16 August 2010

Ayam Golek Pembuka selera

Wah....betol2 meriah bazaar ramadhan nih..siyess aku mmg xle blah kalau pegi tempat ramai orang xsuka xsuka xsuka..sebab orang asek suka2 langgar kita pahtu potong queue.Tension nyer aku..adeii tapi nak buat cmno bubu aku ni hah suka sangat pegi bazaar ramadhan..hahah suka lak aku tengok gelagat bubu..kat pasar tuh..pantang nampak air warna warni..asal nampak meriah je beria die nak..yang die tau sebit.."yang sedapnya air tu...sedapnya air nih...cam sedap jer air tu.i nak ini..i nak itu hahahahah..cam budak kecik je aku nengok cian lak...aku cam biasa lah bila bulan pose nih..aku SLOW la skit..nak jalan pun xlarat huhuhu..xda tenaga lah...asal jam sharp jer kul5..tenaga aku mula WEAK bagai di serap bumi...nak bercakap pun xda daya...

Tapi ini lah nikmat bila kita berpuasa..mana taknya aku boleh diet..Ok lah berbalik pada cerita menu berbuka aku...dalam duk ontheway nak masuk kawasan boot jualan makanan tu..tiba2 asap bekepok..tendang muka aku..coii..sakit mato nyah...tapi bila tengok kat abg tembam tu duk katok2 ..partner die baik punya duk pusing2 ayam2 yang di bakar secara golek2..bukan gelek ok..dan di beri rase perisa BLACKPEPPER wahghhhhh!!!!touching aku...xleh tahan apa lagi...bantai sekor trus...


Wallaweiii siyesss...giler delicious la siot..mmg sodap hingga menggigit tulang sbb rase die mmg dapat rase sampai ke tulang itam tu..aku nih kalau ayam mmg lah suka la sangat2..nasi??OUT of my taste!!!tu yang slalu duk perang ngn bubu tu...korang kena pegi beli gak sekor duo  nih mmg layan..r..


Menu tambahan yang lain cm biasa la...kueh skit...cili potong wajib la bagi aku..dan beehoon tuk aku dan mee tk bubu..air lak 2 jenis ..tembikai satu dan limau asamboy satu..hahahha lantak ikut napsu seton...lepas makan tersadai..xlarat nak bawak perut...giler keyang weii..makan xhingat cam bertahun xmakan nih..hahahha..


P/s : so senang citer aku akan bagi lokasi mane korang kena try antara menu terbaik lah..selama aku duk servay 3 hari pose nih

Kinrara area dekat ngn giant tu...yang ada pasarmalam setiap selasa & jumaat tu...macam2 ada..korang lambat kul7 biasa peniaga da lap meja..menandakan stock dah bis...wah...laku siot,,,kat sini mmg sedap lah..
so jgn lupa pegi ok...memang xnyesal..

2 comments:

eynda said...

Sedapnya ayam golek...

cik comel datang said...

betol tu eyenda..patut cuba n kena mkn ekekek

Cuba Klik tengok apa jadi!