24 February 2010

# TUTORIAL

Cara Favicon di wujudkan

 
ko pasan x bila klik link aku favicon aku kuo tepi URL aku hah ini lah die..cara2 die.. jom try jom...


Mula2  masuk ke  layout - edit html

 carik ini coding
</head>

dah jumpa coding tu, ko tepek ajer coding nie kat bawah coding head tu..
<link href='http://1.bp.blogspot.com/_KstpOY4UA0Q/S0OC8kE19HI/AAAAAAAACz8/L6Mvm9VxDcY/s1600/14.jpg' rel='shortcut icon' type='image/x-icon'/>

Location gambar, tau kan camne nak dapatkan dia punye url?
ko klik  jer gambar mana yang ko nak.. pastu ko click kanan properties.. then copy location tu.. then pastekan untuk gantikan url aku tu...

Takpun ko kecikkan siap2 gambar ko, then upload kat mana2 page dalam blog ko.. supaya senang skit dia nak muncul kat tab tu..

Then save.. siap sudah...











2 comments:

Pinkygroupsaid

Popular

Total Pageviews