela cam kita jugak,wendu mak,adik beradik die,aku dapat tau Tam nih ada adik lagi 2 ekor...mungkin tu punca die suka memekak kot..tapi lama kelamaan bising die dah berkurangan nampak gaya pun Tam dah mula nak biasakan diri die walaupun kadang2 die suka membebel kadang2..huhuhu..tunggu lah tengok minggu minggu mendatang mungkin makin baik..pe2pun sebelum tuh aku nak tunjukkan gambar Tam teman Pintom peganti Nurblack...







Korang tengok lah bertapa malas nye mamt nih kuat tido kuat makan kuat membebel..


P/s :lupa nak bagitau pasal asalusul nama TAM..kali nih aku ngn bubu xdapat nak letakkan nama sebab owner Tam nih dah ajar Tam nih ngan nama Tam..so kami tetapkan panggilan "TAM" untuk ahli keluarga terbaru nih.





4 comments:

  1. cik momoy..itulah pasal..insyaallah momoy arap2 camtu la

    ReplyDelete
  2. Salam .. uhh cantiknya bulu dia. :) Lama dah tak pelihara kucing.... tgk je ... skang tak leh nak beli .. banyak ngat pemangsa dalam umah ni .. hehehee

    http://hasrulhassan.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. hasrul-ramai pemangsa??maksud u?tapi bulu si tam nih mmg lah cantik+lombut..tapi kuat beleter da

    ReplyDelete

Pinkygroupsaid

Si peminjam Hati Tinggalkan Tapak

Popular

Total Pageviews