Hah gigih aku siapkan popian kenik ni,,untuk sape??untuk mak lah...yela saja aku nak buat sendirik sebab aku buat menggunakan serunding daging yang mak bubu bagi ekekekek...so kalau stakat bagi serunding kosong cmtu cm xbest jer ..cam x meriah je serunding tuh..so aku tekad untuk modified serunding tu menjadi popian kenih yang aku sendirik buat..

Alah mesti ada yang akan cakap "pesal lah ko susah payah ngat nak buat sendirik,??beli kan senang!"Bukan apa aku puas kalau aku yang buat sendiri..bila mak mkn nt die mesti gembira..heheheheh..

Hah bila nak bagi tuh??esok lah..sok mak dah balik dari jakarta..wah2 mak aku nih..dalam bulan pose pun di berjalan mkn angin xhingat...12 hari jugak lah die duk sana..ingat dah xingat balik...
so esok mak sampai ke airport LCCT dlm 10mlm..so time tu lah aku akan tapaukan sume biskut raya,kuih raya,hah kek buah untuk ayah pun aku ada buatkan ...bagi diorg gembira lah skit,walau aku xdapat balik sekurang kurangnya dapat rase masakn air tangan aku nih...

jom usha popia kenik aku nih

 keadaan sebelum nih

tengah goreng nih

yang telah siap di goreng

Memandangkan biskut aku edisi pertama telah selamat di abadikan dalam perut bubu aku..dengan ini aku terpakse menambah kembali jumlah2 biskut yang da tinggal 0% nih...

Sedap ker??hahahah xtau lah aku men hentam je sbb aku mmg suka buat biskut..nak2 bila raya kalau xda biskut raya memang xlengkap lah...

baju raya??belom beli lagi..warna telah di fikirkan..tunggu lah belom masa nak update lagi....kasut ray??heheheh cam budak2 lak nak lengkap bagai..tapi itulah rahsia hari raya nih...sebab suma barang adalah barang raya..bermakna suma kena baru..so nak kena tunggu jugak lah kalau korang nak tau..

raya mane??ini paling mak sensitip!!!huhuhu kena keje dol..tapi xdalah dtg opis just standby oncall jerw...nak xnak kena redha lah sebab aku je yang bujang dalam department aku tu...so kena korban lah tuk kawan2 rakan setugas...hahahhaah

Cuti???heheehhe dah sah2 aku xdapat cuti kan..so apa lagi nak xnak aku cam biasa lah lepas kawan2 yang lain dah puas bercuti sampai turn aku bercuti lak...sminggu da aku apply...bos nak approve x??mestilah sbb aku dah standby tuk hari raya...nak xnak terpakse lah makan lemang kek opis...

Bubu??balik kampung die lah...mane lagi kalau bukan seremban...aku biasa lah Mersing sinun...baru plan beraya kek mersing tahu ni bersama bubu..tapi apakan daya terlalu jauh lah..sob..sob..sob...

so apa nak di kata suma barang raya dah ada plan dalam kepala..bila nak capai pun dah da plan dlm kepala,cuma MASA is TIME...itulah punca aku berkeadaan cmni...
Memang sakit bila cinta yg kita dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yg bernama kekasih,apatah lagi kita dibuang begitu saja... tapi,itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang.

1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.

2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.

3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.

4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.

5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...

6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.

7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.

8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.

9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.

Wahai sahabat yg kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.

Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA..

PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA..



~ALLAH knows BESt!~♥
Syukur alhamdullah sbb ada jugak yang dtg singgah ini page da,,,mane aku boleh tau diorng ini ada dtang dan slalu datang semestinya telah di rekod dalam akaun nuffnag aku kan..kan..
So dengan itu mudah untuk aku menjejakndiorang balik..btw thaz a lot bloggers...sebab uoll sudi dtg walau hanya sekali klik..nanti comel dtang umah korang plak ok tuk tinggalkan jejak telapak kaki comel...

heheh sape cakap aku xda pengunjung..xramai pun xpe jnji kehadiran mereka kerap...


ada lah juga range untuk aku..kalau di ikutkan dari calculation yg aku dapat nih...


p/s ;thaz la sebab sudi dtg baca ok sume...
sila tinggalkan jejak anda supaya senang untuk comel jejaki balik
KEDAI ONLINE COMEL: Garcinia Capsule - Pelansingan Badan Paling Pantas...: "Kapsul Pelangsingan Badan Garcinia Garcinia digunakan untuk mengurangkan berat badan dan mempercepatkan metabolisma lemak yang ber..."

KEDAI ONLINE COMEL: RaksaHerbs Pueraria Mirifica Breast Enlargement Ca...: "Kapsul Pembesaran Payudara Pueraria Mirifica Pueraria Mirifica ialah sejenis tumbuhan yang tumbuh di kawasan beraltitud tinggi di utara ..."

Eh xsangka gak rajin dan ramai jugak bloggers yang sudi singgah kat teratak buruk comel nih...dari hasil kajian dan kumpulan maklumat boleh di ketahui percentage orang orangan yang datang menyinggah nih bukan sahaja dlm kawan malaysia sajork..tapi luo malaysia pun ade..

paham ke diorang ngn bahse melayu pasar aku nih...hentam jela janji ruangan aku nih ada yang sudi menatap sambil lalu lalang pun xkisah janji ada!...











Apa apa pun aku berterima kasih pada yang sudi bagi komen dan sudi jadi pengikut aku..yela mane xnya aku xdalah seHEBAT sis ceera @ redmummy@sepet dan Ben ashari

Tapi aku bersyukur sbb ada jugak pengikut yang sudi...thanks uoll..

Love u a lot..and tight2...

Memang xsangka anak buah aku nih dah membesar secepat ini..mane taknya baru je aku tengok dulu die baru di lahirkan di saat usianya baru sehari..wah!!!xsangka tepat jam 12mlm bertarikh 20/08/10 cukup sudah usia meland genab 1 tahun...

Apa yang meyland tau buat di usia die sekarang..nak tau??

  • menegur dan ajak orang bersembang
  • masih xboleh berjalan tapi mulutnya ringan duk tegur sape sahaja yang lalu depan mata
  • perkataan yang meyland da pandai sebut
umie (ibu kandung die),mak(nenek die)babah(atok die)arrrbie (ayah kandung die) <-----tapi xdalah jelas..tapi sape2 dengar pun akan paham lah..

  • dah pandai merajuk,mengamuk,dan cemburu
  • dah mula kenal orang so bukan org biasa die tengok die mmg xkan nak lah
  • dah pandai makan dan suka mkn roti..
  • gigi die baru 5batang tu pun gigi bawah jer ..hahahah..cute tul..
  • dan die pandai gelak..so suwitt   

Ok ni lak gambar terbaru meyland yang aku baru amik semalam masa nak antar mak aku ke airport..



aku sayang anak buah ku terlalu sangat ..lagipun meyland suka kat aku..mane taknya bila die dukung ngn aku...sape2 amik die pun die xnk kecuali atok nenek n ummie die je hahahah..
love meyland a lot

HAPPY BELATED DEAR MEYLAND WISHED U ALL THE BEST AND BE A GOOD DOUGHTER's  for UR PARENT..

Tart adalah yang teratas..mmg sedap lah bagi aku korang xtau lah

Sepanjang ramadhan ni apa lagi aku nih gigih lah buat biskut raya..heheheh..yang wajib ada adalah

suka sangat buat biskut dan kek nih..mane taknya..bila adunan yang kita buat menjadi..kepuasan die adlah berganda..apatah lagi bila yang makan suka ngt pembutan kita

oklah ni antara biskut yang dah siap di buat..oleh aku..





Nih adalah biskut wajib..cornflake madu..sedappp..aku sukerr...



Chocolate Chip


Cornflake



P/s ni adalah hasil keje tangan aku..harap korang berpuas hati ngn kualiti fizikal biskut2 nih ekekek...
Kejadian ini berlansung pada jumaat yang lepas...dimana kompani aku ada buat majlis berbuka bersama pertubuhan anak2 yatim Hulu Langat...di mana majlis bermula dari kul6ptg sampailah ke malam kul10..

Cam biasa lah petang2 kita kena hadir tuk dengar tazkirah..sampai waktu berbuka...solat magrib dan mula lah menjamu selera..pahtu baru smyng terawih...

Keadaan time tu keyang lah tersangat...

So..Jom jelajahi boot2 yang ada kat sini..siyess mmg slera...



 suma ada lah makanan kat sini..yang aku paling suka tengok boot tuk kambing golek dan aiskrim,,
kalau kambing dah sah2 lah org2 dewase yang conceded..kalau aiskrim budak2 lah..heheeh diorg mmg xnk makan yang lain ke kauter aiskrimsampai lah lebam...
Apa plak juadah yang aku mkn masa majlis berjalan???tengok ..tu...



 banyak sgt beda yang aku makan sampai xlarat la..nk tunjuk suma gambar mmg lebam lah pe2pun enjoylah tuk  meal kali nih....

cowcincowwww...

Ok lah kali ini aku nak update apa yang dah aku buat aku makan dan aku beli sepanjang bulan Ramadhan untuk juadah berbuka puasa aku...jom usha jom...


Xtau kenapa musim ramadhan kali ini aku lebih suka makan ayam dengan itu hari bertarikh sekian waktu aku gigih menyiapkan sedirik menu ayam bakar berempah aku nih amacam...cara X??
ala2 BBQ gitu hotd** xketinggalan..
Hasil air tangan aku dengan ini terhasilnya air asam..cicahan untuk ayam bakar tadi..sluppp...

di selangi sup ayam bersos kicap cili..mmg mabeless la...


ni lah kueh wajib yg kena ada setiap kali beli kueh hahah kuih donut je aku kenal yg warna ijau tu xtau..tapi aku suka..

Hari2 seterusnya lah aku makan2 ayam nih sampai la ke lebam mmg xpernah jemu..huhuhu nasi aku xmkn sgt..sbb aku xsuka nasi xsedap...aku suka ratah aym..sedapppnya...

Ni lak makan kat MATTOP BERIANI JOHOREAN MARI!!! bangi..sedap selera


bubu ngn beriani kambeing la..aku lak cm biasa lah ayam jugak...
aku punya...

bubu punya...

tambahan lauk pauk

kuih muih..tambah seri nih mkn nyer xbis pun

pencuci mulut..honey dew
Semestinya AIR untuk hilangkan dahaga