14 December 2010

Kelebihan Beristeri Tak Berapa Nak Cantik

Isteri anda tak berapa nak cantik? Jangan risau kerana sesungguhnya isteri cantik bukan jaminan keluarga bahagia. Kebahagiaan tak pernah ditentukan oleh kecantikan. Bahkan, ada juga suami yang terpaksa menceraikan isterinya cantik.Lihat sajalah selebriti-selebriti wanita di Malaysia yang cantik bercerai juga. Dari segi wajah, penampilan, karier, wang… apa yang kurang dari selebriti-selebriti tersebut?

Inilah beberapa kelebihan mempunyai Isteri yang tak berapa nak cantik:


LOW COST
Dia tidak demand ke salon-salon mahal. Treatment muka dan macam-macam lagi jarang dilakukan. Bersolek sekadar seadanya pakai bedak yang biasa-biasalah.
Kos fitness, diet menguruskan badan, sedut lemak, menghilangkan selulit, buat rambut, pakaian branded, dan macam-macam lagi. Mahal tu!


LEBIH SAFE
Peluang wanita kurang cantik untuk curang lebih kecil. Kalau jalan-jalan shopping ke mall atau plaza, tidak akan ada yang “pewit”. Tidak ada yang kenyit-kenyit mata, minta nombor HP, alamat e-mail, Facebook, dan sebagainya.


RAJIN BEKERJA
Wanita cantik risau kulitnya hitam, terkena matahari,tangannya tebal, dan sebagainya. Orang cantik risau kalau mop lantai, apalagi kalau membersihkan halaman rumah. Malah enggan mencuci pakaiannya sendiri, semua hantar ke kedai dobi.
Isteri yang tak berapa nak cantik tidak segan-segan bekerja keras. Semua pekerjaan rumah, housekeeping, biasanya ditangani dengan baik. Tapi memang malang kalau isteri dah la tak berapa nak cantik, malas kerja, suka melawan pula. Hehehe….


LEBIH TAAT
Bukan aku mengatakan semua tapi kebanyakannya isteri yang cantik, kaya, terkenal, terang-terangan menolak status suami sebagai “ketua keluarga”.


RUMAH TANGGA KEKAL
Isteri yang tak berapa nak cantik umumnya sangat berkomitmen menjaga keutuhan keluarga sehingga maut memisahkan. Tak ada fikiran untuk berpisah.
Cuba kita lihat artis cantik yang senang bercerai kerana sudah banyak kumbang kaya yang menunggu di luar.

Walau apa pun suami pun penting juga, ada hati nak melihat isteri cantik, menarik dan sedap mata memandang tapi penampilan sendiri kurang dijaga terutama perut yang buncit spt orang mengandung tapi tak beranak-beranak huhu, serabai dan sebagainya. Lepas tu ada juga yang menceraikan isteri yang tak berapa nak cantik kerana tergoda dengan wanita yang lebih muda.

Isteri yang tak berapa nak cantik pun jangan lupa sentiasa menjaga penampilan diri supaya dari isteri tak berapa nak cantik kepada isteri yang cantik tapi jangan jadi senarai di atas sudah la.

sesunguhnya kecantikan itu ada pada hati

6 comments:

 1. Tak kisah la cantik ke tak cantik,yg penting pasangan saling sayang menyayangi.Btul tak comel?Lawa lah gamba photoshoot comel yang pakai baju hitam tu.=)

  ReplyDelete
 2. heheheh...thaz ML...itu masa show...heheh..ok lah tapi tunng xsuka sbb nmpak ganas.
  btw..btol tu cantik xcantik tetap gak yg penting ikhlas suka sama suka kan

  ReplyDelete
 3. tak cantek xpe..tapi baikk... hehehe... InsyaAllah kecantekan tu dtg dr dalam.. bila hati bersih.. yg x cantek tu pun nampak jugak sedap mata memandangkan... :D

  ReplyDelete
 4. shiemz-saya stuju ngn awak...antara komentor yang hebat thaz a lot

  ReplyDelete
 5. hee^^
  tulah, yg penting kawen ni kena cari yg betul2 sesuai kan...
  perkahwinan umpama sebuah perjudian. . .

  ReplyDelete
 6. fatsha-perjudian yang tidak pasti akan menang atau kalah..

  ReplyDelete

Pinkygroupsaid

Total Pageviews