14 January 2010

MY mission impossible - guess???-


salam korang..erm nak mula dari mana ek..erm..ok..ok..kalau bubu tengah tekun berhenti smoking im too have a mission...ape misi aku nih???hah..untuk kali ini julang julang kali nyer aku nak sangat mempraktikkan diet sihat..bukan ape aku sangat teruja bila tgk perubahan ketara pada k.dora.secrectary SM aku..yela dulu die leh dikatakan chubby gak..tapi last skali aku tgk die sebelum aku kena kurantin sakit mato , nih ari selasa tempoh hari..mmg ketara la badan die kocik..bila aku tanyer,katenya mengamalkan diet kaborhidrat spt xmkn nasi,gantikan dengan makanan lain spt buah,xpun ikan,ayam yg berebus..semestinya bykkan sayur & air minuman.memang menjadi lah korang sebab tu aku nak kongsi nih..asal berat k.dora adalah 69KG dalam tempoh 4 bulan die diet skang dah capai 57KG..so amazing kan..can u imagined tat..??hah aku pun nak gak lah..tapi kate k.dora die kena cecah berat sampai 50KG baru doktor ckp idea mengikut ukuran BMI dan faktor kesihatan die..so kipidap sis!!u can do it!!
Berbalik pada aku..walaupun aku mempunyai ketinngian 5'6" & berat aku 47KG.sekarang okey...dulu ringan lae..huhuhu..sejak bersama bubu tercinta nih lah asek pakse aku makan jerw..sewel kadang2 aku nak menahan dari ajakkan bubu..kadang2 sampai bergadoh..mula lah org tua nih bebel..bebel bebel..dan mula mengatakan aku budak xcukup umor..ada ke patut??!!its ridiculous!!ahat!!!
Bukan ape aku nak berat aku nih maintain 45KG kalau boleh nak ringan lagi dari tu...ekekek 43KG kerw...tapi dah cm papan playwood lak kan nanti..erm...45KG sudahlah...memandangkan skng bentuk tubuh aku nih 34-25-36...hah ko tgk tuh..dah nmpak dah kegemokkan aku nih..huhuhu..so terpakse la aku berlatih tekun cmner bubu menahan diri dari sedut asap maut tu..cmtu lah jugak aku kena mula setkan figure..bukan nak jadi model pe2pun just untuk diri sendirik..yela baju sekarang dah makin cantik dah makin elegan...rugi kalau aku xmampu menyarungnya..sangat kuciwa...huahaahahah...
So lpas nih jugak aku akan ikut cara diet k.dora..jangan makan nasi sebaliknya gantikan dengan buah..dan mknan yang lain yg berkhasiat n banyakkan air kosong setiap hari..insaALLAH..




p/s --> korang rase berhasil tak misi aku nih??!!(selagi bubu xbising suh aku makan insyaALLAH)kekekekek.








6 comments:

janggut said...

batalkan misi ni.tak memberi makno.u bukan gemuk pun.huh!jgn ngade ngade!kuar ngan i..make sure makan!

**Bila Comel Jadi Comot** said...

huhuh sadap bubu...no no i need to diet...jgn pakse makan xsuka!!!arghhhh...pressure!!

dialicious said...

susah kan nak stop smoking..tgh nak suh en hubby stop.hehehe

**Bila Comel Jadi Comot** said...

Dia-ekekekek tula skang die dah stop baru dlm 3minggu arap2 sampai bila2

janggut said...

tak susah pun stop smoking ni..nak sibu daya.tak nak balik sibu.

**Bila Comel Jadi Comot** said...

ekekek sempat lae bubu.betol..pe2pun nawaitu tu penting

Cuba Klik tengok apa jadi!