2 June 2010

comel & bubu @ mersing Wif family(PANTAI AIR PAPAN) part2


Hello uoll..hah kali nih masuk part2 lak dalam bab mersing bersama bubu n family aku…wah sampai2 umah makayah adik2 menunggu depan pintu umahdengan penuh girang..girang ker??akutengok dorg senyum gembira..so girang la tu..hihihi..

Penat lah jugak nak sampai mersing ni uoll sakit pinggang mak walaupun bukan aku yg drive..so dah salam poluk cium bagai..pe lagi lepak sambil2 sembang lah ko…yang best tu sampai jer  waktu tengah hari dah xperlu sebok2 masak la..sbb mak dah siap2 tuk aku awal2 pagi tu..

Memandangkan cuaca menarik,jiwa lak berkobar benar nak g tempat2 menarik kat mersing nih..yela mana taknya ,makayah..adik aku ada cakap ada satu pantai yang dorg slalu pegi tuk kelah lepak mandi manda dan yg wajib ayah aku mancing ler..kat mana kalau bukan di pantai AIR PAPAN..wah!!air papan??knpa papan x kapas ke ?playwood ke??daun ke??tah lah aku pun xtau lah nyah da di ciptakan nama tempat tu cmtu..terima jela..

Hah aku nih kalau ngn air laut pantai,sea, ocean ,ke memang kemaruk dol..suka sangat aku ngn air ni kan..nak2 di temani angin sepoi sepoi xpaham bahasa kan..mmg rembes lah..ekekekek..untuk ketahui perjalanan citer pantai aku di air papan nih jom pollow gambar bersama penterjemahan..ngeh..ngeh..ngeh….

 Wah kegembiraan yang tidak terhingga..hahahah lompat batu la dol..sampai seliuh kaki adik aku..amik nyah kan dah mendapat...


 Wah sakan masing sume nak pose ko  tengok jela mak aku tu sempoi ya amat stakat pose cmtu die pun mampu ekekekek..like mother like daughter la


 Apa lah yang bubu duk perati tu.??melopong jerw...layan jerw..
Hah dah jumpa air..memang xdapat di pisahkan lah..bubu ikut ayh g balik batu besar ujung sinun mancing sementara aku mak n adik main air jela uoll
Hah gambar kenangan bersama la nih ..ayah mak,adik,baim,mayland,bubu...
Bondo lah bubu den duk cangkung skill baik punyo tu..mesti dapat ikan besar nih...

Hah kan betol ayah dapat ikan kerapu da...hasil tangkapan selama 2jam menunggu penuh sabar..dan hasilnya..
hahah aku ni pantang nmpak gambar so bergaya lah adik2 pun turut serta..so poyo la sume..














p/s : penat gak seharian suntuk main air..dahtu kaki aku kena batu luka sikit..kenagan xle lupa masa nak g tempat bubu mancing ngn aku aku tersungkur jatuh batu da..split kaki aku sek bek xseliuh...
malam tu makan lua jela..nak harap balik masak sory lah badan da penat cian gak kat mak..

4 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

bestnye bercuti...
;)

**Bila Comel Jadi Comot** said...

hahahh cuti di kampun sendiri lagi uoll

El-Zaffril said...

cuti kat kampung sendiri... dah lama tak balik kampung

**Bila Comel Jadi Comot** said...

a'ah cuti di kampung jerw tapi tetap best

Cuba Klik tengok apa jadi!