10 January 2011

# Aktiviti comel

Aktiviti berulang


hye sume,bosan nye live aku ni kan skang,mane taknyer sejak jadi penganggur berjaya nih kehidupan seharian aku skng kelihatan sangat membosankan.mane taknya.duk umah 24/7.cuba bayangkan cmne keadaan aku masa ini.wah..xmampu aku nak bayangkan.

Apa?ada yang cakap "wah best la ko xkeje duk umah"dapat bangun tido lewat xyah sebok punch card" da jugak yang cakap "best lah ko..xda orang nak maki ko xda orang nak marah2 ke arah ko,sume ko sendiri punya hal dan punya timing" adeii boleh lah dorang berfikiran cmtu.Apa?dorang xtau ke yang kalau duk umah nih amat lah membosankan.tidak di nafikan aku mempunyai bisnes online aku sendirik,dan kalau ada yang dah tau bagus lah kalau yang xtau sila jalan2 sambil meneroka ke sini ok..sila klik 


bila rajin2 nanti singgah lah yer.tapi itu jugak xdapat membantu aku untuk menghilangkan kebosanan aku ok.aku rindukan kawan2 aku,gelak tawa lepak2 time ngn dorang paling miss saat2 bergosip dan cerita2 yang sangat wanita suka fenyen dan makeup..huhuhu..sekarang duk umah seharian aku hanya berada di alam maya bersama teman lain.Erm bukan aku xleh keluar berjalan2 tapi itulah,aku nih malas betol kalau stakat nak keluar2 kosong kan.aku suka keluar bila betul2 ada tujuan.

hujung minggu lepas ada lah aku kua ngn bff aku si kamilah,kami keluar atas tujuan aku lah ada keje,da shoot gambar kat royale bintang damansara.Aktiviti shoot pun xlame so kami lepak2 lah g jejalan merata kl.sampai situ memang best lah kan..bila sampai umah kembali bosan lak.aduh..tension jer..yela mane taknya aku nih tinggal jauh dari kl.kawan2 aku sume dak kl aku lak di area selangor,kalau nak keluar lepak malam pun sangat susah sebab jarak yang jauh.yela lepak pun xboleh lame dorang keje lak esok harinya.

Skang nih apa aktiviti aku nak tau tak??sebab dah biasa bangun pagi so walau xkunci jam aku tetap jugak akan mebukak mata nih seawal pagi dan kemudian aku akan kedapur minum air kosong sebanyak 2 gelas,pahtu basuh muka..kemudian termenung kejap sambil memikirkan apa aku nak buat nih..erm...pahtu aku capai penyapu sambil lengang lenggok aku menyapu sampah yang agak2nyer dah masuk limaploh kali aku menyapu dan mengelap sampai dah xda habuk dan sampah agak2nyer umah aku ni kan,dahtu aku trus siapkan bekfas aku..sambil2 tekan botton kat heater tuk panaskan air.aku masuk mandi siap trus bekfas dan duk lepak depan tv sambil layan citer katon or what so ever la citer2nyer ..pahtu sambil aku g onkan lappy aku..mana taknya kalau nak cari rezki kena la pagi2 kan baru rezki murah setelah awal awal pagi tingkap sume aku bukakkan bagi memudahkan pengudaraan dalam umah aku.

Ok lappy dah on tenet pun dah login perut dah kenyang start keje iklankan bisnes,lepas tu baru lah aku sikit2 bercanda dlm fb sementara menguruskan pesanan pesanan pelanggan..siap urus poskan sume aku berehat lah kejap.tuk segarkan badan aku g mandi lagi..wah segarnya..pahtu makan tengahari kadang2 aku xmakan sbb xda selera,pahtu membawak lah ke petang ..huhu...masalah aku nih xboleh tido siang xtau kenapa memang aku takut lelapkan mata pada waktu siang..huhu..cam xkena jer tido siang nih,pahtu bila jam menunjukkan jam 6.30 ptg..hah korang tau apa yang aku slalu tunggu setiap petang..apa lagi layan astro awani..citer hendon ler tajuk "BUKAN DIRIKU" suka betol aku tengok baim wong tu belakon bersahaja dan jugak die sangat comey..kiut lagi..hehehe heroin pun comey gak ririn sri ..apatah nama die..erm cuma citer nih pjang lebar sangat lembab ..aku sanggup tggu sbb aku nak tau gak kesudahan citer tu..yela drama percintaan yang banyak halangan dan orang ke tiga sampai melibatkan kematian..layan woohooo sampai da part tu aku leleh la gak..hehehe..korang kena layan nih best xnyesal la.

hah sampai lah malam nyer..aku pun memulakan aktiviti mengupdate blog ku.erm..dan itulah lah aku buat sampailah aku tertido dan begitulah seterusnya..aktiviti yang sam ulang berulang ulang ulang ulang kali..huhu sampai nak muntah ijau bosanyer sangat2..huhhhu..

10 comments:

  1. jangan putus asa dear
    momoy dulu pun lama gak tanam anggur yang penting jangan memilih ok

    dear momoy suka your eyes makeup
    please buat tutorial

    Beza Antara HARIMAU MALAYA Dan HARIMAU MALAYSIA
    Boleh ker cara ni naikkan TRAFIK ?

    ReplyDelete
  2. cik momoy-thaz gve me a strength huhu mmg terasa bosan skng nak buat cmne .betol insyallah comel jnis simple xda pilih2 cuma kadang en tunang tu..heheh..ok anyway nt i buat tuto tul eye makeup tu ok

    ReplyDelete
  3. yayy !
    thx layan request momoy yer comel.
    and momoy nak tanya 1 benda
    apa kaler rambut u pakai
    momoy try nak achieve kaler tu tapi tak dapat
    too dark
    adehhh

    ReplyDelete
  4. hoho momoy suka warna nih ke-ini campuran 3 warna.buat masa comel da show ritu warna2nya adalah burgary+purle+blonde=akan jadi cam kaler comel skng

    ReplyDelete
  5. purple?
    brand apa tu yer
    faded tak dear?

    ReplyDelete
  6. purple tu brand loreal yang.bukan fake sbb ni salon toni&guy yang buatkan tuk hair show mereka

    ReplyDelete
  7. sabar la comel.comel layan citer korea x?kekeke...kalao layan,tu antara cara yang membantu untuk menghabiskan masa.


    comel cam dah xkerap sngat update blog.nape ye?busy dgn bisnes online ke?

    ReplyDelete
  8. ML-huhu..tulah xdalah comel da buat partime keje shoot gambar tu xsempat nak update penat la ml..xpe2 nt comel update ok..
    minat citer korea..ada satu hari comel layan citer man over flower sampai xtido sanggup layan sampai abis episod huhu .betol salah satu jalan ilangkan bosan hahahah

    ReplyDelete

Pinkygroupsaid

Si peminjam Hati Tinggalkan Tapak

Popular

Total Pageviews