6 April 2010

Upah gunting rambut Sultan Brunei RM86,497


SULTAN HASSANAL BOLKIAH


LONDON - Pemerintah Brunei, Sultan Hassanal Bolkiah sanggup membelanjakan £15,000 (RM86,497) bagi membawa seorang tukang gunting rambut dari sini ke Brunei, lapor akhbar Sunday Times kelmarin.
Baginda menyewa suite peribadi sebuah pesawat bagi membolehkan tukang gunting kegemarannya, Ken Modestou tidak bercampur dengan penumpang lain kerana bimbang dia dijangkiti virus selesema babi.
Sultan Brunei merupakan antara manusia yang terkaya di dunia dengan kekayaan bernilai £12 bilion (RM69.15 bilion) menggunakan khidmat Modestou sejak 16 tahun lalu.
Dia bekerja di sebuah kedai gunting di Hotel Dorchester di Mayfair, tengah London.
Pada setiap tiga atau empat minggu, dia diterbangkan ke Brunei dan diberikan penginapan selama beberapa malam selain upah ribuan dolar sebelum balik ke London.
George Kadi yang bertugas dengan Modestou memberitahu: "Dia kerap ke sana. Sultan menerbangkan dia dengan kelas pertama pada kos £9,000 (RM51,873).
"Semuanya ditanggung iaitu hotel dan makanan mewah, asalkan dia mahu pergi ke Brunei."
Caj biasa yang dikenakan untuk menipiskan rambut di kedai Modestou ialah £30 (RM172.87).
Kadi berkata, Sultan Brunei yang berusia 63 tahun itu membayar Modestou melalui sekeping sampul surat yang agak tebal tetapi penuh dengan wang tunai. - Agensi









13 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

xleh cakap ape la...
memang kaye sgt dah...

**Bila Comel Jadi Comot** said...

huhu kalau come..buat beli tanah beli umah dan shoping sepuas hati...

shafiq said...

pergh.. mahal gila.. rambut emas ke..haha..


http://belogbagus.blogspot.com/

Aini said...

mak aih.. kaya sungguh =)

GeuMJanDi :)) said...

mak datuk...ni kalu ade kosong lagi...nak apply la...

**Bila Comel Jadi Comot** said...

shafiq-tulah mahal kan..rambut permata kot

**Bila Comel Jadi Comot** said...

aini-sangat2 kaya wooohooo

**Bila Comel Jadi Comot** said...

geu-apply comel pun nak mik port

KERAK NASI said...

gile lah..
baru potong rambut biase je..
kalu untuk bini die ke...
anak pmpuan die ke...
entah brape la plak ek..

~ Ann ~ said...

wawawwwaaaa... aku pun sudi jadi tukang gunting rambut klu camni.. haissshhhh..

**Bila Comel Jadi Comot** said...

kerak nasi..itu lah pasal..uiks uiks..dasat tul..bazir kan

**Bila Comel Jadi Comot** said...

Ann-jom amik kusus baja gunting rambut

~♥ iella ♥~ said...

dapat beli keta sebiji kat haku.... dah ditakdirkan kaya...

Cuba Klik tengok apa jadi!