Haahahah...perlu ke jah nak mention ko beli bra baru..ciss...kenalah jah..fenat mak musing satu klcc semata mata carik benda alah nih,Hah menunjuk?! xdalah..alah bukan mahal pun standard la harga bra2 kat pasaran kan..hah memalukan..ceh!!poddacih..malu bondo er...sarung tu kan memang keperluan bagi setiap wanita..xtau lah kalau korang xsuka pakai kan..ekekek ok2 joking.

Erm..ni lah masa yang aku ada masa tuk beli,kalau x slalu tertangguh jer nak2 plak saiz aku nih jenis yang somey2 jer..xdalah sebesar tembikai cino..wallaweii..siyess jah itu saiz tuk victoria secret boleh lah..Apa brand aku suka layan..hah ini lah yang aku nak kongsi..heheh aku sukakan barand ni dah lame bersama mereka..apa??apa lagi kalau bukan La Senza.


Hah jah,aku setia ngn brand nih,sebab ia selesa dan sesuai lah ngn aku yang berbadan kecil/kurus nih...heheh suai lah pakai yang jenis2 nih..xmahal pun alah korang nih jgn lah berkira sangat tuk diri sendiri je pun hahahah..Aku beli ni pun atas bantuan n pendapat dari kak ana dan kak fiza..masa dalam boutique tu..mak aih mata aku betol2 memancor terpampang jer nengok satu lingerie tu..wah santeknyer suka betol aku warna die lak itam ngn pink..seksi tuh...apa pun tggu lah nanti2 aku beli lagik..
Tunggu lah theme baru lagi dari La Senza nt aku beli aku update lagi ekekek.

Layannnn.....



Keceriaan berganda?apa tuh??heheh pasal aku lah..saje nak kecoh kat korang,mane taknya,so korang tau dah kan aku dah x keje ngan dlm petronas group dah..aka KLCC Holding.Erm..yer yer betol tu..memang aku dah xkeje skang..ok ok..sudap2 cukup2 tutup mulut korang xyah poyo2 buat terkejut sebab sememangnya aku yang kena terkejut..betol ke??huhuhu..betol lah
So what can i say..im a unemployed now!!.. hahahah..camno tuh??sapo nak belo nih..adeii kalau lah ayah mak tau lah hako xda keje apa reaksi dorang agak2..terkejut memang dah tentu..sedih mestilah aku pun same..mintak aku cari keje lain..hah!yang tu sume suruh aku cari..kalau tak nak makan apa?pasir ko??OMG cannot be la..haku nih bernafsu besar dalam bab2 fensyen nih,so xsuai lah kalau aku xbekerja..erm..tahlah skang xboleh pikir lagi sebab kepala masuk celaru masuk air..hahahahweng2 jap kabarator kepala aku ni hah.


Tapi apa yang menceriakan aku bila masa aku nak blah dari opis lame aku,bukan main aku di layan dan dimanjakan bagai tuan putri..wei..wei..ini kes menghalau jer ek..tapi kalau halau kenapa beria buat farewell(ejaan ini dibetolkan oleh ms.hajar) kat aku..ok aku cuba berfikir secara POSITIF..bukan apa kena bersangka baik ko..itu kunci awek muda..bagi aku lah korang aku xtau lah..hahah..adeii..weng weng jap


Erm..antara ferewell yang telah disusahpayahkan oleh kakak2 dan adik2 kat opis aku ni,antaranya belanja aku makan2 besar,minum2 besar,buat acara tonton nonton,hah yang paling aku touching adalah..dapat hadiah x benti benti,oops lupa xkurang jugak yang bangang kat aku kan..(tolong jangan pelik ejaan aku tuh memang betol)ada yang jaki kat aku ni hah,beria benar die duk tanya aku setiap hari setiap masa adalah agak2 dalam lapanploh kali..semak lak aku tengok muka die..yela aku nak belah la nih ko memang gila kan tempat aku kan..ciss..lantak ko lah janji aku happy sudah.Yang paling aku touching bila SM aku said sumthin' thaz boss u r really a good boss,glad to be ur employee.


Erm..lepas tuh keceriaan aku bertambah ceria bila aku menerima tawaran belajar melanjutkan pelajaran ke peringkat ijazah..wah seronok bagai xterkata,mane taknya dah lama aku nantikan saat ini.dan bertambah2 ceria bila tawaran temuduga di syarikat SHELL MALAYSIA di damansara height sebagai exect.dan permenant lagi tuh..wah berganda2 lah ceria aku nih...


Balik umah hah bubu lak,belikan coklat dan juga yogurt kesukaan aku hoho berganda2 keceriaan aku.dapat plak pezen kawan2 sempena aku dah last kat situ..ish2 sgt2 menceriakan mood aku ni hah..


P/s : ok just now kena fokus tuk keje dan bisnes lak..arap2 ada rezki sementara aku menanam pokok anggur nih ,arap2 berbuah lah nanti.heheh insyallah!!!!






Tengah aku karang blog aku nih,aku baru jer balik dari aktiviti setiap hujung mingguku iaitu bersukan badminton bersama kawan2 ku

Tengah aku membelek dan on kan akaun fb aku ternampak aku satu post yang memuji wanita ,erm..bangga betol lah wanita tu bila ada sahaja yang memuji,mesti seronok kan??kalau aku pun tipu lah kalau x bangga kan..
Aku mempunyai satu rasa yang xberapa senang..xtau kenapa dan sebab apa,tapi itulah..apa yang aku rasa sekarang sangat2 berlainan membuatkan aku sangat2 marah ngn diri aku sendiri,kadang2 aku jadi tak keruan ngn diri aku sendiri,bosan aku memikirkan perkara hal yang sama,sedihnyer kenapa itu tiada pada ku,kenapa mesti aku yang tiada itu untuk di banggakan.kadang kadang nak jer aku menjerit sekuat hati dan menanyakan walhal ini supaya sume tau apa yang aku hadapi,bukan aku xpernah usaha,tapi nak buat camne belom menjadi..rase aku nih xkan ada yang dapat rase melainkan aku sebab aku jer hadapi,aku sedih sangat,sedihnya aku hanya tuhan saja yang tahu,huhu menangis pun xguna sebab xkan ada yang dengar,

Aku kecewa bila pujian bukan hanya untukku aku sedih bila pujian bukan untuk diriku,kenapa mesti mereka..kenapa??mereka ada yang melebihi aku,dan aku hanya papan selapis yang tida bercorak,sikit tercalar pun tiada,menjadikan aku seorang yang kosong.
Terlalu lame aku sudah x mencatat kat ruangan sini..erm bukan apa di sebabkan jadual yang terlalu packed..
banyak perkara yang terjadi dalam bulan 12 nih,mane taknya bulan penghujung bagi tahun 2010.lepas nih akan masuk musim baru dan tahun baru..

Apa yang aku nak kongsikan kat sini adalah memandangkan tahun ini adalah tahun terakhir aku akan berkhidmat bersama KLCC Holding.Ramai yang meraikan pemergian aku.huhu (T_T) xtau nak cakap cmne sedih terharu terasa lak aku bila masing masing beria meraikan aku..xkurang jugak pihak atasan yang meminta aku untuk tidak lupakan mereka..(wah sejak bila lak aku nih pekerja contoh)coii mau muntah hijau rakan sejawat aku kalau diorang tau..tapi itulah yang di kata bila ko buat baik maka balasan baik untuk ko di masa akan datang.

Seminggu sebelum hari terakhir aku.kak ana adalah kakak paling vouge yang penah aku kenal..walaupun umurnya lebih kurang ibu aku sendirik tapi jiwanya terlalu memahami aku..aku sangat sayangkan diedie seorang wanita,juga setiausaha kepada GM aku,isteri dan ibu kepada anak2nya.senangtiasa menasihati aku menjadi seorang yang di sayangi orang sentiasa memberi semangat kepada aku.dan dia juga yang pertama meraikan aku..baik hati die takkan dapat tandingi sapa2 yang penah aku kenali hati die sungguh tulus suci murni..aku sangat mengagumi cara perwatakkannya menjadi wanita yang sangat2 aku idamkan..biasalah setiausaha banyak perkara yang telah mereka pelajari untuk menjadi seorang yang berdisiplin..aku suka tengok die,senyum die,gelak die,percakapannya,tertib mkan die..sangat2 soft spoken..boleh cair lah orang cakap.Dengan itu die telah bawa aku ke Pizza Suria KLCC untuk belanja aku lunch bersama aku adalah kak Fiza.heheheh si bonda wannabe..mak buyung dalam bahasa lain aku pnggilnya.heheh yang nih pun sweet jer orang die antara insan yang aku paling rapat juga,slalu die lah tempat aku minta pandangan bila xda kak ana.hehehpemikirannya matang sekali..xmacam aku lak sbb aku nih lebih kebudak budakkan sikit hahah..tapi itulah bubu slalu pnggil aku..budak kecik..
jom layan gambar mkn2 kitaorg dulu..


kak fiza..sweet tul mak buyung nih aku paling suka tengok die bila peknen sweet betol..hahah dahlah montel mmg kiut lah


Hah yang nih lah kak ana..cantik orangnyer..padahal umur lebih kurang mak aku jerw..

Hidangan aku di masa itu



Kotengok cara makan die sopan betol..so adorable 


Set pilihan supata x membazir ok..jimat keyang dan happy sangat2..

dan selepas itu aku telah di hadiahkan ini sebgai tanda ingatan aku kepada mereka..huhu comey sangat2


besarnyer,,heheh teddy bear pemberian kak ana kat aku so sweet thaz kak..i lub u a lot..

Ok belom habis stakat itu..minggu seterusnya si hajar dan umi punya turn lak..

hari yang berlainan si umi dan hajat telah membawa aku makan2 di secret recipe lak..wah2 keyang dah aku di buatnyer hahha..ini lak gang2 nakkal aku di sebabkan mereka muda dan jiwa lak semacam aku gak..hahah..sonok lak sebab xperlu kaber2 malu buat apa pun sume xkisah sbb jiwa muda hahahah..kat secret recipe nih aku di minta apa sahaja yang aku nak makn janji sume tu hajar dan umi yang bayar,,,wah x ke seronok tuh..heheh itulah kelebihan kalau masih ada yang sayangkan kita nak belah pun orang sudi hiburkan hahah..jom layan telatah kami bertiga



teman kesayangan ku


my chocolate blended..so yummy..



tiramitsu cake flavor wif cheese


bff for ever and after


kenakkalan mereka buatkan aku sentiasa muda dan ceria

menu makanan kami


chiken wif hot black paper

umi dengan lagsana die..makanan org perancis ni kot...


ini aku punya laksa sarawak..yumyum..


dah keyang cmni lah jadinya...

Apa yang penting comel nak ucapkan terima kasih banyak2 kat korang sbb sudi raikan comel huhu sedih plus terharu sgt2..mane taknya bukan senang k nk ada prg yang sudi nak sayang dan raikan kita..nak2 korang menghabiskan gaji korang tuk belanja comel..thankx ok..sayang korang sangat2 huhuhu
















Mafla..cerita pasal mafla ..aku nak ctau yang aku baru dapat pemberian dari seorang kawan yg baru balik dari itali..cam biasa lah aku kan,kalau mane2 kawan aku yang keluar negara untuk apa sahaja acara dorang aku mesti mintak sesuatu serveniar,xkisah lah..masa tuh ko buat lah muka xmalu mintak nak barang2 yang ko suka tuh..

macam aku lak mane kawan2 aku pergi aku akan mintak mafla..xtau la kenapa mmg aku sukakan mafla..dan aku xdalah cam sesetengah orang lain yang mintak pesan bawak balik salji lah,kangaroo la..kalau boleh suh bawak balik menara eifel..ada ke patut..sengal hapo...dan aku tetap maintain ngn mafla..

suka mafla nih sebab ia cantik dan unik juga multi function mane taknya selain di gunakan untuk panaskan badan ia juga dapat mencatikkan penampilan siyer ..kenapa?tak caya?betol.Aku stakat nih dah ada 10 jenis mafla lah aa yang aku beli ada yang kawan2 adiahkan yang tersayang bagi pun ada.suka suka suka.kat malaysia nih nak kena tengok cuaca kalau pakai,bukan apa tak kena kang.kang xpasal orang yang mandang ko jelik jer..hahaha gila hape panas2 pakai mafla.."ko hingat malaysia nih london?"aku xda lah cmtu mane yang patut di kenakan ngan gaya suai ngn majlis aku pakai lah.

dan yang terbaru mafla yang aku dapat nih memang cantik juga simple sangat2..jom usha



so adorable...



babe yang nih sbg tutup kepala pun suai..


Isteri anda tak berapa nak cantik? Jangan risau kerana sesungguhnya isteri cantik bukan jaminan keluarga bahagia. Kebahagiaan tak pernah ditentukan oleh kecantikan. Bahkan, ada juga suami yang terpaksa menceraikan isterinya cantik.



Lihat sajalah selebriti-selebriti wanita di Malaysia yang cantik bercerai juga. Dari segi wajah, penampilan, karier, wang… apa yang kurang dari selebriti-selebriti tersebut?

Inilah beberapa kelebihan mempunyai Isteri yang tak berapa nak cantik:


LOW COST
Dia tidak demand ke salon-salon mahal. Treatment muka dan macam-macam lagi jarang dilakukan. Bersolek sekadar seadanya pakai bedak yang biasa-biasalah.
Kos fitness, diet menguruskan badan, sedut lemak, menghilangkan selulit, buat rambut, pakaian branded, dan macam-macam lagi. Mahal tu!


LEBIH SAFE
Peluang wanita kurang cantik untuk curang lebih kecil. Kalau jalan-jalan shopping ke mall atau plaza, tidak akan ada yang “pewit”. Tidak ada yang kenyit-kenyit mata, minta nombor HP, alamat e-mail, Facebook, dan sebagainya.


RAJIN BEKERJA
Wanita cantik risau kulitnya hitam, terkena matahari,tangannya tebal, dan sebagainya. Orang cantik risau kalau mop lantai, apalagi kalau membersihkan halaman rumah. Malah enggan mencuci pakaiannya sendiri, semua hantar ke kedai dobi.
Isteri yang tak berapa nak cantik tidak segan-segan bekerja keras. Semua pekerjaan rumah, housekeeping, biasanya ditangani dengan baik. Tapi memang malang kalau isteri dah la tak berapa nak cantik, malas kerja, suka melawan pula. Hehehe….


LEBIH TAAT
Bukan aku mengatakan semua tapi kebanyakannya isteri yang cantik, kaya, terkenal, terang-terangan menolak status suami sebagai “ketua keluarga”.


RUMAH TANGGA KEKAL
Isteri yang tak berapa nak cantik umumnya sangat berkomitmen menjaga keutuhan keluarga sehingga maut memisahkan. Tak ada fikiran untuk berpisah.
Cuba kita lihat artis cantik yang senang bercerai kerana sudah banyak kumbang kaya yang menunggu di luar.

Walau apa pun suami pun penting juga, ada hati nak melihat isteri cantik, menarik dan sedap mata memandang tapi penampilan sendiri kurang dijaga terutama perut yang buncit spt orang mengandung tapi tak beranak-beranak huhu, serabai dan sebagainya. Lepas tu ada juga yang menceraikan isteri yang tak berapa nak cantik kerana tergoda dengan wanita yang lebih muda.

Isteri yang tak berapa nak cantik pun jangan lupa sentiasa menjaga penampilan diri supaya dari isteri tak berapa nak cantik kepada isteri yang cantik tapi jangan jadi senarai di atas sudah la.

sesunguhnya kecantikan itu ada pada hati

 

Sesuatu yang ingin aku catatkan di sini sebagai tanda terima kasih aku kepada si die..sape lagi kalau bukan bubu aku.

Erm..xsangka gak perkenalan aku yang bermula sebagai musuh manja2 gedix gitu berakhir ngn sebuah perhubungan yang sangat rapat.Mana taknyer..mula2 kenal masing2 jual mahal bergadoh xpayah citer la..pantang betol salah topic skit gadoh cam nak kena perang dunia ke3 ..dasyat2 na…
Hahahah…camne aku boleh jatuh hati ngn die pun aku dah lupa,heheh malu la…yang pasti yang aku ingat 1st date aku die penah tanyer soklan pelik yang xspatutnya di Tanya untuk 1st date…”JOM KHAWEN NGN I??”uiks biar betik die nih betol ke idak palo dio nih kenal aku pun x lae bebetol tetiba dah ajak aku khawen…hahahah…mula2 2 aku blagak la ngn die..hahah jual mahal la konon..poyo2 kan hahahahah…sawan…
mau dua minggu bubu kacau aku melalui phone,,heheh boleh die start called aku dari 8malam sampailah kul 6 pagi sok..berlanjutan sehingga 2 minggu..(nak mengayat kot)ekekekekek…wah….ko tau..dlm hp bukan nyer aku duk sembang manje2 gedix mengatal bagai tapi kitaorg gaduh…yang masalahnyer die tahan lak layan aku..yang aku lak knp xletak jer hp tu..xOFF kan ajer hp tuh..dah penah lah buat..nt die called balik hahahahah lame2 layan sabil2 gadoh..wah sampai gadoh xtau ape punca lah..pasal lembu lintas jalan xtengok trafik lite dulu pun bole gadoh ko tau..(contoh jela kan..kan..)
Tapi kan dlm tempoh selepas 2 minggu tu aku xpenah dengar pangilan bubu..pelik tul..tertanya-tanya  gak hati nih..huhuhu..
Kali nih aku lah sesibok jerw call die hahahah..konon2 tanya kabar..tapi da gak salingan gadoh2 gedix..tapi dlm hati wendu ko..hahahahahahah…

Ok lah..skit2 lah aku cita dulu detik aku dan bubu nih…tggu part2 akan datang…nak kongsi nih bukan senang nak luahkan pun bukan mudah suma nak kena da feel..free minded pun penting…


Pe2pun sejak aku temui n kenali bubu dia adalah insan yang terlalu istimewa dlm hidup aku (uiks ..sebelum nih ada ke aku nyatakan  statement nih??!!)..betol ko…

Cam bubu gak penah cakap kat aku…
Tapi time nih xda lah bunyik romantic sbb kitaorg duo nih mmg gilos2 blur skit bercinto..rock manjang huhuhu..kadang2 tengok xcam couple pun ada sbb terlalu sengal kedua-duanya…

Bibin : bubu..sayang ayang x???boleh ke u lalui hidup seharian u tanpa ayng??(wah soklan xle blah…)

Bubu : aku nak ko tau yang kalau ko takda dalam sehari pun aku leh gilos ko tau x??

Yang u lah yng I sayang,walau I pegi mane2 pun I tetap sayang u…walau camne u pun kalau I slalu tegur2 tuh ..itu saje2 nak sakat u…tapi I sayang u.i nak u sorang jer…

Wah!!!!! Ko dengar ape yang bubu luahkan buat aku terharu lak..sayang benar bubu kat aku nih…

p/s- sengal2 ubi kayu aku nih pun bubu sayang..itulah org kate kalau dah sayang..bukan senang nak cari seseorang yg benar2 memahami kita..n betol2 terima kita seadanya siapa diri kita.





lagu nih khas untuk bubu ekekekeek











sekarang nih musim orang bujang membinikan diri..tau tak maksud aku nih..maknanya sume yang single mingle nih akan menikah dan hidup berpasangan..wah..bahagianya..aku tumpang gembira..

seperti pasangan lain perkawinan mereka nih ada macam2 tema dan warna.memang menarik tengok majlis org rase berbunga bunga jer hati nih.yela mana taknya masa majlis berlansung pengantin akan jadi tarikan kepada tetamu yang hadir.semua tetamu yang hadir tak putus putus untuk mengambil gambar bersama pengantin sebagai kenangan abadi mereka.



Seronok aku bila setiap kali hujung minggu senang tiasa mendapat jemputan untuk memeriahkan majlis perkahwinan mereka..kad yang aku terima juga sangat cantik dan sangat menarik.. tkkan lah xnak pegi orang dah jemput bagai kan..nak xnak kena gak aku berusaha menghadirkan diri aku kat sana.erm..



So pada hujung minggu aku memenuhi salah seorang contractor aku untuk datang kemajlisnya..si Nazrul..muda lagik budaknya..tapi dah nama pun jodoh kan biar lah nt rezki lagi murah n elakkan maksiat kan..majlis bertempat di selayang taman jasa.dekat ngan kampung laksamana.pergi bersama kawan opis ku si hajar.sanggup aku redah jammed semata mata nak g kenduri nih..bila sampai ngam2 aku di sambut meriah oleh pasangan pengantin baru nih..bagusnyer mereka dua pun sangat2 lah cantik...



Makanan yang di hidang mmg terbaik lah aku suka sangat2..nak2 ayam masak merah die..memang terbaik..sampai habis aku turap lauk ndan nasi yg hajar hidangkan ekekek..yumyum sedap uolll



k lah malas citer banyak jom layan gambar sepanjang majlis berlansung.


jom balik peryt dah keyang door gift pun dah dapat...

Hah kali nih aktiviti aku adalah menghadiri party arijadi anak kawan kat mane...jom tgk gambar yang aku paparkan...


wah tema nak blue and white ok...magical birthday theme lagik...kek pun nak biru putih ok...


hah yang pakai topi tulah danish dan yang di dukung daddy tulah arianna...bulan da tarikh kelahiran yang sama pandai kan dorang set time bila anak dorang nak produced..ekekekek..




antara rakan yang hadir...


hahah gambar owner kena letak sbgai bukti kehadiran ..so Mr tunng mengenakan blue tshirt dan aku hanya berdress putih bertali halus...make snow whiteblue simple2 jer...

So happy birthday to both of em...smoga dorang maintain kiut n menjadi anak yg soleh dan solehah..



Korang ingatkan post aku yang lepas aku terpakse korbankan rambut aku yang panjang mengurai tu...di sebabkan aku potong rambut aku lah..Mr.tunang dah marah sangat2 ngn aku..nak baut camne..dahtu boleh lak rambut aku berkeadaan sangat kesian maknanya rambut aku xkelihatan cantik lagi...so nak xnak untuk kebaikan sume..mr.Tunang dah bising2 ngn aku supaya aku pegi oter rambut dengan syarat mengekalkan ukuran rambut yang sedia ada..bermakna xmo pendek lagik ok...

nak xnak aku carik lah tukang gunting yang expert sikit potong rambut mengikut citarasa mr.tunang kan..

alhamdullah jumpa gak tukang gunting tuh..nek pening gak bila aku nyatakan aku nak oter rambut nak potong yg x patut tapi xnak pendek dan nak kekalkan panjang asal rambut aku..xkisah lah die tukang rambut kan..mestilah die lebih tau...so jom tengok hasilnyer


nih gambar aku sebelum...
;
;
;
;
;
dan yang bawah2 nih selepas..ok x???








p/s: bubu sayang rambut i nih still panjang lagi dan akan terus panjang tau...heheheh..
masa 2 minggu yang lepas..aku di jemput oleh juliaanne untuk menjadi model bagi pertunjukkan graduation show  bertempat di TONI&GUY ACADEMIC Pavillion

korang tau x..persiapan bermula dari 11.00pagi sampailah ke 7.30malam..lame tuh...dari buat rambut makeup bergambar pakaian sampailah acara majlis bermula...uiks..satu pengalaman manis buat aku..selama nih aku hanya biasa menjadi model kaku jer,,tapi kali nih aku di kehendaki berjalan..kesana kemari sambil menayangkan lengok kiri kekanan..wah..dah di perhatikan oleh hadirin ...ramainya..malu pun ada tapi aku slamber rock jer..memandangkan aku telah ditetapkan tema sebagai gadis rock..membawa watak sebagai Emy Winehouse..

Tapi ramai yang cakap aku kelihatan seperti Rithanna..hahah boleh??
Xkisah lah mane2 pun tapi yang penting aku puas hati ngn hasilnyer...masa kat sana aku di temani adik kesayangan aku tuty dan BFF aku cik Camillah..malas citer banyak..jom layan gambar lah plak...









terima kasih datang singgah