tengah bosan tunggu kawan2 untuk ke dewan aku dan bubu ape lae...tunggu...tunggu...tunggu....

 
hahahah sajer nak tayang baju baru x-celi baju YONEX aku pakai tuh beli masa kat Malaysia Open..1 set ngn seluar lae..ekekek...so dalam duk tunggu kawan2 sampai tu aku..kan cm biasa la suka na ..snap2 gmbar nih.

 
awat palo bubu senget tuh???hahhaah me & him

 
brape kali aku snap pic dlm keta ngn bubu nih asek xmasuk je muka bubu aku nih..manjang spoil

 
hahahah muka bubu aku bila terkejut..besar gak bijik mato dio

 
hahahah nih sebelum dlm pejalanan nak g makn nih..dan lae wei..


p/s-sayang die xder talak bandingya...


Hahahha itu lah org laki kan...orang nak sukan die pun nak sukan..pahtu lenguh2 lengan bagai..huhu aku pun samo...tapi itu lah ..mmg xdapat nak ngelak la..bubu aku nih..mmg sudah jadi perjanjian kontrak seumor idup kan ...terpakse lah..kate nak belajar jadi istri muslihah huhahaahahahah..tapi kali nih best..bubu mintak urut lengan dio..yela katenyer cam salah urat ke salah pusing ko apo tah aku..just urut lerh..memandangkan aku nak elakkan dio g spa ke umah urut ko ...kan..kan..aku xrela len tino ko pompuan sentuh bubu aku nih lagi2 sajork nak gedix2 kan,,,bukan aku xbiasa..pompuan nih kadang2 dahdo /sudah berpunya pun masih mau cari laki..katenyer nak wat geli2 ekekeke...ada kah patut...aku xdalah cukup lah bubu sorang...nih pun kadang2 nek fening palo bila dengar bubu bebel mengalahkan pakar kaunseling xberdaftar kan...
 so bila urut die aku dapat lah makan ape yang aku nak..heheheh ape lagi yang aku pilih jom usha bawah...*&^
.
.
.
.
.
.
.
.
.
hahahah ni lah habuan aku..sebab penat + lenguh urut bubu..so bubu nak belanja aku cabonara..cam bubu die lebih sukakan bolonese meatball.

p/s-best gak nih bila buat sesuatu bubu mesti upah ekekeke...lub u lar sayang ekekekek












Xder kaitan pun citer ngn mat motor dlm gambar nih

Memang tajuk sesuai la sangat ngan citer yang bakal aku tulis kat sini........

memang aku bengang..gilar...bodos betol..memang bangkrek tul..
kesnyer masa hari khamis semalam la kan..aku g keje cam biasa lah stedet lah kul 6.3o pagi mmg aku akan kuo umah melangkah kaki ke tempat keje aku yang menapak di menara kuala lumpur tuh..huhuhu..jawoh gak tuh dari umah aku dahla kena tukar tren sampai 2 kali..xkisah nama pun mencari rezki kan...So berbalik pada citer asal..Erm..kes aku parking kat Lot A bukit jalil la nih..huhu sedey tul lah..parking aku tu mmg setiap pagi mmg tempat tu aku dah cop mmg setiap pagi gak mmg sah2 kete aku keta ke3 yang sampai..awal tu..


Erm...so nak di jadikan citer semalam masa kau parking baik punya kat park A bukit jalil tu..elok jerw..cam biasa lah aku mmg akn parking..reverse parking..aku akan menghadapkan bonet kete aku ke bahagian palang..mmg xpenah aku park bawah pokok maupun depan kete menghadap palang..

So aku balik la lepas waktu keje..masa nak buka alarm kunci kete ,cam biasa sebelom start kete aku akan pusing2 tgk bodi kete aku n pastikan smoga bentuknyer ok..xder calar..tapi masa aku toleh tengok depan bumper...ArrrgHHHHHHH......sakit hati aku...ko tau ape yang aku nampak....

huhuHUHUHUHU...WOOOHOOOO..lahanat....sape yang langgar nih...memang sakit hati lah..aku call bubu..tapi xdi jawab lak..mngkin bizi lae..lagipun time balik bubu lewat satu jam dari aku...so sampai umah aku try call lae...

tut...tut..tut....

Bibin : Bubu..keta kena langgar...
Bubu : hah! teruk ker?
Bibin : tah..org langgar bumper abih no plat pecah/retak..keta calar..
Bubu : Xper tunggu i balik..

xlame selepas tuh bubu dah balik ...aku lak mmg bengang la...memang xpuas hati la kan ni dah kali ke-2..

Bubu : mane kena langgar??
Bibin : Ni hah!!mmg ayg bengang btol..
Bubu : yer ker org langgar ke u yang tersalah parking??
(statement xle blah..aku mmg pantang tul org tuduh aku benda aku xbuat kan..mula lah aku hangin..huhuhuChembeng la aku ape lae..)

Bibin : Mane ada!!!bukan ayang yang buat lah!!! Bukan ayang!!!ayang xbuat!!!

Bubu : er,...nangis la tu...er,,...dahla..xyah nangis...(aku xtau la ape dlm pale hotak die..tah2 die marah2 aku..mesti bubu pikir aku yang buat..mmg xmasuk akal kalau die cakap aku yg buat skang aku bawak kete mmg pratikal.).CERMATT

Tapi hakikatnyer dalam keta tuh aku nangis sepanjang jalan sbb malam tuh kami da training badminton kat puchong...aku mmg cakap trus trang lar kan..aku mmg hangin betol ngn mangkuk yang dah langgar kete aku..aku sedar aku nih kadang2 teruk gak bawak kete..stedet la pompuan kan..tapi aku xpenah lae langgar keta org..sebab nak keluar parking atau nak parking..mmg bodoh baha*** tul..sakit hati aku..sambil2 chembeng aku leh plak sumpah seranah org yg langgar keta aku tu ada dekat betroli..sakit hati...

Pada org yang langgar kete aku..nih..aku cakap trus trang mmg aku xpuas hati sbb ko langgar kete aku sampai tercabut bumper,dahlah no plate aku patah..calar bagai lagi..ko tengok lah nt kete ko pun kena benda yang sama malah lebih truk..biar kemek..

Owh...nak kate aku jahat ek..ko lagi jahat langgar kete aku..dah tu ko blah bodo je kan..ko tinggalkan kesan yang mencacatkan kete kia aku pahtu ko boleh ..blah tanpa aku kesan..celakak ko!!!..ko ada lesen ke tak bawak kete..bongok tol...bongok gak JPJ yang bagi ko pas tuk lesen driving..Punya selama setahun aku park kete xpenah lagi org langgar kat bkt jalili nih...lagipun mustahil lah kete lain elok jerw kuo masuk ko lak..xtau nak jarak kete ko kan..mongokzz..bongokz...aku sakit hati...arrrghhhhh

sbb langgar lari kete aku n cacatkan kete aku...lagi2 no plate..bodo la ko!!!!

p/s---  kalau lah aku dapat kesan org yang langgar kete aku nih nk je aku tuntut ganti rugi..n pastikan bentuk kete kembali seperti asal...

Nak gak da kete cam nite rider tuh..yelah..keta bernyawa..boleh cakap dan paham kita..so bila da org sakiti die..die akn report kat aku...huhuhuhu...










Erm..ape yang aku nak karang sebenarnyer nih..tahla..tapi yang pasti..bosannyerrr...malam yang membosankan..

walaupun di opis keje dah makin berlambak...cuma opis lain citer umah lain citer..

erm nampaknyer nak keluarkan citer baru nak kena ada mood yang betol2 ceria n semagat untuk taip....kang jadi lain lak nt,kalau buat sesuatu dlm keadaan terpakse..








Dengan keadaan kesihatan aku yg tidak mengizinkan skang la kan..so aku hold jap tuk kuokan citer2 untuk latest post blog aku nih..

yang aku tau skang aku xder MOOD!!!









Lunch nih sempena bos aku si Ridzuan nih nak berpindah tugas ke Seremban katenya.Dah dapat offer lagi better kan.So tunggu ape lae..

So para kakak2 dah arranged lunch tu will be on  The manhattan FISH MARKET  yang bertempat di Suria KLCC.







hah sebelum order makan kami bergambar la..muka aku pucat jer cm muka org mati jer..
sbb time nih masih xsihat



hah tulah Mr.Ridzuan engineer aku..dan telah di gantikan oleh kakak manis tudung pink tu..


 
Hidangan yang bikin pecah perut..boleh tahan sume berasakan ikan..cm2 ikan ado..ikan cod,ikan solmom..ikan bondo lae aku xtau da..aku cam biase la suka mkn spaghetti ala2 cabonara tuh..k.dora suka salad..yang lain selera makan aku lak..cm biasa lah sampai tune xmuat perut nak isi tersadai topi jola tgk dorng lak mkn..

last skali- kpd en.ridzuan aka boss...smoga di tempat baru nanti lebih bagus n baik dari sekarang..tahniah sebab dpt tawaran lbh baik dari skng..smoga success slalu n smoga xlupa kami di KLCCUH kelak.

salam dari aku ur cooliee... 










aku amik dari BERITA HARIAN PUNYA PAPER...

 

Oleh Azida Shaharuddin
azida@nstp.com.my

Penulis blog hina Almarhum Sultan Iskandar ditahan


JOHOR BAHRU: Selepas dua hari menyembunyikan diri, penulis blog Aduka Taruna, akhirnya ditahan polis petang semalam bagi membantu siasatan berhubung kenyataan menghina Almarhum Sultan Johor, Sultan Iskandar dan kerajaan negeri.


Lelaki berusia 28 tahun itu ditahan di sekitar Kota Bharu, Kelantan, kira-kira jam 4 petang sebelum dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Muar.


Ketua Polis Johor, Datuk Mohd Mokhtar Mohd Shariff, ketika dihubungi mengesahkan penahanan penulis blog itu yang disiasat mengikut Seksyen 233(3) Akta Komunikasi dan Multimedia 1998.


Jika sabit kesalahan, penulis terbabit boleh didenda tidak lebih RM50,000 atau penjara tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya, selain dikenakan denda tambahan RM1,000 setiap hari dalam tempoh kesalahan.


Mohd Mokhtar berkata, lelaki terbabit dibawa ke IPD Muar kerana laporan awal yang dibuat terhadapnya, diterima IPD berkenaan.


Selain itu, IPD Kluang menerima 23 laporan yang dibuat orang awam serta ahli politik berhubung kenyataan penulis blog berkenaan; IPD Batu Pahat (empat); Johor Bahru Selatan (tiga) dan satu di IPD Seri Alam.




Sehubungan itu, Mohd Mokhtar menasihatkan orang ramai supaya tidak membuat sebarang penghinaan, fitnah mahupun tuduhan tidak berasas di blog.


"Polis berkemampuan menjejaki pihak bertanggungjawab yang menyalahguna saluran multimedia," katanya.


Difahamkan, penulis blog yang beralamat di Seremban, Negeri Sembilan itu, menyembunyikan diri di Kota Bharu selepas kenyataan yang disiarkan dalam blognya, Sabtu lalu, menimbulkan kemarahan ramai pihak.


Penulis blog terbabit menerima lebih 1,000 komen susulan kenyataan itu, dengan sebahagian besarnya menyatakan rasa tidak puas hati dan ada yang mengugut untuk membunuhnya.
Aduka Taruna dipercayai penulis blog keempat ditahan polis kerana menyiarkan kenyataan berunsur penghinaan atau hasutan.


Pada 0gos 2008, penulis blog `Penarik Beca', Abu Bakar Mohd Rashid, ditahan kerana meletakkan gambar anjing pada logo Polis Diraja Malaysia (PDRM) dalam blognya yang disifatkan Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan, sebagai satu penghinaan kepada pasukan itu dan cubaan menghasut orang ramai supaya membenci polis.



P/S-sekarang cam kes ada,kadang2 nak hidup atas muka bumi nih pun dah takut huhuhu..





Tahniah Malaysia!!tahniah untuk men single jugak mens double sebab berjaya menggondol,menggogong,cm2 menggg lae la…masa acara Malaysia Open BWF 2010 kat stadium Putra Bukit Jalil semalam.

 Petikan dari berita harian ,25/01/2010

Chong Wei, beregu tuai emas
Oleh Ahmad Khawari Isa dan Norsyarafina Nasrom                                                                                                    






GAMBAR (kiri); REAKSI Kien Keat dan Boon Heong (kanan) selepas menewaskan Xu Chen-Guo Zhendong, semalam. (kanan) KEPUASAN terbayang di wajah Chong Wei selepas final, semalam.

Hampiri rekod Peng Soon; Kien Keat-Boon Heong akhiri badi dua tahun
 

GEMPITA sorakan menepati aksi mengagumkan ciptaan Lee Chong Wei yang memperolokkan Boonsak Ponsana diperakui antara bintang badminton dunia seperti 'budak baru belajar' dalam laluan merangkul mahkota keenam Terbuka Malaysia di Stadium Putra, semalam.

Taktik awal jaguh Thailand itu untuk cuba mengganggu termasuk memilih bertukar gelanggang sebelum bermula aksi hanya 'menjadi' seketika, sebelum keunggulan dijelmakan Chong Wei, untuk Boonsak terpaku mengalah, 13-21, 7-21.


Kini rekod lapan gelaran Wong Peng Soon dilakukan pada penghujung 1940an dan awal 1950an menanti untuk diatasi. Chong Wei juga melakar sejarah peribadi meraih dua gelaran Siri Super berturut-turut, selepas unggul di Terbuka Korea Selatan, minggu lalu.

Menggemilangkan lagi skuad negara ialah kejayaan gandingan utama, Koo Kien Keat-Tan Boon Heong yang menamatkan penantian dua tahun mereka untuk meraih gelaran beregu lelaki apabila menundukkan lawan dari China, Guo Zhendong-Xu Chen 21-15, 17-21, 21-16 dalam pertentangan selama 55 minit.

Buat Chong Wei, kepuasan jelas tergambar di wajahnya.

"Saya masih tidak dapat percaya bahawa saya sudah menang enam kali. Tambahan pula kerana berbeza dengan Terbuka Korea, saya dipaksa bekerja keras sejak awal. Hari ini, kekuatan mental jadi kelebihan saya. Saya harap mampu mengekalkan tahap sebegini," katanya.

Memang di awalnya, gambaran sukar terjelma. Boonsak memilih lebih menyerang dan berjaya mendahului 6-3 dan 12-10. Tetapi sejurus itu, segalanya ibarat dikunci Chong Wei yang memintas pada 12-12 sebelum membina kelebihan 15-12. Satu lagi mata berjaya dipungut Boonsak sebelum Chong Wei menang dalam masa 19 minit.

Segalanya langsung berubah di set kedua. Chong Wei meluru dengan pungutan sembilan mata pertama dan biarpun Boonsak cuba melawan, lebih 7,000 penonton akur betapa Chong Wei hanya menanti masa untuk dimahkotakan, yang akhirnya jadi realiti selepas 15 minit pertentangan set berkenaan.

Kien Keat-Boon Heong pula mencipta gelisah apabila, selepas menang set pertama, wujud situasi longgar dalam kombinasi yang membolehkan Zhendong-Xu Chen mengikat kedudukan hasil kejayaan di set kedua.

Hari ini fokus saya lebih baik. Saya seperti tahu apa yang perlu dilakukan, di mana mahu diarahkan pukulan. Ini memang permulaan baik sebelum kami bertanding di Seluruh England, Mac nanti," kata Keat.

hahaha..suka tgk dorang beraksi..lagi-lagi bila dorang menang game...


 
 
haha gambar mase final nih..yg kat atas tu sume hari pertama dan kedua..

 

p/s- tahniah la korang ek..bestnyer dapat adiah dapat duit..kayo kayo ...xder ker org nk bagi aku duit nih??



hahah saje nak bikin panas line..ekekek..xda entry pun lae..sajer gedix..petang nih nak tengok match MALAYSIA OPEN


Order of play of Friday, January 22, 2010


TimeDraw
Score
Duration
Stadium Putra - TV COURT
  1.Starting at 7:00 PMXD
Jiaming TAO[CHN]
Yawen ZHANG[CHN]
-
[INA] Hendra Aprida GUNAWAN [5]
[INA] Vita MARISSA



  2.Followed byWS
Eriko HIROSE[JPN]
-
[CHN] Lin WANG [2]



  3.Followed byMS
Chong Wei LEE [1][MAS]
-
[CHN] Jin CHEN [5]



  4.Followed byWD
Eei Hui CHIN [3][MAS]
Pei Tty WONG[MAS]
-
[TPE] Chia Chi CHOU
[TPE] Chia Chen YANG



  5.Followed byMD
Kean Keat KOO [1][MAS]
Boon Heong TAN[MAS]
-
[ENG] Anthony CLARK [7]
[ENG] Nathan ROBERTSON



Match overview of Friday, January 22, 2010

TimeDraw
Score
DurationCourt

7:10 PMXD
Flandy LIMPELE[INA]
Wen Hsing CHEN[TPE]
-
[TPE] Hung Ling CHEN
[TPE] Chia Chi CHOU





7:10 PMXD
Nathan ROBERTSON[ENG]
Jenny WALLWORK[ENG]
-
[DEN] Thomas LAYBOURN
[DEN] Kamilla RYTTER JUHL





7:10 PMWD
Jin MA [1][CHN]
Xiaoli WANG[CHN]
-
[KOR] Min Jung KIM
[KOR] Sun Young PARK





7:40 PMMD
Naoki KAWAMAE[JPN]
Shoji SATO[JPN]
-
[CHN] Biao CHAI
[CHN] Nan ZHANG





7:50 PMMS
Tanongsak SAENSOMBOONSUK[THA]
-
[DEN] Peter Hoeg GADE [4]





7:50 PMMS
Jan O JORGENSEN[DEN]
-
[VIE] Tien Minh NGUYEN





8:20 PMWS
Saina NEHWAL [7][IND]
-
[CHN] Xin WANG





8:20 PMMD
Zhendong GUO [6][CHN]
Chen XU[CHN]
-
[JPN] Kenichi HAYAKAWA
[JPN] Kenta KAZUNO





8:30 PMWD
Mizuki FUJII [7][JPN]
Reika KAKIIWA[JPN]
-
[KOR] Kyung Eun JUNG
[KOR] Hyun Young YOO





9:00 PMXD
Sudket PRAPAKAMOL [8][THA]
Saralee THOUNGTHONGKAM[THA]
-
[KOR] Sung Hyun KO
[KOR] Jung Eun HA





9:00 PMWS
Youn Joo BAE[KOR]
-
[KOR] Ji Hyun SUNG





9:10 PMMS
Boonsak PONSANA[THA]
-
[MAS] Wei Feng CHONG





9:40 PMMD
Howard BACH[USA]
Tony GUNAWAN[USA]
-
[INA] Alvent Yulianto CHANDRA [4]
[INA] Hendra Aprida GUNAWAN





9:50 PMWD
Petya NEDELCHEVA [6][BUL]
Anastasia RUSSKIKH[RUS]
-
[CHN] Jing DU [2]
[CHN] Yang YU





9:50 PMWS
Yihan WANG [1][CHN]
-
[CHN] Yanjiao JIANG [5]










hah yang nih aku amik dari email bubu kepada aku tentang jadual game tuk hari nih..

so nanti-nanti lah aku updated pasal suasana dan keputusanya..

kalau korang nak tau laman rasmi nih hah die aku bagi skang..
http://www.tournamentsoftware.com/


terima kasih datang singgah