4 May 2010

@ku si comel yang comot

Ramai yang akan tertanya tanya apa impian aku sebenarnya kan??hahha aku tau akan ada jugak yang cakap ko punya pasal la..ada aku kisah...tapi di sini ingin aku nyatakan segala hasrat dan impian aku,keinginan aku,kemahuan aku,keperluan aku hasrat hati aku..

Segalanya bermula disini,bukan mudah untuk mencapai apa yang di hajati,,aku juga x terlepas dari pelbagai dugaan hidup semata-mata ingin mendapatkan yang terbaik dalam hidup.Sejak dari kecil aku telah menyimpan hasrat dan impian untuk menjadi seorang yang berkejaya dan berjaya dalam hidup di sebabkan dorongan dari sekeliling aku..
Kenapa lah sukar sangat orang nak memahami aku..erm..aku nak kate kawan ramai..xdalah sangat sebab aku nih jenis xbrape nak bergaul sgt..kawan ramai bukan xda..tapi yang betol2 baik dan rapat ngn aku ada 2 org jerw dak rai (skang kat melaka) dan k.fiza (baru je nikah)..ini antara 2 insan yang terlalu aku hormati dan sayang sebab diorang lebih memahami aku lebih dari yang lain..Dulu masa bujang boleh la ko terkinja kinja seronok 2 ronok,3 ronok,beronok-ronok..ngan dorang tapi skang dorang suma dan kawen dah da anak laki dan bakal menimang cahaya mata pun ada...Erm..start dari situ aku mula sunyi kembali..erm,,,tahlah aku rase hidup aku nih membosankan..xtau knpa..setiap kali aku tggal bersendirian aku mesti akan rase kesunyian..walau keje banyak,,sampai penat kadang2 seharian aku xda dpn Pc.itu xmampu menepis perasaan bosan sunyi aku nih..
terasa rindu keluarga di kampung..tapi apakan daya cuti aku xbanyak..nak balik kena tggu cuti pjg..stakat cuti 1 ke 2 hari makpak aku cakap xyah susahkan badan nak balik..mane taknya bukan dekat ko..mersing sana hah...Penah ke korang terase sunyi cam aku..aku sendiri xtau kenapa aku rase camtu...seharian hidup aku membosankan..apa??BUBU??!!Erm...dia sentiasa ada..slalu menghiburkan aku..tapi aku sendirik xtau apa yang aku nak sebenarnya..aku sendiri rase hidup aku nih membosankan..
Aku xleh nak citer apa yang aku rase waktu sekarang...yang pasti jiwa raga basikal ku kosong...kadang2 ada lah selang dalam 2.3 minggu aku akan terasa happy la sesangat...tapi selalunya x lame..akan mula sedih balik..Hidup sekarang xmacam zaman aku study dulu...zaman atau nama lain alam perkerjaan nih aku kena hadapai banyak dugaan..kerja,org,komitment,harapan,impian..macam2 lagi lah...kadang2 aku penat pikir sume benda nih sebab aku rase sampai sekarang aku belun temui kepuasan hidup aku lagi.Zaman belajar banyak kenangan yang mengembirakan..kawan2..gigs..angan2 seorang pelajar..tapi sekarang tinggal aku seorang yang masih mencari2 hala tuju hidup aku...
setiap hari sehingga sekarang aku menjalani hidup seorang insan yang memikul tanggujawab sebagai pekerja yang perlu bersaing dengan pelbagai ragam manusia...Bosan..bila tengok orang depan mata kita terang terangan berkelakuan hipokrit...berlagak baik..sopan..sempurna dan paling penting kipas angin elektrik berkuasa kuda untuk bos2..tahlah aku nak challenge pun xda mood..persaingan xsihat so xberminat....
Bila lah semua benda yang bermain dlm kepala hotak aku nih nak hidden dari kotak fikiran aku nih..yela mana taknya banyak betol benda yang aku fikirkan...sampai aku lupa apa destinasi impian aku...jiwa aku kosong buat masa sekarang xmampu berfikir untuk apa2...yang banyak bermain dlm kotak fikiran aku adalah bosan dengan keadaan sekeliling aku...
bangun pagi sonok nak g keje...tapi bila sampai opis..adeyyyy..sakit pale denyut2 huhuhuhu..sebab apa..biar aku jerw yang amik tau korang xyah sebok2..xmasuk peksa pun..sampai lah time balik umah..happy sangat2..tapi bila sampai umah....sunyi jerw...hanya bertemankan lappy aku yang season nih di samping bubu kadang sudi melayan kerenah aku yang tah hape2 nih...
Tengoklah sekarang dah kul1 pagi sok nak masuk keje lak nih tapi aku tetap gak xnak pakse mata aku lelap..sebab aku rase tido pun dah cam bosan..hahahah..giler la tido pun bosan..org lain happy bila nak tido...
Apalah makayah aku tgh buat time nih (sengal lak boleh pikir cmni time nih dah sah2 org tua tu dah nyenyak tido..)
Nasib baik lah sekarang aku ditemani kawan baru ,,,walau dorng muda dari aku tapi aku sangat2 selesa berkawan ngn dorang..hah dorang nih bakal penganti dak rai dan k.fiza..ekekekke kira aku da kawan baru lah tuk aku beronon ronok kan..dan plak rezki tuhan nak bagi aku dapat lagi kawan baru dari forum selalu aku lepak..dak nih dari serawak..rajin betol die hint n YM aku..hehehhe..so kira skng nih da la fillout my blank hole ..mane taknya selama 2 tahun aku keje kat tower xpenah aku kuo lepak mkn minum merayau ke menjalang ke kat luo..ini sume keje si Hajar & Umi....(klik jerw nama minah 2 nih hah)best kalau korang dapat kenal dorg nih...sayang giler aku ngn dorg..mane taknya dua2 nih sengal..same2 masuk air mengong ubi kayu je nagn aku..hahahahhaha yang slalu buat aku gelak sampai naik tembam pipi aku ni hah

so aku cam dah mula rase ngantuk lah..nagt nak sambung cerita tah hape hape aku nih besok lah plak..
sebenarnya banyak giler post2 yang aku skip dan mals nak update lagi sebab mood aku xberapa cantik nak karang kan..huhuhu..
so korang kalau yang rajin pollow aku tu thaz ok...nanti kalau da citer baru aku halo2 blog korang ok..

Chowchinchow ngantuk da..ZZZZZZZZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Salam....muuuu...

0 comments:

Cuba Klik tengok apa jadi!