9 January 2010

CAMERON HIGHLAND Part 1 (Strawberry Farm)

salam korang..hah ni aku nak updated skit pasal aku bercuti kat cameron bersama family bubu...memang best..aku amik gambar kat sume destinasi yang aku pegi skali2 ngn port kitaorg bermalam lagi..ekekek..malas nak cite byk,aku da attached gambar nanti aku xplain skit2


hah yang gambar kat atas nih adalah apartment untuk pengawai kat kem Brincang...hah so mmg puas hati lah umah tu besaq gabak la ko...angah bubu nih seorang pengawai tentera...so kami dapat tinggal sini,slesa lagi menjimatkan..cuma xtahan sbb kat sini memang sejuk tahap gaban...xtahan sangat2 nasib baik la...da heater..untuk hari pertama aku x mandi sbb terlalu sejuk air dah cam air batu da...


hah pagi tuh suma dah siap kami kuo breakfast la..kat KFC..erm..pagi2 da hentam western...alasan sbb nak beli whipped potato jerw tuk putri..tapi..alang2 dah singgah trus breakfast situ da..



heeheh..ok tuk 1st destinasi lawatan kami selepas bekfast tadi..kitaorg singgah g ke STRAWBERRY FARM yang mana tempat ni di panggil KASIMANIS.best la sesangat


siap aku snap lagi signage..as a evidence

heheh kami tetap bersama PUTIH adalah pilihan..


heheh suapkan bubu sayang makan aiskrim strawberry..kat sini sume adalah keluaran strawberry...sumelah melibatkan strawberry,buah,aiskrim,jeruk,bantal,baju,cam2 la sume trawbery.


shopping time..sangat teruja..


tengah tunggu order aiskrim strawberry nih...yumyum...


sweet moment wif acik..ekekek sesi suap menyuap lanih...memasing tengah gaban..so enjoy guys citer tuk kali nih..tunggu part 2 lak ok









6 comments:

cengkerangcipot said...

wahh..
best2..
cameron mmg best plus sejukkkk...
hohohohooho

**Bila Comel Jadi Comot** said...

cengkerang-ekekek betol sangat2 sejuk tgk ajelah pakaian yg comel pakai tuh
sebelah malam kitaorg pakai baju sampai 3 lapis mmg sejuk siap pkai glove+stoking...huhu xle tggal obeseas lelame la cm gini xtahan sejuk

kulop ludin said...

huhu...
kat kamerun nie...
time stands still!!
enjoy!!

Ayie a.k.a Nyei said...

kalau hiking kat brinchang-irau kalau xde snowcap nanti telinge jadi beku~ tak suke~ sakit~ hahha..

comel said...

kulop-ekekek....tula sini da 3g snang nak updated ape2 entries heheheh

comel said...

ayie-ekekek betol lah mmg beku la bayangkan la sampai kenas satu badan sbb sejuk...bukan stakat snowcap siap glove/mafla...baju sejuk lagi la..baju 2,3 helai lae...

Cuba Klik tengok apa jadi!