31 October 2010

bubu maker da beger

Alkesahnya rajin bobonar lah tunang aku tuh nak masak la arini di callnyer aku yang tengah tidor lena ...(anak dara sapo lah ni)

tweet...tweet....

Bubu : Slamat pagi sayang.......xbangun lagi sayang i nih...
aku   : Pagi pe nih kacau pepagi bute nih...nak kena sekeh ke???
Bubu : Oikkk!!! ape nih bangun2 g mandi siap cepat datang umah i..arini i da masak beger special tuk u ngn i...ekekek mesti u suka

aku : alah beger je pun ngt kan ape..tggu lah bagi i lelap mate 2 ,3 jam lagik bleh???
Bubu : ahhhghhhh!!!BANGUNNNNNNNNNNNNNNN...pemalas nak dara nih...g mandi skang...

aku...Okkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ngan kadar segera pegi bersiap n drive lelaju ke rumah tunang aku yang ngokngek nih...(bukan ape..tunang aku nih angin len macam sket)...menciiiii...Bzzzzzzzzzzzzzzzzz...ngantuknyerrrr...

see..ape yang die persembahkan kat aku...


wah ko tengok nampak cam sedappp sangat2 kan???ngehngehngeh...aku ngn muka blur2 ubi terus ngap jelah...


Tapi ko tau apa jadi selepas stagah jam aku makan...adeiiii...perut ku dilanda ribut topan angin puting beliung..stunami...sume ada lah...ke mana???
TANDAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aduiiii yang knapa lah u dera ayang camni...adoiii sakit pewut i u tau x...ini dah masuk kali ke-4 i masuk tandas tau..sampai dah xda air nak baung u tau x..kejammmm...


Dah2 lepas nih i xkan makan masakan u lagi...speacial konon sudah lah..huhuhuhu.....

bubu maker da beger

Alkesahnya rajin bobonar lah tunang aku tuh nak masak la arini di callnyer aku yang tengah tidor lena ...(anak dara sapo lah ni)

tweet...tweet....

Bubu : Slamat pagi sayang.......xbangun lagi sayang i nih...
aku   : Pagi pe nih kacau pepagi bute nih...nak kena sekeh ke???
Bubu : Oikkk!!! ape nih bangun2 g mandi siap cepat datang umah i..arini i da masak beger special tuk u ngn i...ekekek mesti u suka

aku : alah beger je pun ngt kan ape..tggu lah bagi i lelap mate 2 ,3 jam lagik bleh???
Bubu : ahhhghhhh!!!BANGUNNNNNNNNNNNNNNN...pemalas nak dara nih...g mandi skang...

aku...Okkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ngan kadar segera pegi bersiap n drive lelaju ke rumah tunang aku yang ngokngek nih...(bukan ape..tunang aku nih angin len macam sket)...menciiiii...Bzzzzzzzzzzzzzzzzz...ngantuknyerrrr...

see..ape yang die persembahkan kat aku...


wah ko tengok nampak cam sedappp sangat2 kan???ngehngehngeh...aku ngn muka blur2 ubi terus ngap jelah...


Tapi ko tau apa jadi selepas stagah jam aku makan...adeiiii...perut ku dilanda ribut topan angin puting beliung..stunami...sume ada lah...ke mana???
TANDAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aduiiii yang knapa lah u dera ayang camni...adoiii sakit pewut i u tau x...ini dah masuk kali ke-4 i masuk tandas tau..sampai dah xda air nak baung u tau x..kejammmm...


Dah2 lepas nih i xkan makan masakan u lagi...speacial konon sudah lah..huhuhuhu.....

30 October 2010

Aku wanita itu...



kadang2 aku xpaham halangan bagi seseorang wanita,,di mana terlalu banyak cabaran yang harus die pikul..ini dari sudut pandangan mata hati aku lah..LELAKI sampai bila bila pun takkan memahami WANITA..kenapa???

Salah ke bagi aku seorang wanita untuk jadi apa yang diri kemahui..???kenapa ada sahaja perkara yang menghalang..kenapa apa yang di kehendaki amat sukar untuk di perolehi..kenapa semua perlu di atur..apa ??akukelihatan seperti tak mampu berdikari..??silap pandangan lelaki terhadap aku..

Sesungguhnya pada aku lelaki memang sukar untuk memahami hati wanita,bila masa wanita itu menangis dalam hatinya takkan ada yang tahu melainkan dirinya sendiri..
Saat wanita itu gembira terlalu indah untuk dinyatakan sehingga keliling akan bertanya "something wrong with that girl"
Bila kala dirinya bermasalah mengharap seseorang untuk hadir memberikan bantuan tanpa balasan..wanita takkan meminta melainkan ditawarkan baginya sebuah bantuan yang ikhlas .
Wanita mula untuk jadi yang tercantik di saat lelaki idamanya mula hadir membenihkan rasa cinta dalam dirinya..tetapi lelaki takkan pernah memahami akan rase yang wanita itu rasai..
Wanita takkan sanggup untuk dibandingkan oleh wanita lain akan tahap fizikal mentalnya bila mana lelaki hanya tahu untuk meminta yang sempuna baginya.
Wanita takkan meluahkan hasrat rasa benci dan dendam walau hati telah mula di sakiti..bagi wanita berdiam diri adalah perkara yang lebih baik bagi memendam rasa hati yang terguris.
Satu kebanggan bagi seorang wanita bila dia dijadikan pujaan bagi kekasih hatinya..
dan wanita akan setia kepada kekasih hatinya bila mana ia tidak akn pernah berpaling pada lelaki lain walau sehebat mana tahap lelaki lain berbanding kekasih hatinya..Tapi LELAKI tidak pernah mengerti.
Wanita di kata kuat CEMBURU tetapi sama juga bagi sesetengah lelaki yang bersikap sama seperti wanita..kata mereka..LELAKI tidak CEMBURU! benar kah??!!
Tipu!!LELAKI juga CEMBURU cuma mereka tidak mahu mengaku..dikata LELAKI kaya dengan sikap EGO

Bagi aku..aku adalah diri aku yang xkan mampu menjadi orang lain untuk mengaburi pandangan mata masyarakat.Kekurangan pada diri aku??aku sedaya upaya akan aku usahakan menjadi yang terbaik..
Mereka dan sesiapa pun tak layak untuk menilai aku dan diri aku..perasaan aku pemikiran aku gaya aku cara aku..kerana mereka tidak mengenali siapa aku yang sebenarnya.Pasrah pada kekurangan tapi tidak mudah mengalah kerana setiap kekurangan dan pemasalahnya tetap dan masih akan ada cara dan jalan..Bagi aku pantang bagi aku bila di perbandingkan dengan yang lain..bukan aku sahaja..mana2 wanita dalam dunia ni turut sama seperti aku..tak percaya..hanya wanita yang tahu..LELAKI takkan faham..sampai bila bila pun LELAKI takkan faham..

Aku sedia menerima apa sahaja teguran tapi bukan arahan seperti seorang slave...aku sedia lakukan perubahan jika itu adalah kebaikan untuk aku dan aku sedia untuk berubah jika itu akan membahagiakan mana2 pihak..

Sentap aku bila dengar soundtrack Lagenda Budak Setan..kerana lelaki seperti itu takkan pernah wujud lagi di dunia ini.kenapa perlu aku katakan demikian??kerana Khayalan bagi seorang Wanita untuk memiliki seorang Lelaki berhati tulus mencintai wanita itu tanpa mengira asal usul dan rupa paras..menerima seadanya dan cinta hingga mati...Bagi aku cerita dan lagu ini banyak memberikan kesan mendalam hati aku sebagai seorang wanita,,,.

Dan selepas ini banyak perkara lagi akan dilalui dalam hidup dan itu juga perlu untuk mempersiapkan diri supaya lebih cekal hadapi apa sahaja rintangan dalam hidup.


P/S----Aku bersyukur dikurniakan satu cinta hati aku yang aku anggap seperti nyawa aku sendiri..membawa janji cinta sampai mati buat dirinya..





Aku wanita itu...



kadang2 aku xpaham halangan bagi seseorang wanita,,di mana terlalu banyak cabaran yang harus die pikul..ini dari sudut pandangan mata hati aku lah..LELAKI sampai bila bila pun takkan memahami WANITA..kenapa???

Salah ke bagi aku seorang wanita untuk jadi apa yang diri kemahui..???kenapa ada sahaja perkara yang menghalang..kenapa apa yang di kehendaki amat sukar untuk di perolehi..kenapa semua perlu di atur..apa ??akukelihatan seperti tak mampu berdikari..??silap pandangan lelaki terhadap aku..

Sesungguhnya pada aku lelaki memang sukar untuk memahami hati wanita,bila masa wanita itu menangis dalam hatinya takkan ada yang tahu melainkan dirinya sendiri..
Saat wanita itu gembira terlalu indah untuk dinyatakan sehingga keliling akan bertanya "something wrong with that girl"
Bila kala dirinya bermasalah mengharap seseorang untuk hadir memberikan bantuan tanpa balasan..wanita takkan meminta melainkan ditawarkan baginya sebuah bantuan yang ikhlas .
Wanita mula untuk jadi yang tercantik di saat lelaki idamanya mula hadir membenihkan rasa cinta dalam dirinya..tetapi lelaki takkan pernah memahami akan rase yang wanita itu rasai..
Wanita takkan sanggup untuk dibandingkan oleh wanita lain akan tahap fizikal mentalnya bila mana lelaki hanya tahu untuk meminta yang sempuna baginya.
Wanita takkan meluahkan hasrat rasa benci dan dendam walau hati telah mula di sakiti..bagi wanita berdiam diri adalah perkara yang lebih baik bagi memendam rasa hati yang terguris.
Satu kebanggan bagi seorang wanita bila dia dijadikan pujaan bagi kekasih hatinya..
dan wanita akan setia kepada kekasih hatinya bila mana ia tidak akn pernah berpaling pada lelaki lain walau sehebat mana tahap lelaki lain berbanding kekasih hatinya..Tapi LELAKI tidak pernah mengerti.
Wanita di kata kuat CEMBURU tetapi sama juga bagi sesetengah lelaki yang bersikap sama seperti wanita..kata mereka..LELAKI tidak CEMBURU! benar kah??!!
Tipu!!LELAKI juga CEMBURU cuma mereka tidak mahu mengaku..dikata LELAKI kaya dengan sikap EGO

Bagi aku..aku adalah diri aku yang xkan mampu menjadi orang lain untuk mengaburi pandangan mata masyarakat.Kekurangan pada diri aku??aku sedaya upaya akan aku usahakan menjadi yang terbaik..
Mereka dan sesiapa pun tak layak untuk menilai aku dan diri aku..perasaan aku pemikiran aku gaya aku cara aku..kerana mereka tidak mengenali siapa aku yang sebenarnya.Pasrah pada kekurangan tapi tidak mudah mengalah kerana setiap kekurangan dan pemasalahnya tetap dan masih akan ada cara dan jalan..Bagi aku pantang bagi aku bila di perbandingkan dengan yang lain..bukan aku sahaja..mana2 wanita dalam dunia ni turut sama seperti aku..tak percaya..hanya wanita yang tahu..LELAKI takkan faham..sampai bila bila pun LELAKI takkan faham..

Aku sedia menerima apa sahaja teguran tapi bukan arahan seperti seorang slave...aku sedia lakukan perubahan jika itu adalah kebaikan untuk aku dan aku sedia untuk berubah jika itu akan membahagiakan mana2 pihak..

Sentap aku bila dengar soundtrack Lagenda Budak Setan..kerana lelaki seperti itu takkan pernah wujud lagi di dunia ini.kenapa perlu aku katakan demikian??kerana Khayalan bagi seorang Wanita untuk memiliki seorang Lelaki berhati tulus mencintai wanita itu tanpa mengira asal usul dan rupa paras..menerima seadanya dan cinta hingga mati...Bagi aku cerita dan lagu ini banyak memberikan kesan mendalam hati aku sebagai seorang wanita,,,.

Dan selepas ini banyak perkara lagi akan dilalui dalam hidup dan itu juga perlu untuk mempersiapkan diri supaya lebih cekal hadapi apa sahaja rintangan dalam hidup.


P/S----Aku bersyukur dikurniakan satu cinta hati aku yang aku anggap seperti nyawa aku sendiri..membawa janji cinta sampai mati buat dirinya..





29 October 2010

PARKING


Semalam punya story nih..ini cerita melibatkan P.A.R.K.I.N.G…

Ok cerita semua pasal parking kenapa aku cakap cmtu sebab..aku dah TERKENA,,,,

Semalam balik keje..si hajar bukan main lae..duk hasut aku supaya aku standby konon2 die nak wat ot so nak aku temankan..da patut??coii malas mak.kata die dahnak ujung bulan so buat lah sikit ot..boleh lah toppup gak value gaji die nt..camtu plak..ada aku kesah nyah..hahah so aku ctau si hajar aku xnak standby sbb aku sakit palo penat sume ada…

So seperti hari2 biasa lah jugak mesti bizi kan..tapi arini lain..kecohlak tower xda air sebab problem dari JBA..PUSPEL..so kalaut skit lah aku …tapi lepas settle tau2 dah kul5 ptg ko..sebok2 aku nak balik ..sementara balik aku intai2 lah fb aku jap….tengok apa yg patut kot2 ada yang nak order barang kan..lepas tuh aku pun nak cabut..dalam nak gerak balik tu aku Tanya kak fiza mana si hajar..tau2 die dah blah dulu..vongok hajar leh lak ko blah sebelum aku..mana niat ko yang berkobar bonar nak OT tu??^&^%

Aku balik tiba2 dapat sms dari hajar yang mengatakan Putra LRT rosak..delay transit..aku pun lepak jap kat suria ..dah terasa bosan aku pun trus balik..alhamdllah sampai2 kat train dah ok..sampai lah aku kat Bukit jalil tempat aku park keta aku slalu..Tapai apa yang membuatkan aku sakit hati adalah..

Si lahanat mane lah plak yang sengal ubi die jer selambak opah die jer park keta men ikut suka die jer…sakit hati aku…keta aku stuck lah xle kuo..apa lah punya orang yang park tu jenis xpakai otak ikut nak lepas diri die jer…nak x nak aku terpakse tggu kat situ dah hampir setengah jam..dah ilang sabar bila org jaga parking lak xda kat situ..lagi lah hati aku panas..untuk menenangkan balik jiwa raga basikal aku yang bengang nih ..aku call tunang aku..konon2 aku mengadu kat die untuk ilangkan tension aku..dalam duk bercakap ngn tunang aku tertiba aku Nampak mamat jambu mane tah..berjalan riang ria sambil minum air kotak….trus aku stopkan perbualan aku ngn tunang aku dan g sapa budak laki jambu ala2 aeron ajis tu..kuikui…dengan slamber aku terjah die “HELLO!!U BOLEH TAK TOLONG I??TOLONG ALIHKAN SI KECIL KANCIL MERAH SENGAL TU!!!KETA TU DAH BLOCK LALUAN KETA I..konon2 aku kautem ngn die nak tolong sama 2 tolak keta bodo tu..skali keta bodo tu tarik handbreak..sah2 lah aku xleh nak tolak..huhu..

At last jejaka tuh menawarkan diri tuk “OK U..XPE BAGI KUNCI KETA U I TOLONG ALIHKAN!!”ok tats good ..i like..sebab aku dah panas bosan duk kat situ…so im as a coordinator aka conductor line..tolong tgkkan line sementara mamat tu alihkan keta..hah ko! Xsampai 5 minit keta aku Berjaya di keluarkan..thank GOD!!!

Anyway thank to “SHAMERke SHAMIR ke…??aku pun xtau la how to spell his name but tat wat he said b4 he left..hahahah…so aku berlalu ngan riang ria..(sebab dalam pale hotak teringat kat tunang akuyg  malam tu janji nak bawa aku g shoping ekekekk)sebelum aku kuo si mamat tadi masuk keta die..ko tau keta apa die pakai..fuhyooh..keta besar….lambang cam Toyota jer…macam angah tunang aku pakai lancer…hahah..xkesah lah..siap hon aku dan lambai tangan ..aku just senyum sambil berlalu n angkat tangan tanda terima kasih..

So tulah ending cite parking aku ..sedikit pesanan buat empunya kancil bangang “ko kalau nak park keta usha2 line dulu der..memang aku bengang bila ko buat aku membazirkan masa aku untuk bersiap keluar ngn tunang aku..”
Penjaga PARKING..ko reti buat keje ke x??bayar parking tapi ko keta xjaga..mengong tul…
Ok FULLSTOP!!marah lame kena darah tinggi lak..


PARKING


Semalam punya story nih..ini cerita melibatkan P.A.R.K.I.N.G…

Ok cerita semua pasal parking kenapa aku cakap cmtu sebab..aku dah TERKENA,,,,

Semalam balik keje..si hajar bukan main lae..duk hasut aku supaya aku standby konon2 die nak wat ot so nak aku temankan..da patut??coii malas mak.kata die dahnak ujung bulan so buat lah sikit ot..boleh lah toppup gak value gaji die nt..camtu plak..ada aku kesah nyah..hahah so aku ctau si hajar aku xnak standby sbb aku sakit palo penat sume ada…

So seperti hari2 biasa lah jugak mesti bizi kan..tapi arini lain..kecohlak tower xda air sebab problem dari JBA..PUSPEL..so kalaut skit lah aku …tapi lepas settle tau2 dah kul5 ptg ko..sebok2 aku nak balik ..sementara balik aku intai2 lah fb aku jap….tengok apa yg patut kot2 ada yang nak order barang kan..lepas tuh aku pun nak cabut..dalam nak gerak balik tu aku Tanya kak fiza mana si hajar..tau2 die dah blah dulu..vongok hajar leh lak ko blah sebelum aku..mana niat ko yang berkobar bonar nak OT tu??^&^%

Aku balik tiba2 dapat sms dari hajar yang mengatakan Putra LRT rosak..delay transit..aku pun lepak jap kat suria ..dah terasa bosan aku pun trus balik..alhamdllah sampai2 kat train dah ok..sampai lah aku kat Bukit jalil tempat aku park keta aku slalu..Tapai apa yang membuatkan aku sakit hati adalah..

Si lahanat mane lah plak yang sengal ubi die jer selambak opah die jer park keta men ikut suka die jer…sakit hati aku…keta aku stuck lah xle kuo..apa lah punya orang yang park tu jenis xpakai otak ikut nak lepas diri die jer…nak x nak aku terpakse tggu kat situ dah hampir setengah jam..dah ilang sabar bila org jaga parking lak xda kat situ..lagi lah hati aku panas..untuk menenangkan balik jiwa raga basikal aku yang bengang nih ..aku call tunang aku..konon2 aku mengadu kat die untuk ilangkan tension aku..dalam duk bercakap ngn tunang aku tertiba aku Nampak mamat jambu mane tah..berjalan riang ria sambil minum air kotak….trus aku stopkan perbualan aku ngn tunang aku dan g sapa budak laki jambu ala2 aeron ajis tu..kuikui…dengan slamber aku terjah die “HELLO!!U BOLEH TAK TOLONG I??TOLONG ALIHKAN SI KECIL KANCIL MERAH SENGAL TU!!!KETA TU DAH BLOCK LALUAN KETA I..konon2 aku kautem ngn die nak tolong sama 2 tolak keta bodo tu..skali keta bodo tu tarik handbreak..sah2 lah aku xleh nak tolak..huhu..

At last jejaka tuh menawarkan diri tuk “OK U..XPE BAGI KUNCI KETA U I TOLONG ALIHKAN!!”ok tats good ..i like..sebab aku dah panas bosan duk kat situ…so im as a coordinator aka conductor line..tolong tgkkan line sementara mamat tu alihkan keta..hah ko! Xsampai 5 minit keta aku Berjaya di keluarkan..thank GOD!!!

Anyway thank to “SHAMERke SHAMIR ke…??aku pun xtau la how to spell his name but tat wat he said b4 he left..hahahah…so aku berlalu ngan riang ria..(sebab dalam pale hotak teringat kat tunang akuyg  malam tu janji nak bawa aku g shoping ekekekk)sebelum aku kuo si mamat tadi masuk keta die..ko tau keta apa die pakai..fuhyooh..keta besar….lambang cam Toyota jer…macam angah tunang aku pakai lancer…hahah..xkesah lah..siap hon aku dan lambai tangan ..aku just senyum sambil berlalu n angkat tangan tanda terima kasih..

So tulah ending cite parking aku ..sedikit pesanan buat empunya kancil bangang “ko kalau nak park keta usha2 line dulu der..memang aku bengang bila ko buat aku membazirkan masa aku untuk bersiap keluar ngn tunang aku..”
Penjaga PARKING..ko reti buat keje ke x??bayar parking tapi ko keta xjaga..mengong tul…
Ok FULLSTOP!!marah lame kena darah tinggi lak..


30 Perkara Perempuan Tak Sempat Bagitau Lelaki


Dahsyat sungguh pompuan ni...banyak perkara yang mana perempuan lebih suka difahami secara tersirat. ye ke tak sempat bagitau?silakan baca.  

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya. 

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf. 

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan). 

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain. 

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!! 

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian. 

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akan lakukan apa saja

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan. 

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka. 

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna. 

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita. 

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akanmenjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut. 

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan. 

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan denganpersahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam. 

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu. 

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya. 

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!! 

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.  

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta. 

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian barulah dirinya sendiri. 

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!! 

 22. Satu ucapan 'Hi/Assalamualaikum' sahaja sudah cukup menceriakan harinya. 

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui. 

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-matanak tackle kawan mereka yang paling cantik. 

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi. 

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati.. 

 27. Senjata wanita adalah airmata!! 

 28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprisebuatnya  (hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis). Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati. Dengan i! ni dia tak akan ragu-ragu terhadapmu. 

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya. So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah... 

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa. 

Note: tidak semestinya 30 perkara diatas semuanya wujud dalam diri setiap wanita..tapi zaman sekarang ni lelaki pun ramai yang 'apply' perkara-perkara diatas tu .  :-)  

30 Perkara Perempuan Tak Sempat Bagitau Lelaki


Dahsyat sungguh pompuan ni...banyak perkara yang mana perempuan lebih suka difahami secara tersirat. ye ke tak sempat bagitau?silakan baca.  

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya. 

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf. 

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan). 

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain. 

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!! 

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian. 

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akan lakukan apa saja

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan. 

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka. 

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna. 

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita. 

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akanmenjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut. 

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan. 

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan denganpersahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam. 

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu. 

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya. 

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!! 

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.  

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta. 

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian barulah dirinya sendiri. 

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!! 

 22. Satu ucapan 'Hi/Assalamualaikum' sahaja sudah cukup menceriakan harinya. 

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui. 

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-matanak tackle kawan mereka yang paling cantik. 

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi. 

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati.. 

 27. Senjata wanita adalah airmata!! 

 28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprisebuatnya  (hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis). Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati. Dengan i! ni dia tak akan ragu-ragu terhadapmu. 

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya. So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah... 

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa. 

Note: tidak semestinya 30 perkara diatas semuanya wujud dalam diri setiap wanita..tapi zaman sekarang ni lelaki pun ramai yang 'apply' perkara-perkara diatas tu .  :-)  

28 October 2010

AMBIL PERHATIAN WANITA DILUAR SANA



peringatan pada kaum hawa. mesti baca( saper nak share silakan)

Amaran pd Kaum Ha...wa

Amaran pada Kaum Wanita dan kepada sumer kaum perempuan yang memandu, Kes ni betul2 menakutkan.



Kesah ini betul2 terjadi kat Penang

Ingat lagi tak dgn kes Ms Canny Ong yang dirogol dan dibunuh??


Kisah nya..ada seorang perempuan ni berhenti dekat stesen gas "pay-at-the-pump" untuk isi minyak..sebaik saja dia siap isi minyak tu dan nak beredar,seorang pekerja kat situ buat pngumuman yang kad kredit perempuan ni ada problem sikit..pekerja tu suruh perempuan ni masuk ke dalam untuk bayar..tapi perempuan ni confused la sebab transaksi menunjukkan yang pembayaran kad kredit dia diluluskan dan tak ada masaalah apa2 pun.. so perempuan tu bagitau la pekerja tu dan dia pun bersedia nak beredar ke kereta dia balik..tapi pekerja tu tetap bertegas dan suruh dia masuk dalam..perempuan tu pun decided untuk masuk ke dalam...sebaik aje dia masuk kat dalam..dia mula marah kat pekerja tu..


lalu pekerja tu suruh dia bertenang dan bagitau hal sebenarnya.. .nak tau apa?


sebenarnya masa perempuan tu dok isi minyak,pekerja tu nampak ada laki menyelinap kat belakang kereta perempuan tu dan pekerja tu dah pun telepon polis..


perempuan tu pun apalagi, takut la..dia pun try intai dan dia nampak pintu kereta dia terbuka dan lelaki tu keluar dari kereta dia..


Sekarang ni..ada laporan yg mengatakan yg sekang ni ada gang yang amik body part orang pompuan..salah satu cara diorang adalah dgn menyelinap masuk kereta ornag perempuan masa perempuan tu tengah pump gas atau beli barang kat kedai TGH2 MLAM!!


kemudian,dia orang akan potong kaki perempuan tu untuk memudahkan diorang culik dan bunuh perempuan tu..


satu cara lagi pulak,dia orang akan masuk kedalam kereta yg tak ada orang dan tak berkunci kemudian culik perempuan tu dan bunuh dia orang.

Semalam pun ada Crime Investigation di Astro menceritakan kes yg sama di Hong Kong . Tapi perlakunya adalah pemandu teksi yang mengambil penumpang perempuan selepas lepas tengan malam. Memang ngeri.


Sila panjangkan email ini pada sesiapa yg anda kenali.


Bagi kaum perempuan elakkan keluar bersaorangan diwaktu malam.

AMBIL PERHATIAN WANITA DILUAR SANA



peringatan pada kaum hawa. mesti baca( saper nak share silakan)

Amaran pd Kaum Ha...wa

Amaran pada Kaum Wanita dan kepada sumer kaum perempuan yang memandu, Kes ni betul2 menakutkan.



Kesah ini betul2 terjadi kat Penang

Ingat lagi tak dgn kes Ms Canny Ong yang dirogol dan dibunuh??


Kisah nya..ada seorang perempuan ni berhenti dekat stesen gas "pay-at-the-pump" untuk isi minyak..sebaik saja dia siap isi minyak tu dan nak beredar,seorang pekerja kat situ buat pngumuman yang kad kredit perempuan ni ada problem sikit..pekerja tu suruh perempuan ni masuk ke dalam untuk bayar..tapi perempuan ni confused la sebab transaksi menunjukkan yang pembayaran kad kredit dia diluluskan dan tak ada masaalah apa2 pun.. so perempuan tu bagitau la pekerja tu dan dia pun bersedia nak beredar ke kereta dia balik..tapi pekerja tu tetap bertegas dan suruh dia masuk dalam..perempuan tu pun decided untuk masuk ke dalam...sebaik aje dia masuk kat dalam..dia mula marah kat pekerja tu..


lalu pekerja tu suruh dia bertenang dan bagitau hal sebenarnya.. .nak tau apa?


sebenarnya masa perempuan tu dok isi minyak,pekerja tu nampak ada laki menyelinap kat belakang kereta perempuan tu dan pekerja tu dah pun telepon polis..


perempuan tu pun apalagi, takut la..dia pun try intai dan dia nampak pintu kereta dia terbuka dan lelaki tu keluar dari kereta dia..


Sekarang ni..ada laporan yg mengatakan yg sekang ni ada gang yang amik body part orang pompuan..salah satu cara diorang adalah dgn menyelinap masuk kereta ornag perempuan masa perempuan tu tengah pump gas atau beli barang kat kedai TGH2 MLAM!!


kemudian,dia orang akan potong kaki perempuan tu untuk memudahkan diorang culik dan bunuh perempuan tu..


satu cara lagi pulak,dia orang akan masuk kedalam kereta yg tak ada orang dan tak berkunci kemudian culik perempuan tu dan bunuh dia orang.

Semalam pun ada Crime Investigation di Astro menceritakan kes yg sama di Hong Kong . Tapi perlakunya adalah pemandu teksi yang mengambil penumpang perempuan selepas lepas tengan malam. Memang ngeri.


Sila panjangkan email ini pada sesiapa yg anda kenali.


Bagi kaum perempuan elakkan keluar bersaorangan diwaktu malam.

27 October 2010

bertugas aku di masa itu


Ni kat dewan fhilhamonic petronas..tengah standby tuk merdeka award..tengoklah hp aku yg bagak besar kat tangan tu

Hah memang bizi tahap gaban aku smejak dua menjak nih mau x..kesana kemari aku menyelesaikan tugasan aku..kadang2 aku nek feddup ngn keje aku..penat weiii nak nagis kadng2 aku bila kna bbuat keje..huhuhu cm xikhlas lak...tapi tu lah adat aku sebagai mkn gaji..huhuhu

awat aku tgk rupa aku skem je nih

Dah nama pun tugas aku kan..so nak x nak aku kena buat kena pikul kena tanggung..


Gambar kat atas merujuk pada tugasan aku mewakili pihak klcc untuk meonitor sistem bekalan elektrikal bersama chargeman supaya semasa majlis berlansung tiada sebarang gangguan yg berlaku..lighting nk kena tiptop sbb nt takut wajah PM n wife x nampak..so semua benda hal perlu di buat dengan berhati hati n cermat..tapi alhamdullah semua berjalan lancar..dan aku dapat turut serta ahli koprat yang lain untuk majlis ini...wah..siyes ko sume dato aku dapat jumpa..yang aku xkenal pun dapat aku kenal..siap bekas ketua polis negara pun ada...wah..paling aku teruja adalah setiap dato n datin yg masuk kat situ wallaweiii...teruja aku ngn brand barangan yg dorang pakai..LV,CCnnel...giler seh...merayap mata aku perati kemewahan diorang...guna keta pun tayar sebijik 5K ..huhahahah..kayanyerrrr,,,,

hahahah abaikan muka aku yang selepet nih ok..masa ni aku tengah training 33KV kat lot C bersama chargeman aku si ayie sengal bigai tuh...

tengoklah tugasan aku yang sangat memerlukan percaturan nyawa huhuhu...kalau kono nih hagus ko...




poyok lak aku tgk si ayie ni..ko paham ke der duk tangguk dagu tu pe hal...

 Memerhatikan mereka yg sedang sebok....sebok..blaja..


wahgghhh..masa belajar nih aku ngn yang lain2 duduk dlm bilik yang bersuhu 80darjah celcius nyah..memang berpeloh dalam luar..bak kata chargeman tuan kamal.."basah spender aku" hahahah aku xda lah..tapi mmg giler panas weii sampai merah padam muka aku..si ayie x bis2 ejek aku udang panggang..mengong...
dahlah lame ..panas sikse aku...huhuhu...

Tapi apa2 pun adalah yang terbaik dan yang xmampu di peroleh oleh sesape adalah training nih di tanggung halal oleh kompani aku..dan aku rase bangga nak gak komponi aku anta aku yg sengal2 nih hahahaha

Banyak ilmu yang aku peroleh dan paling penting..orang lain xkan dapat dengan cara yang mudah...banyak aku pelajari..thaz to ayie walau sengal2 die pun sudi ajar aku hahahah...ko memang sempoiu la ayie..kawan ko sampai bebiler...

Cuba Klik tengok apa jadi!