5 September 2010

Demam Part II

Baru aku duk citer pasal aku demam dan bubu lak gigih temankan aku jagakan aku...sampai die ke hulur ke hilir cam kucing jatuh anak...,aku hanya dapat memandang sambil baring dengan badan yang tak berdaya..berkat kegigihan die alhamdullah demam aku beransur pulih..panas?erm,,,tetap ada tapi xdalah teruk...

Bubu ada cakap yang baju raya belom lagi beli nak2 plak minggu nih minggu akhir bleh soping sbb sah2 minggu nih mungkin jumaat ni kita akan sambut hari raya aidilfitri kan..erm...so gigih lah kami nih dalam keadaan xsihat keluar bandar kemana?ke carrefour w.maju wah!! punya jauh duk bukit jalil tapi sampai w.maju ko berjalan..bukan apa kata bubu banyak baju yang ada xcantik patternnya dahtu warna xle blah..kalau di tanya aku lantak lah aku tetap suka ngn warna kegemaran aku hahahaha...

Alkisahnya..tertiba bubu duk usap dahi aku kata die badan aku masih panas..tapi ko tau lah kan pompuan kalau2 dengar lak bab2 soping kan huhuhu sakit2 pun gigih berjalan walau kepala masih fening lalat...tapi dalam masa yang sama bubu aku tengok cam xsihat jugak..tiba 2 aku tengok die lesu...bila aku usap dahi die cam da suam2 panas gitu..dalam hati "alamak bubu pun nak demam ke nih"Erm..isau lak dah dekat2 nak raya nih boleh lah kami dua nih xsihat...so apa lagi aku pun nak soping pun xbest..tiba2 bubu asek cakap badan die lenguh2 sengal2 ..aku tau rase die camne sbb aku pun alamai benda yang sama sebelum nih..pahtu bubu ajak masuk market kata die nak cari ketam nak mintak tolong aku buatkan die sup ketam..bukan apa mencegah lebih baik dari mengubati..berjaga2 sebelum terjadi..aku pun di nasihatkan minum sup ketam tuh..

Dah settle beli baju dalam keaadaan xsihat tuh kami balik just tapau je nasi ayam chiken rice shop tuh sbb masing2 mmg xsihat...balik aku trus masakkan sup ketam...tapi badan bubu makin panas..panas banas..sampai satu tahap die xberdaya bangun lansung sebijik jadi cam aku...huhu aku lak kali nih gigih jaga die bagi mkn ubat basahkan badan die sbb muka die dah makin merah panas...memang cuak jugak aku kan...yela mana penah aku tengok bubu sakit truk..kalau ada sebelum nih pun kat kampung tu pun mak die ada skali tolong tengokkan...

lama jugak lah dalam tengah malm camtu baru lah tengok panas bubu makin susut..sek baik ko..kalau x naya mak...alhamdullah lega hati nih..takut jugak...xpe harap2 hari ini bubu akan makin dan cepat pulih...

P/s : kesian aku tengok bubu walau sakit truk pun gigih gak nak pose...ubat xnak di telan slagi xmasuk waktu berbuka..aku lak???mmg xle pose so aku leh mkn n minum..huhuhu...

4 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

makan ubat..
kasi cepat sehat..
:)

**Bila Comel Jadi Comot** said...

tgh mkn nih...

Ct_hAjAr said...

akak dah makin chat..saya makin truk da..haha

**Bila Comel Jadi Comot** said...

ct-mmg demam x bagi ko beraya la tu ekekekek

Cuba Klik tengok apa jadi!