24 September 2010

bakar2 Vs air

ini kesah masa kau berada di mersing..hah mane lagi kampung aku ler..nak2 plak kampung aku dekat ngn laut..pantai air papan..wah berai bonar famili aku racun untuk aku bermandi manda kat sana..
Bubu cam biasa lah die mane minat benda2 cmni katanya bahaya..xlok lah..tah lah cm2 la alsan beliau yang aku rase cam x logik jer..huh takut air la tuh..coii...

so ari tu gigih lah kami bersama 2 bijik keta ke tempat yang di tuju iaitu pantai air papan..dan kali ini ayah xpegi untuk memancing sebaliknya masuk laut bermandi manda bersama2 adik2 aku ..xcukup ngan tu mak aku ..ngn cucu die si meyland pun turut serta masuk berendam dalam laut hahahah..aku??heheheh stakat jadi camera women je..aku pun xda lah suka sgt mandi laut nih sbb die masin sakit mata..tapi aku xtakut air..haahahahahah

suasana time tu mmg best sume ceria..hah along aku pun ada skali..sonok betol tengok diorang bermandi manda sampai aku pun excited snap gambar diorang..hah lepas nih aku showoff kan gambar diorang ok..

maka nya mkn tengahari kat pantai lah jawabnya..mungkin sebab excited jugak lah menyebabkan mak aku lupa bawak senduk nasi dan tertinggal lauk rendang daging...alkesahnya terpakse lah mintak bubu dan alang g cari kat kedai terdekat lauk2 yang ada untuk mkn ngn nasi putih yang kitaorg bawa..pe da....

yang lagi xle blah beli tembikai tapi pisau lak tertinggal pe lagi ko...jadilah cm manusia di zaman paleolitik iaitu potong guna sudu jela...huhuhu...

malas nak bebel pepanjang jom layan pic nih...syiok ko...






















Lepas tu kitaorg buat aktiviti bakar2 lak di belah malam..mmg best sgt2 walaupun penat tapi puas...










p/s : Antara kenangan yang terindah bersama famili bila di kampung..best best best...

2 comments:

uMi aishah said...

eleh,patut la x sunburn...dia pakai payung ghupenye~ huhu

COMELHARTINIAZHAR said...

hahahah um xda makna nak payung2 kejap je pahtu xpayung kemana..erm..hahahahah

Cuba Klik tengok apa jadi!