Minggu lepas ada ikut teman si tuty adik aku yg No 6 tu shoping baju nikah die...mak pun ikut sama...ish ish..adik aku nih laju bebenor nak menikah ...nak buat camno dah sampai seru..bakal suami die pun yang beria nak ngt ikat cepat...

kitaorang ke jalan TAR jer..yela kat mana2 dalam radio ko,tv ko..mane2 lah duk iklan kalau nak beli barang perkahwinan pegi lah ke jakel @ pun semua house...so..aku kesana petangnya...masuk je kawasan sana berpinau bijik mato aku tgk sume kain2 baju2 cantik2 ..hahahah harga pun sangat2 lah cantik same..mencanak sampai ke riban harga eh...tapi xdalah tuty nak beli yang tu..die beli kain pasang jer pahtu mak akan tolong jahit sbb mak aku kan  taylor..lukis je baju apo ko suke sume die leh bikin..siyess..Tapi anak2 die sorang pun xda ikut jejak die..yang ada pun tukang masak si noni tu lah..hah..kalau nak tau noni yang keck molek tu tukang masak tau..2 ke 3 kawah die leh kontrol sorang2 mmg dasat..aku??!!! hahahah aku xda apa2 seni melainkan melawa jer hahahahahah..masak lagi lah x terer..tapi bikin kek biskut aku hebat..heheheheh...

suka lak aku nengok si tuty duk kalut nak nikah..yang aku lak skit pun xda feel lagi cm die rase...bila aku tanya tuty apa feel tuty dah nak dekat tarikh nikah ni?jawab die..DEBAR2..aku xrase debar2 so belom sampai seru la tu..ngeh ngehngeh...
Datang lah sini corak menarik harga menarik dan mampu miliki..service pun baik punya

 Ini lah bakal pengantinya..hahaah...ceria je muka nye..
.

dan warna pilihannya


ini lah temanya belom jadi baju lagi tuh,,dah jadi baju mesti cantik sgt2...pink i lke..green dun like...xsuka xsuka xsuka...
Wah raya raya raya sakan beraya ek ...camtu orang cmtu lah jugak aku..haha....

majlis yang di anjur oleh kompeny aku..kat mana kalau lain x bukan kat Hotel& Spa Pullman Putrajaya..memang best..makanan die pun layan lah...

Aku pergi pun bukan nak mkn sgt just suka2 jer setelah di racun oleh kakak2 tempat keje aku ni hah..mane taknya bila sampai sana dah sampai lupa daratan lupa diri yang pernah menjadi ibu,istri serta anak..seronok xterkata,,,sbb asyik duk pose sana sini....

malas nak citer banyak...tengok gambar la jom...



Lepas keyang makan aku bergambar la plak






Ok u oll sebelum nih aku ada keluarkan entry tentang adik aku yang bongsu dan 2nd last kan habib dan wafa,nah skang aku nak citer pasal adik no 4(nony) dan 6(tuty)..

Dapat pangilan pagi2 buta yang tiba2 adik2 pompuan aku nih mintak tolong..

nony : Angah boleh tolong kitaorg x?kitaorang nak balik mersing nt tolong anta ke bastand boleh??

Aku : Tiket pukul brapa??

Nony : Belom beli.tapi kalau boleh malam sok gak nak balik...

Aku   : Owh yeker..ok sok pagi saya datang tower,da keje skit lepas tu kita jumpa la ek...

Nony : Angah bawa keta x??jom la g jejalan...pelizzz

Aku  : Huhuhu malam tu saya da badminton penat lah..kita kat jusco umah saya jela ek...

Nony : Ok lah dari xda tempat nak pegi..

Aku : ok roger pe2 hal msg k...

So soknya lepas keje aku settle dlm kul2 ptg tuh..trus straight jumpa nony..wah mentang2 kat bustle area T2 ada buat pameran motor..sempat lagi minah nih bergambar...ok lah tu

So smpai bukit jalil cari tiket,than..bawa balik umah main masak2...wah kali nih berkumpul sume ada jery ado,bubu ado,nony ado,tuty pun ado...makan nasi pun selera sebab ada ramai orang kan meriah..lagi..
pahtu lepas kami mkn rehat jap g plak kuo lepak jusco..kira tang nih yang gals je kuo yg laki lebih memilih lepak tengok cd kek umah..lantak lah..janji xganggu aku nak soping ke apa bagai..lagi2 kuo ngn gang2 pompuan i like uoll...best2...
Penat mmg penat tapi sbb adik2 ado...penat pun ilang...so lepak jusco lama lah jugak sampai kul8 baru lik umah...pahtu trus bersiap...than bubu jemput anta adik kat bas stand..aku lak staright tu...badminton lah..fuhh...mmg terasa penat sampai aku tertido untuk sampai ke dewan..watevapun aku sononk...

Kredit to bubu sebab sudi sediakan masak lemak cili api...adik cakap yumyum...(maknanya sedap lah tu..)








Detik waktu..tit..tok..tik..tok...wah cepat betol masa berlalu...nak sampai tarikh engagement aku..barang2 xbeli apa lagi hhahah....cam x feel lak..orang tua aku lak yang excited...erm...tapi aku xdalah sampai buat grand2 biasa2 jer,,,,setelah di persetujui oleh kedua dua pihak so pada tarikh tut..aku akan di kat sebelah kaki...

wah lepas tarikh tu aku akan bergelar tunangan orang ek...so kalau dah jadi tunangan orang nih cm2 yang aku dengar dan lihat..yelah..bila da tunang nih darah menjadi manis..(wah!!darah manis??boleh rase ke,camne tau nih..yoyoohh je dorang2 nih)...

Tapi yang aku dapat setelah buat kajian terperinci oleh kawan2 teman2 dan kakak2 tempat keje aku..biasanya bila dah bertunang nih ada cam2 halangan dugaan akan aku dan terpakse aku hadapi..betol ke??ada jugak yang aku dengar ..tetiba X-bf/X-gf datang lah..bergaduh slalu lah...asal jumpa jer bergaduh..la...cemburu tahap gaban lah..adeii xkan sampai cmtu kot biar betol ko... takut lak aku...

Erm bertunang tu ..kena ada tema jugak eh...??baru aku tau bila kakak bubu yang terangkan..hahahha siap belah bubu buat kenduri kesyukuran jugak tuk bubu n aku...bagusnya...aku pun xtau sampai kena buat cmtu...aku mane2 pun xkisah serah jelah pada dorang yang uruskan...aku mmg xtau..tapi yang pasti apa warna peberet aku..hahahah cm xtau lak ...mesti lah PINK..ngeh ngeh ngeh...i like it!!!!!

So korang baju tunang cmne ek aku nak pakai..aku suka yang paling..simple tapi xda lah baju kurung itu bubu cakap simple sgt...yang aku nampak cantik pada mata ku sendirik adalah kurung moden jelah ek..xpun kebaya..yang mane ek..???



-cantiknyer..tapi rimas lah kat leher tercekik lak nt..

-hahahah i like it..so sweet

 hah yang nih pun i like..pink..pink..pink...


-yang nih putih..suci jer,,

adeii pening pale aku..nak yang simple tapi xda lah terlalu simple..nak yang warna lembut tapi xnak putih atau krim...hijai aku mmg xsuka..xtau knpa..mmg xsuka menci..menci..yang paling suka pink..tapi biarlah yang lembut aku suka..heheheh..
Tunggu lah aku ngat nak g cari lah nih..bila aku dah beli aku tunjuk lah ek..





Hari ini mmg membosankan aku tensioan penat ..huhuhu
ini kesah masa kau berada di mersing..hah mane lagi kampung aku ler..nak2 plak kampung aku dekat ngn laut..pantai air papan..wah berai bonar famili aku racun untuk aku bermandi manda kat sana..
Bubu cam biasa lah die mane minat benda2 cmni katanya bahaya..xlok lah..tah lah cm2 la alsan beliau yang aku rase cam x logik jer..huh takut air la tuh..coii...

so ari tu gigih lah kami bersama 2 bijik keta ke tempat yang di tuju iaitu pantai air papan..dan kali ini ayah xpegi untuk memancing sebaliknya masuk laut bermandi manda bersama2 adik2 aku ..xcukup ngan tu mak aku ..ngn cucu die si meyland pun turut serta masuk berendam dalam laut hahahah..aku??heheheh stakat jadi camera women je..aku pun xda lah suka sgt mandi laut nih sbb die masin sakit mata..tapi aku xtakut air..haahahahahah

suasana time tu mmg best sume ceria..hah along aku pun ada skali..sonok betol tengok diorang bermandi manda sampai aku pun excited snap gambar diorang..hah lepas nih aku showoff kan gambar diorang ok..

maka nya mkn tengahari kat pantai lah jawabnya..mungkin sebab excited jugak lah menyebabkan mak aku lupa bawak senduk nasi dan tertinggal lauk rendang daging...alkesahnya terpakse lah mintak bubu dan alang g cari kat kedai terdekat lauk2 yang ada untuk mkn ngn nasi putih yang kitaorg bawa..pe da....

yang lagi xle blah beli tembikai tapi pisau lak tertinggal pe lagi ko...jadilah cm manusia di zaman paleolitik iaitu potong guna sudu jela...huhuhu...

malas nak bebel pepanjang jom layan pic nih...syiok ko...






















Lepas tu kitaorg buat aktiviti bakar2 lak di belah malam..mmg best sgt2 walaupun penat tapi puas...










p/s : Antara kenangan yang terindah bersama famili bila di kampung..best best best...

terima kasih datang singgah