17 January 2011

Bubble tea keladi/starawberi


Hujung minggu lepas Mr.tuanang beria ajak aku makan lunch kat luar,kebiasaannya die akan ajak aku makan kat mamak stall jer,kat mana lagi kalau bukan port berkurun die area subang tuh,kata ngan bubu,sana sedap ayam goreng die pun menarik..paling best katanya papadom die yang banyak dan sedap..tapi tertiba lak die tukar planning xnak makan kat situ..erm kat mana lak kali nih die nak bawak aku..hentam jela orang nak payung ikut jela..

Tup..tup bubu bawak aku makan kat restoran JARING kat mentari bandar sunway.erm ok lah lauk2 die..sebab kami pun datang dah lewat dah nak masuk waktu petang dah pun..so lauk2 pun banyak yang dah bis,,aku sekadar makan ikan kembong bakar dan air asam tu jelah oppss..lupa sayur goreng campur ok lah,Mr,tunang cam biasa lah masak lemak daging salai pedas adalah pilihan die..suka betol dengan daging salai..lantak lah janji die keyang sudah.

So lepas makan situ,di pelawa lak aku ..
Yang pahni kita g layan "BUBBLE TEA" plak..nak x?
aku tengah blur ubi sambil tanya tea ada buih xminum lah..xsuka ..Mr.tunang menyampok..bukan teh buih la..ni air yang ada cam2 perisa tapi mmg sedap lah cara buat pun mmg sedap kalau sape2 minum alamak mmg layan lah ..ayang nak perisa apa pun ayg boleh mintak dorang akan buatkan..
So aku apa lagi bunyik citer gempak bubu cam best hahahah aku layan kan ajer..JOM!!!


Wah skali slurpp...memang masyuukkk!!!sedap seyh...
so jangan segan2 korang mencubakan diri ke stall bubble tea nih memang sedap..yang menjadi pilihan hatiku adalah bubbletea shake strawberi ,rasanya lemak berkrim..

Bubble tea nih ada cam2 perisa,ada coklat,vanila,mocha,keladi(pilihan mr.tunang),apple,corn,mango alah macam2 lah nak sebut sume lebam lah..so korang yang berada di sekitar boleh cuba g rase ok.paling best adalah die punya pearl 9nak tau yang mane ..tu hah yang bijik2 itam bulat2 cam cincau tuh)..sedap...

layan..

5 comments:

.::: Princess MOMOY :::. said...

cedapnyer...
dah lama x mamam bubble tu
huhu...malam nih kena g cari nih

"Nak Lagi Pendrive MURAH ?


"ATTENTION kawan-kawan | Blogger ini DIKEHENDAKI !!

Boleh ker cara ni naikkan TRAFIK ?

**Bila Comel Jadi Comot** said...

heheh best2 tu wallaweii syok2

nabila saat said...

try la cool blog..pun best jgk..!!!
sama la mcm ni..dan amat bnyk choices

.::: Princess MOMOY :::. said...

alamak... comel nih sengaja jer buat momoy tak boleh tido
semalam tak dapat cari
adeh...kena tunggu weekend ni
harus g cari gak nih
Peristiwa itu masih menhantui diriku...

ATTENTION Kawan-kawan: Blogger Ini DIKEHENDAKI

shairahman said...

salam puan silalah dtg kedai i di mentari court....i jual air bubble tea nih...kedai i berdepan ngan mentari court...

Cuba Klik tengok apa jadi!