24 February 2010

Tracking @ Santuari ikan sg Chiling waterfall

Aktiviti nih aku juin masa weekend minggu lepas bersama team Tyco,team dak2 opis aku gak...yang bestnya aktiviti nih ramai yang juin...paling penting..1st time ever aku bawak bubu skali juin gathering aku nih..memang best..Cuma yang x best suma "WAKENABEB"!!gara2 si zaflee yang hanya pesan suh pakai slipar jepun biasa..sebab tempat die sangat santai..hah!!!santai ko tengok dan hayati jalan cerita beserta gambar yang aku akn tampilkan...

 
mula2 perjalanan sempat merakamkan saat melalui tasik buatan manusia nih hah kat Empangan Selangor (tapi time nih dalam daerah ke ipoh da..selangor lagi ker??)
 
Dah sampai ....wah!!masing2 semangat siap ngan bekal pelbagai..hahah so tangkap lagi gambar masa waktu baru sampai so kita layan lagi...jommm..

 
Ok so dari keta park tu korang kena berjalan kaki dalam 20 minit untuk sampai ke centre kaunter pembayaran tiket ok..hah!kena bayar??yer kena la tapi xmahal pun RM1 untuk satu kepala..

Bermula la tracking pertama kami dengan merentasi jambatan gantung..tapi nak pijak benda alah nih xle ramai2 tau..4 orang skali jalan..bukan apa masing2 berat lain2..buatnya roboh ke tertanggal ke jambatan tu..lansung muka kitaorg masuk TB..nak2 aku yang temuk nih huhuhu...

Wah ko tengok bubu aku...bukan ko punya bergaya kan..hahahah skali wakenabeb...
Memang mongok tahap jipang la si zafle nih ..xbagi tau pun trek tuh camne ..so aku n bubu xda lah nak bersedia ngat.Bajet sampai je trus bentang tikar makan2 mandi manda dan bersantai..ternyata silap sangkaan aku..bermula dari jambatan gantung trus melalui denai2 anak sungai dan akhirnya jalan batu2 sungai dan lecah2 ..huhuwooo...arghhhhh!!!tekanan..pacatttt!!!!geli......!!!memang aku hangin la woi...nak jerw aku tempeleng palo si zafle nih...huhuhu...bubu lak x bis2 sakat aku...mane taknyer masing2 pakai cam nak g tgk wayang..bangkrek tul...huhuhuhu..apa yang kami dapat...basah dan lumpur..tanah lembik...hah!!mulut nih bebel xyah citer la...terkumat kamit aku baca doa minta2 jgn la cik pacat terbau aku..huhuhu xsanggup kang skali aku meronta ..buat suma xjumpa jalan balik kang...bukan ape bajet xda lah sampai camni..paling x expert skali bila masa sampai ke laluan sungai ke 4 kitaorang kena rentas sungai sampai paras dada...pe lagi junjung beg la mane yg xcukup tinggi cam aku nih...paling lawak bubu lah..hahahahah...xbis2 mulut die menyebut pu**wak tul..WAKENABEB!!!basah la ko speder..sepec mato bagai kan..penangan si sengal zafle...sik baik ko jawoh dari pandangan aku..nak je aku selam ko sampai lemas..huhuhu...penat woo..sampai air minum 1liter tinggal separuh la di buatnyer..
 
Hahahahah tula orang cakap nak senang kena lah susah dahulu..tapi ko..bila sampai jer ke kawasan target..hohohohohoho!!!!hurreyyyy!!!memang puas hati dol...ko tgk lah segediz mungkin aku pose..hahahahahahah...ilang penat lelah marah hangin tadi sebab dapat jumpa air...kolam yang besar

 
pose la ko..ekekekek aklu stedet la lensa n aku xdapat di pisahkan

 
Dan lagi....

Lupa lak yang best kat sini ko leh masuk dlm sungai ada ikan kelah besar2 lengan baby tuh..besar gak tuh..ko leh bagi makan tau..aku bagi lah..nak masuk dekat2 takut lak..mane taknyer ikan ikan tu berebut cam pirana..huhu..tapi best..

 
lagi.......

Kenangan selepas slamat turun dari kaki bukit

 

xboleh lupa saat2 kami ramai terkena WAKENABEB!!!


 

last pose dari aku sebelom masuk keta n balik



p/s : yang best kitaorg bawak  makanan pelbagai ko tau ada spageti,ada nasi lemak,nugget,kopok,roti,kek..adoyai cam2 lah...sampai lebam makan mandi makan mandi..hah kuaci pun ada.......

Tapi bagi pengalaman aku paling best kat berkelah pahang sinun...












4 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

mesti tenang dok sane kan....
huhuhuhuhu...

**Bila Comel Jadi Comot** said...

tenang ko cakap..erm ok lah best tu best tapi kejap sgt masa tu..huhu

fikaryna said...

bestnya..aku pun suka aktv cam nih..dah la banyak makanan..hik2..

**Bila Comel Jadi Comot** said...

fikar-itulah pasal stok makanan mengalahkan nak bermalam 3 hari 3 malam ekekekek

Cuba Klik tengok apa jadi!