29 October 2010

PARKING


Semalam punya story nih..ini cerita melibatkan P.A.R.K.I.N.G…

Ok cerita semua pasal parking kenapa aku cakap cmtu sebab..aku dah TERKENA,,,,

Semalam balik keje..si hajar bukan main lae..duk hasut aku supaya aku standby konon2 die nak wat ot so nak aku temankan..da patut??coii malas mak.kata die dahnak ujung bulan so buat lah sikit ot..boleh lah toppup gak value gaji die nt..camtu plak..ada aku kesah nyah..hahah so aku ctau si hajar aku xnak standby sbb aku sakit palo penat sume ada…

So seperti hari2 biasa lah jugak mesti bizi kan..tapi arini lain..kecohlak tower xda air sebab problem dari JBA..PUSPEL..so kalaut skit lah aku …tapi lepas settle tau2 dah kul5 ptg ko..sebok2 aku nak balik ..sementara balik aku intai2 lah fb aku jap….tengok apa yg patut kot2 ada yang nak order barang kan..lepas tuh aku pun nak cabut..dalam nak gerak balik tu aku Tanya kak fiza mana si hajar..tau2 die dah blah dulu..vongok hajar leh lak ko blah sebelum aku..mana niat ko yang berkobar bonar nak OT tu??^&^%

Aku balik tiba2 dapat sms dari hajar yang mengatakan Putra LRT rosak..delay transit..aku pun lepak jap kat suria ..dah terasa bosan aku pun trus balik..alhamdllah sampai2 kat train dah ok..sampai lah aku kat Bukit jalil tempat aku park keta aku slalu..Tapai apa yang membuatkan aku sakit hati adalah..

Si lahanat mane lah plak yang sengal ubi die jer selambak opah die jer park keta men ikut suka die jer…sakit hati aku…keta aku stuck lah xle kuo..apa lah punya orang yang park tu jenis xpakai otak ikut nak lepas diri die jer…nak x nak aku terpakse tggu kat situ dah hampir setengah jam..dah ilang sabar bila org jaga parking lak xda kat situ..lagi lah hati aku panas..untuk menenangkan balik jiwa raga basikal aku yang bengang nih ..aku call tunang aku..konon2 aku mengadu kat die untuk ilangkan tension aku..dalam duk bercakap ngn tunang aku tertiba aku Nampak mamat jambu mane tah..berjalan riang ria sambil minum air kotak….trus aku stopkan perbualan aku ngn tunang aku dan g sapa budak laki jambu ala2 aeron ajis tu..kuikui…dengan slamber aku terjah die “HELLO!!U BOLEH TAK TOLONG I??TOLONG ALIHKAN SI KECIL KANCIL MERAH SENGAL TU!!!KETA TU DAH BLOCK LALUAN KETA I..konon2 aku kautem ngn die nak tolong sama 2 tolak keta bodo tu..skali keta bodo tu tarik handbreak..sah2 lah aku xleh nak tolak..huhu..

At last jejaka tuh menawarkan diri tuk “OK U..XPE BAGI KUNCI KETA U I TOLONG ALIHKAN!!”ok tats good ..i like..sebab aku dah panas bosan duk kat situ…so im as a coordinator aka conductor line..tolong tgkkan line sementara mamat tu alihkan keta..hah ko! Xsampai 5 minit keta aku Berjaya di keluarkan..thank GOD!!!

Anyway thank to “SHAMERke SHAMIR ke…??aku pun xtau la how to spell his name but tat wat he said b4 he left..hahahah…so aku berlalu ngan riang ria..(sebab dalam pale hotak teringat kat tunang akuyg  malam tu janji nak bawa aku g shoping ekekekk)sebelum aku kuo si mamat tadi masuk keta die..ko tau keta apa die pakai..fuhyooh..keta besar….lambang cam Toyota jer…macam angah tunang aku pakai lancer…hahah..xkesah lah..siap hon aku dan lambai tangan ..aku just senyum sambil berlalu n angkat tangan tanda terima kasih..

So tulah ending cite parking aku ..sedikit pesanan buat empunya kancil bangang “ko kalau nak park keta usha2 line dulu der..memang aku bengang bila ko buat aku membazirkan masa aku untuk bersiap keluar ngn tunang aku..”
Penjaga PARKING..ko reti buat keje ke x??bayar parking tapi ko keta xjaga..mengong tul…
Ok FULLSTOP!!marah lame kena darah tinggi lak..


8 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

darah dah naek tinggi x?
hehehe...

**Bila Comel Jadi Comot** said...

hahahah slamat masih dalam bacaan normal

ken said...

banyak orang tak erti park betul2 :)

**Bila Comel Jadi Comot** said...

ken betul tu menyakitkan hati kita jerw

Zulkifli Bin Sa'don said...

Memang masalah parking ni berlaku kat mana2.. mungkin u sikit tak bernasib baik bile kete kene blok pulak... tapi nak ikutkan kes parking melentang ni memang tak patot!

**Bila Comel Jadi Comot** said...

tau xpe hati sape yang xakan sakit bila hal di jadi ats batang hidung sendirik huhuhu

Ct_hAjAr said...

ala, cowy la...kan bengang kot..hahaha...this month i janji wat ot..tp bukan ari nie la, maybe next week? hehehe

**Bila Comel Jadi Comot** said...

hhahaha hajar ni bukan mak marah kat ko nyah

Cuba Klik tengok apa jadi!