27 July 2010

kecantikan Bora-Bora




Bora-Bora is a dream landscape just 160 miles northwest of Tahiti.

L.A. Times photographer Bob Chamberlin caught both sides of this island where ultra-luxurious hotels have sprouted in the past few years -- all designed to lure the world's most affluent travelers to this fabled South Pacific island









percutian yang ku idamkan
saper nak sponsorr

25 July 2010

KENDURI AIZA & KID


Al kesahnya..kenduri dak2 skoll aku dulu2 punya classmate da..So majlis berlansung tadi petang..aku lak kena standby g opis jap siapkan report keje jap sbb bos nak senin tu..so gigih la ko dtg keje ahad kan..huhu hari yang sangat mlas nak kemana2

so belah petangnya dah janji ngn gang2 classmate nak gather2 jumpa reramai sume kumpul lepak sesame sebab bukan senang nak jumpa kan..so aku rushing lah dari klcc balik umah bersiap trus gerak ke cheras
tapi sebab aku terlalu lambat kawan2 ramai dah callo..huhuk xdapat jumpa diorang ini sume sebab keje aku huhu
tapi adalah jugak si fendi yg sanggup temankan aku kan...xdalah terase asing bonar dtg kenduri..nak tunggu pengantin layan aku lobam lah sebab diorg sebok duk bergambo..huhu,,so jom layan gambar jela..


SEMOGA KEKAL HINGGA AKHIR HAYAT...LEPAS NIH KO DAH JAUH JGN LUPA KAN KITAORG OKEH??LUB U AIZA...

 Dalam banyak2 benda aku suka tengok bila majlis kenduri adalah ini..PELAMIN..CANTEKNYErrrrr

24 July 2010

Tilam

kesahnya ..pasal tilam..
kenapa tilam ???ikut suka aku lah aku nak post pasal ape pun..
Tapi kali nih tentang tilam ok..
jap nak gelak..hahahaahhHHGGG!!!kenapa aku gelak??!!
suka aku lah..!!!coiii xyah palat na..heheheh
Bukan babe teringat kek Bubu aku hah..kekdahnya kena pikul Tilam ..
TILAM lagi..hahahah jap bagi aku senyum kambing jap...kuikuikui
sebab kak long mintak tolong die belikan tilam tuk dik fie dan alfie..hahahah
biasa lah bubu kan slalu berlagak ala2 macho..
cam biasa setiap sabtu malam minggu aku akan g train badminton
Tapi tertiba bubu dapat arahan untuk mendapatkan tilam untuk anak buah die..
so mana nak cari tilam???cam biasa lah aktiviti aku sebelum g train..singgah pasar malam keramat
So kat situ lah kena cuba dapatkan tilam..
hahahahah...ngat xda..jalan sampai ujung jalan terjumpa lah plak apek jual tilam (toto)
pe lagi..wah xsangka gak tilam skang mahal tu..seratus lebih gak lah..jenuh tawar
So bila dah dapat tu...time nak bawa masuk keta..
hahahahah nak xnak bubu terpakse pikul tilam tu sepanjang jalan..dlm kesesakkan lalu lintas manusia
dalam area pasar malam tuh..
mak ko merah padam muka bubu kaber macho hahahahahah
Sebab apa??sebab pikul tilam..suma yang lalu depan kami..toleh sampai 2 x hahahah
aku hanya iringi bubu dari belakang (kaber line konon2 xkanal bubu )hahahah malu siot...
sambil aku gelak besar tergolek2 dlm hati..sebab tengok bubu aku nih bawa tilam dlm pasar malam..
padan muka!!!hahahah suka betol aku ketawakan bubu...buliii lah ape lagi..bila nak dapat chance leh gelak besar cmni...hahahahah
(so nak sambung gelak jap...huhahahahghhhh!!!!!!)
hahahha...ok2 cukup2...so nak beli barang mkn pun susah ngn jalan sempit just capai apa yang sempat trus cabut masuk keta dan hantar tilam umah along kat keramat...

p/s : k BUBu ayang bangga lah ngan u..hahahah sebab apa??sebab u leh tahan macho sambil bawak tilam anak buah kesayangan hahahahah..steady lah paklang..hahahahah...go go go..gadget!!!!!

21 July 2010

Fahami bahasa cinta suami





Pernahkah anda dengar cerita dari rakan-rakan anda yang mengatakan suami mereka tidak pernah mengungkapkan kata cinta kepada mereka walaupun sudah berumah tangga bertahun-tahun lamanya? Emmm… adakah benar cinta itu boleh dinyatakan dengan kata-kata? Mari kita cuba memahami bahasa cinta suami melalui hasil tulisan Zaharah Manap, majalah Pa&Ma keluaran Januari 2007.

Memang sikap lelaki tidak suka menunjukkan sikapnya secara terang lebih-lebih lagi bersifat peribadi. Walaupun tidak mengungkapkan kata “I love you”, “kaulah kekasihku”, “Oh… my soulmate”, atau “You know how much I love you…” dan sebagainya, cinta mereka tetap ada pada anda. Ada beberapa tanda memberi maksud “Aku cinta pada mu” yang mungkin anda tidak perasan.

Berikut antaranya:

1) Pandangan mata
Mata tidak hanya untuk memandang tetapi berfungsi sebagai penyampai maksud dan pesanan yang jujur. Lihat pada mata pasangan. Jika dia pandang terus kepada anda dan tidak terganggu dengan keadaan sekeliling bermakna anda adalah seorang yang bererti baginya.

2) Ingat makanan kegemaran anda
Mengingati makanan kegemaran anda adalah slah satu tanda cinta yang selama ini dipendamnya. Misalnya, anda gemar kek pisang. Si dia terlihat orang menjual kek pisang ketika pulang dari pejabat dan terus membelinya untuk diberikan kepada anda. Tidak salah lagi itulah cara dia menunjukkan perhatian.

3) Berbicara tentang masa depan
Si dia senang duduk berbincang dengan anda tentang masa akan datang. Mungkin soal rumah, kedudukan kewangan, hal anak-anak dan sebagainya. Jika ini tingkah laku yang ditunjukkan oleh suami bermakna dia ingin bersama anda selama-lamanya.

4) Menghargai hadiah anda 
Dari dahulu hingga sekarang si dia tetap setia dengan dompet yang anda hadiahkan. Tidak pernah dia memilih dompet lain walaupun keadaan dompet pemberian anda itu kelihatan begitu ‘uzur’. Inilah tanda terima kasih dan sayang kepada anda.

5) Selalu di sisi
Ketika keluar berjalan-jalan, dia lebih senang berada dekat dengan anda. Bak pengawal keselamatan anda sentiasa dijaga. Ha… kini anda mulai sedar ya!

6) Lakukan bersama-sama
Si dia enggan keluar jika anda tidak ikut sekali. Si dia juga merayu supaya anda keluar dengannya, jika tidak dia tak berpeluang untuk keluar bersosial.

7) Rahsia
Pasangan tidak pernah berahsia tentang semua perkara sepanjang bergelar suami isteri. Apa sahaja cerita yang berlaku sama ada di pejabat, rumah dan sebagainya dikongsi bersama. Dan kisah anda berdua pula tidak diceritakan kepada orang lain. Inilah dikatakan cinta.

8 ) Rela menjemput 
Anda berada dalam keadaan terdesak ketika pulang sendiri ke rumah dari pejabat. Dan suami anda tidak berlengah dan setuju untuk datang jadi penyelamat. Sikap si dia ini sebenarnya memberi tahu yang dia begitu ambil berat dan sayangkan anda.


p/s: Ni utk renungan bersama suami isteri... bukannya utk satu pihak je tau...

20 July 2010

Wishlist Termakbul terima kasih sayang....


dapat hadiah di hari jadi ku.....











Bila baca kad nih,,tersentuh aku dan paling buat aku terkejut dalam kad tu ada tanya :NAK HADIAH X???adoiii..sape xnak oiii sayang oii mestilah mau...tapi buat2 ego..dlm kad tu bertulis lagi.."KALAU NAK AMIK DALAM BEG RAKET I!!aku cakap lah ok..tapi bubu pakse aku g amik hadiah tu..bila bukak beg raket..aku tengok ada kotak besar..so..aku goyang2 goncang2..berat cam..coklat xpun..ntah xmampu nak bayangkan..bila aku bukak...wargHHHHHHHHHhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!hati aku berbunga2 seperti anak kura-kura baru belajar terbang ko...nah amik ko..apa aku dapat...







p/s : terharu aku sebab bubu selalu memenuhi apa sahaja kehendak aku..apa yang aku nak hajat mintak mesti aku akan dapat..bubu xpernah loket duit ngn aku...siyess aku betol2 terharu nak nangis pun ada mana taknya..kami kan gado..aku dah terpikir bukan2 dah sebab terlalu ego nak mengalah ngn bubu..tapi xsangka die bagi yang terbaik untuk aku...aku sayang bubu sangat2...padahal die baru belikan hp kat aku belom sampai setahun aku guna hp tu skang die dah dapatkan yang lain atas sebab itu adalah hajat dalam senarai yang aku mintak dlm post sebelum nih...huhu

Bubu i love u bebeh!!!love u a lot,tight,and more more more 4eva...thaz for been the best man win for me..
ayang bangga dengan u sayang...muah muah muah..(sila muntah ok..aku tengah nak berjiwang jap nih)

Paling aku xsangka bubu siap leh buat post kat blog die tentang besday aku bertajuk




Sempena besday lu yang ke 27 ni, gua pun bersyukur apa bila mana ketemu dengan lu satu tika dulu.Dah rezeki gua orang lain sila jangan jeles, kalau dikenangkan semula boleh jugak dikategori tragis sket.kalau di pilem kan boleh sapu bersih semua anugerah ni. Sebelum gua kenal lu, gua dah kenal bapak lu dulu.gua dah torai kautim sket sket.bapak lu On, mak lu jer Off . Time tu gua malu malu lagi. :) . Gua kenal lu dari "court Badminton" bukan "court Mamot".Sepanjang dari perkenalan gua dulu tu,gua rasa dah lebih 5 batang raket gua patah.Patah bukan sebab lu,tapi sebab member gua bingai .gua sesaja jer ni bagitau lu.mana tau lu nak hadiahkan gua raket baru. Dan sepanjang gua mengenali lu pelbagai rintangan gua kena hadapi termasuklah gua berlawan 1 by 1 dengan "antu antu bomoh puchong"ingat lagi tak?ngeh ngeh ngeh, terpaksa kuar masuk longkang berkali kali.Ini membuatkan gua terpikir sebenarnya lu ni tak la se "perfect" mana pun.Tapi itu jugak lah penyebabnya gua suka kat lu dan gua tahu yang orang kesayangan gua ni adalah manusia normal biasa bukan malaikat,bukan jin,takda kaitan ngan ayah pin dan bukan juga ampai kain.


HAND MADE CHOCOLATE












HOMEMADE CHOCOLATE KHAS DARI KEDAI ONLINE COMEL

Berminat boleh menghubungi saya untuk tempahan :

  • ACARA PERKHAWINAN ATAU PARTI HARIJADI
  • HANTARAN @ DOORGIFT
  • SUKA-SUKA UNTUK DIRI SENDIRI
  • TEMPAHAN PERAYAAN
HARGA

  • 1 BIJI = RM1.20
  • 2 BIJI = RM2.00 ( 1 bijik rm1.20 , kalau beli 2 bijik rm2.00 so anda sudah jimat rm0.40 sen)
BOLEH JUGA BELI SECARA PUKAL (ini korang nak berapa RM pun aku leh sediakan sebab yang ini kita jual timbang GRAM.

BERMULA DARI

  • RM5
  • RM10
  • RM20
  • RM30
  • RM...........(mengikut berapa RM korang nak tempah)

PENGHANTARAN COD /POSLAJU SELEPAS ORDER & PEMBAYARAN
CAS POSLAJU DIKENAKAN RM3.00

Berminat hubungi comel di YM : comot_cancer@yahoo.com / Email :comotcml@gmail.com
012-2641517@017-6734296 (cik comel)



p/s : skali rase mesti mau lagi..cuba lah....

18 July 2010

"I Love to Touch My _____"LG contest.

Ok tajuk posting aku kali ini..adalah tentang :"I LOVE MY????" contest ,sebab ini contest my LG Phone.so aku consider aku LOVE LOVE sama itu LG phone la..Sume tentang TOUCH SCREEN..dan LG PHONE..kenapa kau suka??aku suka??korang sume SUKA??!!tentang  TOUCH SCREEN ni..kena lah kongsi kat sini

Kenapa lah..bagi aku lah kan..kenapa suka TOUCH SCREEN??itu yang contest nih mintak lan..aku suka TOUCH SCREEN ni sebab i mudah bagi aku,nampak cam kelass uoll bila henpon ko hanya menggunakan teknik sentuhan je untuk mengaplikasi kan suma aplikasi dan program dalam phone..hah tak ke canggih bila segalanya mudah di lakukan ..dengan perlakuan di hujung jari sahaja..heheh cam iklan plak ek..tapi tulah sebab2 kenapa aku pilih tuh touch the screen sahaja tuk kemudahan telekomunikasi aku..senang tau..tip tup..tip top..mudah kan..mudah dari jenis pattern lame yang ada botton yang bila kita kerap berSMS atau prees botton lame2 word atas botton sampai luntur tertanggal hahahahh...pahtu mula la kena gagau cari keypad baru sebab yang lame dah lebam..huhu..tapi yang baru punya style baru skng ko kena touch je..memang senang mudah...kan..kan..







canggih x ??style sekarang lah so..kena bertukarrr!!!!!!!!!!

"AKU DAH TAK KISAH APA ORANG NAK KATE YANG PENTING AKU SANGAT@ LAH TERINGIN NAK PERGI KE " LG Cookie Monster Party!"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!BAWA LAH DAKU PERGI!!!! PLEASE!!!!!!!!!!!



p/s : berminat sila klik di sini  http://www.nuffnang.com.my/blog/2010/06/29/cookie-monsters-unite-for-the-lg-cookie/

14 July 2010

Senarai Hajat Birthday Aku??omggg...????




Xkisah lah orang nak cakap apa pun sebab ini adalah permintaan aku ok..aku punya suka nak minta dan hajat apa pun..hah!!materialistik ke aku nih??hahahah xdalah belom lagi aku mintak handbag coach ke,prada xpun louis vuitton .
erm...tapi buat masa skng nih aku mmg xda lagi minat nak kat brand2 nih..tunggu lah laki aku dapat tittle dato' nt ngehngehngeh...ada aku kesah??!!

xkisahlah nak judge apa pun kalau dapat alhamdullah kalau x mungkin lain hari punya rezki..dan yang paling penting bagi aku pastikan bukan "pirate"dan adalah ORIGINAL..alah pe da hal..murah2 je barang2 yg aku nyakan nih..budak skolah pun mampu miliki kan..so xdalah maintenance tinggi sgt kan..

13 July 2010

12 July 2010

Nama pun tonamen kan..

hype korang adei...malas bebenar lah aku nih nak memetik botton word lappy aku nih..mane taknyer hati tu bukan main gigih lagi duk hingat nak update itu nak update ini..last2 bila dah duk cangak depan lappy lansung ilang mood nak buat apa yg hotak kepala ku pikir tadi...

Tapi tulah kan..kalau x update cam xlengkap lak hari2 aku tanpa cerita2 diari harian aku selama masih hidup ni kan..erm..

So apa yang aku nak citer skng adalah masalah bila kita menyertai aktiviti sukan..ok ni kesahnya..bubu aku minggu lepas adlah join tonamen tuk kompeni die kek skolah SRI GARDEN pandan indah tu..so cam biasa lah bubu akan bawak aku kemana sajork die poe kecuali jamban masa die nk buang apa yg xpatut simpan lame dlm pewut..dan bila die ZZZZZZZZZZzzz,,,(uiks apa aku mngarut nih..coii..back to topik plez).

So pagi2 buta aku telah di kejutkan oleh dentuman supaya aku bangun dan bersiap..supaya bila bubu dah siap die nak pastikan aku jugak dah lengkap segala termasuk siap mandi dan berpakaian kemas..so cam biasa lah dah siap aku pollow la die g tonamen die..uks aku xjuin tuk main ok..aku just accompany die jerw..almaklum lah..kalau pelumba GP pun ado awek payung kan tolong temankan..ekekek so aku ni ala2 awek GP yg xbergaji la tuk bubu bila die letih penat aku ada tuk massage die..konon2 la kan..



yang aku xpuas hati tu..start sampai cam biasa lah penganjur ada sediakan segala meal tuk bekfast..hentam jela aku sekadar mkn kuih seri muka..supaya muka aku berseri dek kerana aku kena bangun seawal pagi tuk temankan bubu aku fight secara sihat menggunakan shuttle dan racket...erm..Ok game dah nak mula bila suma peserta dah siap bagai register..tapi yg jadi masalah pada aku lah kan..ada ke pihak penganjur bubu leh buat time list schedule tuk bubu..direct match xbonti2 maknanya..skng bubu da register tuk SINGLE game..dan juga MANDOUBLE game..so bila abis single ..diteruskan double..pahtu corak game lak ikut aturan liga..main kalah mati..coii kecian mak tgk laki mak..main xbenti2 mane taknyer direct die duk telompat2 dlm court kejar shuttle..lepas satu game ke satu game belom masuk men double set lagi..kesudahannya sampai jammed bubu aku punya kaki..kesian ko..xsanggup aku tgk die..



Biasa lah mula2 aku nih ala2 pompuan anggun la konon duk diam2 borak2 ngn staff die pun ala malu2 kontrol cun...alamak cun ker???poyok je kan??...tapi bila memandangkan keadaan bubu camtu xsampai hati aku cuba bagi bantuan urut dan jerit semangat kek dio..antara jeritan2 gedix ku.."ok sayang tahan u can doit"!!nak muntah mak...bubu sabar sayang tahan ..sikit lagi u boleh menang tu!!!alamak cm poyok lak..power ngat ke laki ko..memandangkan da se group mamat2 ala2 cm hebat duk menjeling kek aku..takkala aku duk sebok cheer my bubu spirit ekekek..lantak kat ko la mat ada mak kesah kan..janji bubu den mmg yang terhebat kan..kan??!!

Tapi sayang bubu xdapat pertahankan title die sebagai 1st aka WINNER tuk mandouble memandangkan kecederaan yang dialami bubu dan partner bro zikri..tapi aku bangga sebab bubu xputus semangat ..kira kalah xmalu lah sebab kalah berlawan sampai hujung nyawa..sebab diorg xdropover the game kan..proud what??sure im proud la..that my man!!



Tapi untuk single..no one can bet him..heheheh cause my bubu stamina was so strong bside his spirit to win as a winner and the title..alamak omputeh lak aku bebel..terabur mak spekling london..ok lah..untuk game sinle bubu johan..heheh dapat trofi dan dapat voucher shopping kek JUSCO..hahahahah..voucher tu aku punya...i like it...trofi bubu punya hahahah...



ada tapi lagi nih..huhu tulah bila dah tonamen kan..abis je aktiviti penyampaian hadiah ..mula lah bubu aku yang bagai gagah perkasa tadi mula merengek.."adoiyai..sayang oii sakitnyer badan i nih nak kena urut nih..."
alamak aku buat2 xdengar sambil selorong...erm..pekata sayang g umah urut minta amoi2 gebu2 tuk urutkan u ayg xlarat la..ekekekek...

Tapi apa yang bubu cakap kat aku..antara kata2 yang bubu aku luahkan

  • sayang u xkesian ke kat i nih??penat i main tuk dapatkan voucher shoping u..(uiks voucher shoping lak jadi penyebab..xpatut..xpatut..)
  • i buat sume nih demi u,,i xnak u malu ngn gang2 u yang i nih xpower men badminton..(uiks cmtu plak)
  • Nanti i belikan u black forest kegemaran u tu yang saiz paling besar pahtu ngn asam u tu..yang u suka tu (alamak bubu dan mula nak menyogok aku..adeiiicair..cair...)
  •  U mintak lah apa2 janji i cepat sembuh sakit2 i nih nt i boleh bawak u jalan2 temankan u g training badminton..bawak u g mane2 u suka (uiks ini lagi xpatut..sebabnya kalau aku g training badminton pun sah2 die coach aku dan aku ngn die akan sama2 penat dan sakit..so xda maknanya..)
  • (ayat last buat aku cair nih)..ala sayang u urut badan i best..lenguh2 seliuh bahu i nih u urut terus elok..ala amoi2 kat luo tu bukan nak urut betol2 pun diorg urut lain nt..xbest..u urut ek..ek..ek..please..please..(huhu cian lak aku dengar regekan gedix bubu nih..so apa lagi..aku pu STUJU JELA WALAU AKU RASE AKU TELAH DISOGOK OLEH BUBU

Tulah aku cakap nak main sangat tgk dah cedera parah di buatnya krem sane sini sek baik tu boleh jalan lagi..dahtu punya die  nak tunjuk kuat balik pun still nak drive lansung xnal bagi aku drive..kate die die yg drive lebih selamat..mak aih poyok jugak bubu aku nih...coii menci mak...

Di harap phak penganjur tolong la kot yer pun nak setting game bagi lah time resting tuk player prepare dan yg penting rehat yg panjang skit dlm stgh jam pun ok..sebelum sesebuah game tu..ini x..direct xbonti..sek baik bubu den power..engehngehngeh,,,sebab bubu makan supplement TONIK KESIHATAN LELAKI sebab tu lah bubu menang dan tahan sehingga titisan peluh terakhir..ekekekek..cayalah..


P/s : nama pun tonamen so kena la tahan fizikal mental..tapi yang penat serta huhu tensionnyer bubuasek duk merengek sakit pinggang nak duduk sakit nak bangun sakit nak jalan sakit nak baring sakit..boleh kate suma sakit lah ..dah nama pun tonamen kan..so aku bagi BUBU pakai BATU  LAVA ni..memang mujarab skang sakit die dah berkurangan..alhamdullah...

11 July 2010

nuffnag cek



Hah nilah hasil aku bersama nuffnag nih..akhirnya membuahkan hasil walau x banyak tapi aku bersyukur xsume org dapat cam aku kan..so aku ni lak bukan lah banyak songeh org dah bagi tibai jela ekeekekekek..
pe2pun thaz a lot nuffnag sbb bagi pluang aku merase hasil dari penyertaan aku selama nih bersama group korang ok..

Hah korang aku join nuffnag nih xlame tau..xtau lak rezki aku dapat nih xsangka gak..paling penting bubu jeles ngn aku sbb aku leh dapat cek dulu sedangkan die punya blog lagi meriah dari aku ekekekek..alhamdullah rezki ok...mak ON jer...

p/s : thaz a lot nuffnag sbb bagi aku duit.."bestnya...dapat duit saku minggu nih..pahni nak kena g bank nih"
so korang jom kita sama2 aktif berblog dan tampal iklan nuff bebanyak nt dapat duit ...dan paling penting duit tu ko kumpul leh buat beli benda ko suka..

**jangan lupa slalu datang blg aku dan klik nuff aku ok**

thaz kawan2..love uoll ketat2

10 July 2010

Cuba Klik tengok apa jadi!