6 January 2011

Periksa saiz blog


Ok guys comel duk lah menyinggah blog rakan rakan bloggers,tertiba comel jumpa tentang cara nak ukur kelajuan blog untuk loading,kalau nak di ikutkan lagi bagus kalau speed blog korang kurang dari 100kb.Bukan apa kira Kb blog korang ringan so xdalah bila kawan ko nak bukak baca entry ko mula lah gelabah sampai hang komputer dema..Aku dapat tahu teknik check speed ni pun dari kawan blogger gak ciktom die banyak membantu aku lah kali nih,

kalau tak aku pun xtahu berapa berat atau ringan saiz blog aku kan.well now i knew lol.thaz ciktom stakat nih yang aku tau saiz blog aku memang berat sikit lah mungkin sebab aku banyak letakkan link2 bloggers lain.bukan apa link2 bloggers ni aku wajib tag dan bookmark kan,sebab mereka ini adalah sumber ispirasi dan juga dengar membaca entry menarik mereka,aku dapat merasai sama pengalaman mereka,walau aku xdapat merasai sendiri detik2 yang xdapat aku kecapi.Kadang2 dengan membaca dan mendengar cerita mereka dapat menceriakan aku dan membuatkan aku bertambah bersemangat untuk ber blogging.hehehe .

So kalau korang nak tau saiz serta teknik dan tips untuk ringankan saiz blog korang boleh lah merujuk kepada ciktom punya blog..itu adalah tutorial die yang aku pelajari tadi.So sebelum tu ciktom ada bagi link kat aku tuk aku check berapa berat saiz blog aku.so kalau korang minat nak tau kat mana nak check ni hah link aku tolong bagi "http://www.iwebtool.com/speed_test" dan pantang larang yang wajib kena ikut rujuk selanjutnya di blog ciktom ok.Aku xnak lah copy die punya tips kang melanggar etika namanya tu.heheh

Btw ciktom thankz skali lagi ok..comel suka suka suka..(^______*)muahhahahahah...

14 comments:

INFOzi said...

nice info! thanks..

miszlullaby said...

dah cek.hehe=)
maceyh for d info=D

miszlullaby said...

Ada award You're cool like a snow dari Ml untuk comel =)
jemput amik ye=)

http://miszlullaby.blogspot.com/2011/01/blog-post.html

saya_arief said...

suda cek..
berat yang ideal.
:D

**Bila Comel Jadi Comot** said...

infozi-welkam

**Bila Comel Jadi Comot** said...

ML-ok2 welkam n thaz 4 da award

**Bila Comel Jadi Comot** said...

arief-wokeh good

s.y.a.r.q said...

thanx...info yg bagus :)

**Bila Comel Jadi Comot** said...

syarg-ok2 welkam

MieraNeep said...

wah~~thnx sis comel~~~nak sharing2 gak laa..heheheeh

MieraNeep said...

wah~~thnx sis comel~~~nak sharing2 gak laa..heheheeh

**Bila Comel Jadi Comot** said...

mieraNeep-ok welkam2 shared la..sesama kita ok jer

CIK TOM said...

hehe..ur wlcm dear...comel la blog ni..pink!!

**Bila Comel Jadi Comot** said...

cik tom- bukan apa sharing is caring ekekekek

comel ke?ciktom suka pink x?

Cuba Klik tengok apa jadi!