12 July 2010

Nama pun tonamen kan..

hype korang adei...malas bebenar lah aku nih nak memetik botton word lappy aku nih..mane taknyer hati tu bukan main gigih lagi duk hingat nak update itu nak update ini..last2 bila dah duk cangak depan lappy lansung ilang mood nak buat apa yg hotak kepala ku pikir tadi...

Tapi tulah kan..kalau x update cam xlengkap lak hari2 aku tanpa cerita2 diari harian aku selama masih hidup ni kan..erm..

So apa yang aku nak citer skng adalah masalah bila kita menyertai aktiviti sukan..ok ni kesahnya..bubu aku minggu lepas adlah join tonamen tuk kompeni die kek skolah SRI GARDEN pandan indah tu..so cam biasa lah bubu akan bawak aku kemana sajork die poe kecuali jamban masa die nk buang apa yg xpatut simpan lame dlm pewut..dan bila die ZZZZZZZZZZzzz,,,(uiks apa aku mngarut nih..coii..back to topik plez).

So pagi2 buta aku telah di kejutkan oleh dentuman supaya aku bangun dan bersiap..supaya bila bubu dah siap die nak pastikan aku jugak dah lengkap segala termasuk siap mandi dan berpakaian kemas..so cam biasa lah dah siap aku pollow la die g tonamen die..uks aku xjuin tuk main ok..aku just accompany die jerw..almaklum lah..kalau pelumba GP pun ado awek payung kan tolong temankan..ekekek so aku ni ala2 awek GP yg xbergaji la tuk bubu bila die letih penat aku ada tuk massage die..konon2 la kan..



yang aku xpuas hati tu..start sampai cam biasa lah penganjur ada sediakan segala meal tuk bekfast..hentam jela aku sekadar mkn kuih seri muka..supaya muka aku berseri dek kerana aku kena bangun seawal pagi tuk temankan bubu aku fight secara sihat menggunakan shuttle dan racket...erm..Ok game dah nak mula bila suma peserta dah siap bagai register..tapi yg jadi masalah pada aku lah kan..ada ke pihak penganjur bubu leh buat time list schedule tuk bubu..direct match xbonti2 maknanya..skng bubu da register tuk SINGLE game..dan juga MANDOUBLE game..so bila abis single ..diteruskan double..pahtu corak game lak ikut aturan liga..main kalah mati..coii kecian mak tgk laki mak..main xbenti2 mane taknyer direct die duk telompat2 dlm court kejar shuttle..lepas satu game ke satu game belom masuk men double set lagi..kesudahannya sampai jammed bubu aku punya kaki..kesian ko..xsanggup aku tgk die..



Biasa lah mula2 aku nih ala2 pompuan anggun la konon duk diam2 borak2 ngn staff die pun ala malu2 kontrol cun...alamak cun ker???poyok je kan??...tapi bila memandangkan keadaan bubu camtu xsampai hati aku cuba bagi bantuan urut dan jerit semangat kek dio..antara jeritan2 gedix ku.."ok sayang tahan u can doit"!!nak muntah mak...bubu sabar sayang tahan ..sikit lagi u boleh menang tu!!!alamak cm poyok lak..power ngat ke laki ko..memandangkan da se group mamat2 ala2 cm hebat duk menjeling kek aku..takkala aku duk sebok cheer my bubu spirit ekekek..lantak kat ko la mat ada mak kesah kan..janji bubu den mmg yang terhebat kan..kan??!!

Tapi sayang bubu xdapat pertahankan title die sebagai 1st aka WINNER tuk mandouble memandangkan kecederaan yang dialami bubu dan partner bro zikri..tapi aku bangga sebab bubu xputus semangat ..kira kalah xmalu lah sebab kalah berlawan sampai hujung nyawa..sebab diorg xdropover the game kan..proud what??sure im proud la..that my man!!



Tapi untuk single..no one can bet him..heheheh cause my bubu stamina was so strong bside his spirit to win as a winner and the title..alamak omputeh lak aku bebel..terabur mak spekling london..ok lah..untuk game sinle bubu johan..heheh dapat trofi dan dapat voucher shopping kek JUSCO..hahahahah..voucher tu aku punya...i like it...trofi bubu punya hahahah...



ada tapi lagi nih..huhu tulah bila dah tonamen kan..abis je aktiviti penyampaian hadiah ..mula lah bubu aku yang bagai gagah perkasa tadi mula merengek.."adoiyai..sayang oii sakitnyer badan i nih nak kena urut nih..."
alamak aku buat2 xdengar sambil selorong...erm..pekata sayang g umah urut minta amoi2 gebu2 tuk urutkan u ayg xlarat la..ekekekek...

Tapi apa yang bubu cakap kat aku..antara kata2 yang bubu aku luahkan

  • sayang u xkesian ke kat i nih??penat i main tuk dapatkan voucher shoping u..(uiks voucher shoping lak jadi penyebab..xpatut..xpatut..)
  • i buat sume nih demi u,,i xnak u malu ngn gang2 u yang i nih xpower men badminton..(uiks cmtu plak)
  • Nanti i belikan u black forest kegemaran u tu yang saiz paling besar pahtu ngn asam u tu..yang u suka tu (alamak bubu dan mula nak menyogok aku..adeiiicair..cair...)
  •  U mintak lah apa2 janji i cepat sembuh sakit2 i nih nt i boleh bawak u jalan2 temankan u g training badminton..bawak u g mane2 u suka (uiks ini lagi xpatut..sebabnya kalau aku g training badminton pun sah2 die coach aku dan aku ngn die akan sama2 penat dan sakit..so xda maknanya..)
  • (ayat last buat aku cair nih)..ala sayang u urut badan i best..lenguh2 seliuh bahu i nih u urut terus elok..ala amoi2 kat luo tu bukan nak urut betol2 pun diorg urut lain nt..xbest..u urut ek..ek..ek..please..please..(huhu cian lak aku dengar regekan gedix bubu nih..so apa lagi..aku pu STUJU JELA WALAU AKU RASE AKU TELAH DISOGOK OLEH BUBU

Tulah aku cakap nak main sangat tgk dah cedera parah di buatnya krem sane sini sek baik tu boleh jalan lagi..dahtu punya die  nak tunjuk kuat balik pun still nak drive lansung xnal bagi aku drive..kate die die yg drive lebih selamat..mak aih poyok jugak bubu aku nih...coii menci mak...

Di harap phak penganjur tolong la kot yer pun nak setting game bagi lah time resting tuk player prepare dan yg penting rehat yg panjang skit dlm stgh jam pun ok..sebelum sesebuah game tu..ini x..direct xbonti..sek baik bubu den power..engehngehngeh,,,sebab bubu makan supplement TONIK KESIHATAN LELAKI sebab tu lah bubu menang dan tahan sehingga titisan peluh terakhir..ekekekek..cayalah..


P/s : nama pun tonamen so kena la tahan fizikal mental..tapi yang penat serta huhu tensionnyer bubuasek duk merengek sakit pinggang nak duduk sakit nak bangun sakit nak jalan sakit nak baring sakit..boleh kate suma sakit lah ..dah nama pun tonamen kan..so aku bagi BUBU pakai BATU  LAVA ni..memang mujarab skang sakit die dah berkurangan..alhamdullah...

4 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

best nye aktiviti mcm nieh...
;)

**Bila Comel Jadi Comot** said...

hahah best mmg best tapi ko kena jadi tukang urut yang mula di sogok ngn cam2 tawaran berharga huhu

Ct_hAjAr said...

haahahhaa,lawak gilerr..cian lak mak ngok ko,nyah..kena urut abang tersayang? kira okaylah tu..bukan orang lain..

comel said...

mmg lah nyah tapi mak penat xlarat la..

Cuba Klik tengok apa jadi!