29 January 2010

Kena Langgar Lari..

Xder kaitan pun citer ngn mat motor dlm gambar nih

Memang tajuk sesuai la sangat ngan citer yang bakal aku tulis kat sini........

memang aku bengang..gilar...bodos betol..memang bangkrek tul..
kesnyer masa hari khamis semalam la kan..aku g keje cam biasa lah stedet lah kul 6.3o pagi mmg aku akan kuo umah melangkah kaki ke tempat keje aku yang menapak di menara kuala lumpur tuh..huhuhu..jawoh gak tuh dari umah aku dahla kena tukar tren sampai 2 kali..xkisah nama pun mencari rezki kan...So berbalik pada citer asal..Erm..kes aku parking kat Lot A bukit jalil la nih..huhu sedey tul lah..parking aku tu mmg setiap pagi mmg tempat tu aku dah cop mmg setiap pagi gak mmg sah2 kete aku keta ke3 yang sampai..awal tu..


Erm...so nak di jadikan citer semalam masa kau parking baik punya kat park A bukit jalil tu..elok jerw..cam biasa lah aku mmg akn parking..reverse parking..aku akan menghadapkan bonet kete aku ke bahagian palang..mmg xpenah aku park bawah pokok maupun depan kete menghadap palang..

So aku balik la lepas waktu keje..masa nak buka alarm kunci kete ,cam biasa sebelom start kete aku akan pusing2 tgk bodi kete aku n pastikan smoga bentuknyer ok..xder calar..tapi masa aku toleh tengok depan bumper...ArrrgHHHHHHH......sakit hati aku...ko tau ape yang aku nampak....

huhuHUHUHUHU...WOOOHOOOO..lahanat....sape yang langgar nih...memang sakit hati lah..aku call bubu..tapi xdi jawab lak..mngkin bizi lae..lagipun time balik bubu lewat satu jam dari aku...so sampai umah aku try call lae...

tut...tut..tut....

Bibin : Bubu..keta kena langgar...
Bubu : hah! teruk ker?
Bibin : tah..org langgar bumper abih no plat pecah/retak..keta calar..
Bubu : Xper tunggu i balik..

xlame selepas tuh bubu dah balik ...aku lak mmg bengang la...memang xpuas hati la kan ni dah kali ke-2..

Bubu : mane kena langgar??
Bibin : Ni hah!!mmg ayg bengang btol..
Bubu : yer ker org langgar ke u yang tersalah parking??
(statement xle blah..aku mmg pantang tul org tuduh aku benda aku xbuat kan..mula lah aku hangin..huhuhuChembeng la aku ape lae..)

Bibin : Mane ada!!!bukan ayang yang buat lah!!! Bukan ayang!!!ayang xbuat!!!

Bubu : er,...nangis la tu...er,,...dahla..xyah nangis...(aku xtau la ape dlm pale hotak die..tah2 die marah2 aku..mesti bubu pikir aku yang buat..mmg xmasuk akal kalau die cakap aku yg buat skang aku bawak kete mmg pratikal.).CERMATT

Tapi hakikatnyer dalam keta tuh aku nangis sepanjang jalan sbb malam tuh kami da training badminton kat puchong...aku mmg cakap trus trang lar kan..aku mmg hangin betol ngn mangkuk yang dah langgar kete aku..aku sedar aku nih kadang2 teruk gak bawak kete..stedet la pompuan kan..tapi aku xpenah lae langgar keta org..sebab nak keluar parking atau nak parking..mmg bodoh baha*** tul..sakit hati aku..sambil2 chembeng aku leh plak sumpah seranah org yg langgar keta aku tu ada dekat betroli..sakit hati...

Pada org yang langgar kete aku..nih..aku cakap trus trang mmg aku xpuas hati sbb ko langgar kete aku sampai tercabut bumper,dahlah no plate aku patah..calar bagai lagi..ko tengok lah nt kete ko pun kena benda yang sama malah lebih truk..biar kemek..

Owh...nak kate aku jahat ek..ko lagi jahat langgar kete aku..dah tu ko blah bodo je kan..ko tinggalkan kesan yang mencacatkan kete kia aku pahtu ko boleh ..blah tanpa aku kesan..celakak ko!!!..ko ada lesen ke tak bawak kete..bongok tol...bongok gak JPJ yang bagi ko pas tuk lesen driving..Punya selama setahun aku park kete xpenah lagi org langgar kat bkt jalili nih...lagipun mustahil lah kete lain elok jerw kuo masuk ko lak..xtau nak jarak kete ko kan..mongokzz..bongokz...aku sakit hati...arrrghhhhh

sbb langgar lari kete aku n cacatkan kete aku...lagi2 no plate..bodo la ko!!!!

p/s---  kalau lah aku dapat kesan org yang langgar kete aku nih nk je aku tuntut ganti rugi..n pastikan bentuk kete kembali seperti asal...

Nak gak da kete cam nite rider tuh..yelah..keta bernyawa..boleh cakap dan paham kita..so bila da org sakiti die..die akn report kat aku...huhuhuhu...


6 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

kereta berperasaan eh???
susah nak cipta tue..
untuk ko lak...
hehehehe...
ala..
kalau aku tahu, aku pastikan kete die jadi mcm ape jadi kat kete ko..
kuang ajo wat kwn aku nieh...
hehehehehe...
*back up member*

**Bila Comel Jadi Comot** said...

huhu tula pasal meniti senja xpasal2 laki aku cakap aku yg buat kuang jar punya org langgar larik tu..thaz..sbb memmahami aku

Meen said...

aduhh mmg sedeykan kalu balik keje penat2 kete lak jadi mcm 2..lagi lagi org tue xda tinggalkan no tepun kat kete...huh...masak2..harap2 org tue mengakulaa kan...adehhhh pay0hnyerr

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

sentiasa memahami kwn aku maaa...

comel said...

meen-mmg myakitkan klu la ada manusia yg cm u maksudkan tu mak aih untungnyer

**Bila Comel Jadi Comot** said...

meniti senja-terharu aku ngn ko..huhu ko la kawan blogger aku yg paling aku..xkan lupakan ekekekek

Cuba Klik tengok apa jadi!