15 March 2010

Wendu mak ayah adik dan alang aka Boy

 
hah korang nilah ayah mak adik2 aku..erm..adik habib dan alang..yang paling memahami aku


Aku merupakan anak ke 2 di kalangan adik beradik aku..walau aku yang ke 2,aku sedikit manja dan mudah tersentuh kalau di marah atau di tegur,walaupun di bebel adik aku pun aku leh touching..huhahahah sbb tu ayah slalu panggil aku putri air mata..erm..tah la air mata nih banyak sangat kot...Erm..dulu masa ayah masih keje di k.ell dapat lah aku jmpa ari2 makayah aku nih hah..tapi skang ayh dah kene transfer JB mersing nunu jawoh hujung peta...adoiyai..mmg susah lah nak jumpa nak2 xda cuti yang betul2 spesifik..sbb bukan dekat..

Bila family dah jawoh paham2 jela..wendu la wei..aku bukan lah jenis home sick..tapi kan kekadang bila saat aku duk sesorang..sambil perhatikan orang lain yang da family berdekatan terdetik kat hati nih wendu sangat nak dengar ayah aku bebel kat aku cara2 nak pukul shuttle...wendu kat mak yang suka sangat belai dan main rambut aku ni hah..mesti dorang suka tgk anak dorang yang dulunya boyish skng sudah berambut panjang..tinggal perwatakan tu mmg xle ubah..tahlah,,sbb mmg aku cmni..dan aku xsuka jadi org lain n buat apa yang org lain suka..aku suka buat apa yang aku suka ,,,dan suka apa yang aku nak jadi....aku xsuka org yang suka atur hidup aku,,,paling senang la..pangai aku nih makayah kadang2 pening..tapi xpe dorng sayang kat aku...aku tau lah...aku nih anak ayah ekekekek...mane taknyer ayah lah yang suka backup aku bila mak mula bebel..tapi aku xkata mak aku tu xbaik..cuma tegas lerw..maklum lah..emak katekan...aku lak anak PEREMPUAN nak lah die suh aku nih jadi ala gadis2 gitu..tapi aku nih xmakan saman..lelame jadi gak kan..ko tgk lah skng..Erm..wennndduuu.tahap gaban...Masa skolah dulu...g skolah balik skolah ayah antar...baju skolah kasut skolah ayah basuh..wah ko lemak kan..dah ayah aku rajin..bukan aku suh pun..sampai lah aku jadi pengawas,,,huhahahah..dah pakai kasut itam..so xyah cuci..hahahah nak harapkan aku cuci kasut tu..sampai lebam mmg xcuci..bising bingit telinga aku dengar mak bebel hahahah..ada aku kisah..buat dunno jerw..tension mak aku...masa aku skolah dulu gak..aku adik beradik mmg xbebas..di pantau mak ayah..tapi paham2 lah aku nih anak ke dua lagi anak yang keras kepala..degil ko..sampai makayah dah xle buat ape..bukan aku buat jahat pun..cuma aku nih suka ngt juin aktiviti skolah...aktif sgt bersukan n berclub kat skolah..so lelame mak ngadu kat ayh..so ayah dah sekat kebebasan aku..skolah dan tuisyen jer bole..alah brape lame jer tahan...sebulan??!!hahah..xda makna sebulan da..tahan 2 minggu jerw pahtu aku kembali bergiat aktif..yang buat dorang xhalang tu..in the end aku dapat anugerah untuk pelajar aktif kokurikulum(betol ke aku eja nih??hentam la..jnji ko paham)hahahah see..see..hah!aku nih kan lasak..cuma suka nangis jerw kuikuikui..sbb air mata aku banyak..so nangis lah...ayah n adik2 suka sakat aku..

dalam family aku nih jenis xbanyak cakap..suka berkurung dlam bilik..apa aku buat??wah dulu aku gila na komik2 dan melukis katun komik jepun enime...cute dol...skng dah xcam dulu..

Alang..yang nih anak ke 3 panggilan Boy dari kawan2..erm..die mmg memahami aku..sangat2 memahami aku..Dulu masa die tinggal ngn aku..nak g keje die lah yang antar..kami mempunyai minat yang sama..apa aku suka die suka..memandangkan jarak umur yang hanya beza setahun jerw...Boy nih carring kalau kitaorg kuo g jejalan mane2 kawan2 pun xleh nak usik2 kacau2 aku..marah die..hahah..siap pesan jgn layan kawan2 die nih jenis nakkal xle caya..hahahah..zaman aku muda2 nakkal2 dulu la..kalau g clubbing ke alang la...yang akan jadi teman aku...kalau die tau jerw ada orang buat aku ke buli aku ke mesti org tu akan kena..kena apa??aku xtau laki sama laki jerw...kalau pompuan alang cakap lantak die buat xlayan...walau alang nih jenis pendiam bisu dari aku...(bukan BISU k..cuma berat mulut)tapi die nih kalau skali marah meletop gak..aku penah gak nangis kena marah ngan die..gara2 aku xdengar pesan die..huh...skang alang dah jawoh...nak lepak sesama pun xdapat dah...dulu bila aku bosan da gak aktiviti aku akn buat ngn alang contohnya..lepak kat UPTOWN cheras..kat kedai mat jen kawan aku...xpun kuo teman boy jumpa effa mataair boy kat damansara..hahah..sebab boy xda lesen keta..so aku lah yang kena bawak keta..ekekek...

adik habib..huh..ini mmg kemunculan xdi sangka..budak kocik ni hah...selepas 15tahun baru muncul..bayangkan jarak kakak die yang bongsu dgn die 15tahun jawohnyer.....aku xbrape rapat sangat yang pasti aku slalu tunjal palo dio..mukekekek..padan muko ko sbb die sebok berebut ayah ngan aku...sejak habib nih kuo ayah manjakan die lagi dari aku..tension aku...mangada ini budak..kuo2 jerw terus konker ayah aku..huhu...

wek!!!...nyampah..tapi nak buat cmne nak kena gak aku mengalah...

Skang aku ada bubu..erm..yang suka sangat bebel cam mak aku...ko jangan cuba berani nak mulakan masalah..sekali ko silap langkah..ko siap lah ..ko siap2 sediakan cotton bite tuk tutup tlingo...sebab yang pasti bub u akan bebel sepanjang jalan..sampai ko menguap sampai ko rase nak tepek jer mulut bubu tu guna sopletik xpun..ko guna teknik aku kini iaitu..ko ada MP3 kan..hah ko sumbat jo..earphone mp3 ko..pasang volume kuat2 sampai ko leh gelak jerw tengok bubu bercakap xda suara ibarat ko tengok bubu buat mimik muko..huhahahaahah..aku suka yang nih bubu bebel sampai bila2 pun aku xkan tekanan enjoy lagi adalah sbb boleh gelak tgk org gila tengah bebel sesorang huhahahah...





p/s : pe2pun bila aku sedih nak luahkan sesuatu ada yang pampered aku...sob..sob..sob..  :(





6 comments:

einaz ;D said...

nice blog.;)

janggut said...

oh dah ada teknik baru yer..padan la sejak kebelakangan ni bila bebel buat dek jer.....

**Bila Comel Jadi Comot** said...

einaz-thankz for nice comment

**Bila Comel Jadi Comot** said...

bubu-hahah stedet lah,,nak elakkan dari tlinga jadik pokak asek kena bebel jo

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

ini karangan berapa panjang daaa...
hehehe...
menangis dapat kurang kan tekanan kot...

**Bila Comel Jadi Comot** said...

meniti-itulah bila jari mula menaip cmnih lah huhuk

Cuba Klik tengok apa jadi!