Hah nih antara aksi-aksi para2 ahli jawatankuasa sedang membincangkan perihal aturcara majlis n jugak tema acara anugerah nih.hahahah..xboleh blah btol sbb sume blur2 lagi2 aku la..duk melangok tgk bos2 aku duk kuokan cadangan2 untuk majlis nih..
aku xder ape nak citer cuma gambar masa meeting nih aku da amik la curik2 kan..keterangan yang di suarakan oleh bos mechanikal aku en.Aznor jom..usha jap..

tekun sungguh kak ana ngn en misnan


penat ko k.linda..wah2 pn.idayu tgh carik idea


heheh org yang smpat aku snap n di snap...en Aznor missing lak..die asek malu2 lari lak dari lence aku


aku ngn k.fiza..gedix la..wei..


apo yg aku duk melopong tuh hah...
so untuk citer selanjutnyer kena tggu petang ni lah event berlansung k..Theme kali nih soft/light n pastel kaler.hentah la..aku bantai baju raya jela mals nak carik baju da...stakat photograher jerw...ekekekekek...


hahah sebelum nak gerak g bangi tu aku bersiap skit2 n sempat la pose mane yg patut..korang tau la aku nih pantang kan nmpak lense ekekekeekekek..lambat lak bubu sampai time nih
 
haaah..nak g makan dekat jerw bangi jerw kuo makan motif nyer satu jerw bubu nak jmpa kawan bissness die.pahtu ajak aku temankan die..erm...sambil2 tuh aku tingin sangat nak makan tomyam..sedapnyer favor aku nih suka suka sangat2 i like it...


sampai2 je sane aku order ape yang terhajat kek hati la tadi..ekekek cm biasa aku ngn tomyam aku..bubu lak..memang kena makan nasi kalau xmakn nasi boleh lumpuh 1 badan huhu..so aku layan kan ajerw.
kat mattop berianai nih pemes menu cam biasa la beriani mattop la..lauk ape???
ayam,daging,kambing,ayam goreng ,udang.memang sedapla harga pun berpatutan siap da wifi lae.best best.
nama kedai nih
MATTOP BERIANI BATU PAHAT terletak betul2 tepi bangunan PKNS bangi.Siap amik tempahan katering tau..kalau berminat boleh call die kat no nih.
03-89221344 @ 013- 3333374 (mattop)

hah tula kawan si bubu nih wan phero kitaorg pggil die.ekeekekk...ok la...lepak sampai xsedar diri siap tuan kedai halau balik sbb kedai dah nak tutup.huhu aku pun da ngantuk kami balik sampai umah on tenet jap.. skali brokband aku buat hal lagi..so baru ptg nih dapat update story mlm tadi sbb opis arini bz sok da event.so nanti tunggu citer meeting aku lak k.chowchinchow.







Kalau la aku diberi peluang untuk mengundur masa;
      Apa aku akan buat bagi menjadikan hidup aku lebih bahagia dan maju dalam hidup.
  • ·          Aku takkan tolak tawaran belajar di UITM(sebab tolak “ayah cakap ART & DESIGN” xder masa depan)tipu lah aku tgk ramai dah yang berjaya lagi plak tu memang bidang yang aku suka
  • ·          Aku akan belajar sungguh2 sampai dapat anugerah dekan masa kat U dulu(huhu nak buat cmno subjek yang aku amik pun memang da killer)”electromechanical installation maintenance engineering” susah tuh korang nak2 pompuan dalam tuh da nak pupus ..
  • ·          Aku akan teruskan kerja sbg beauty consultant kat P&G subang..(kerja nih senang Cuma paham2 la keje ngn kmpeni cina cuti susah skit)tapi aku suka keje sini enjoy gaji pun…massyukkkkkk…banyak allowance.
  • ·          Aku akan belasah+tumbuk+sepak+trajang+luku palo orang yang dah rembat hp Nokia N72 aku.memanglah hp tuh skang xcanggih tapi aku saying giler hp tuh.sebab aku beli ngan duit gaji pertama aku.paling penting dalam hp tuh ada no telpon kawan2 skool aku n jugak gmbar 2 suma kawan family(diingatkan xder gmbar sxx dlm hp aku sbb aku mmg xsuka simpan gmbo dlm hp kecuali yang bertutup la..bukan mcm yg lain )ekekekek
  • ·          Aku xkan bagi chitto kat kawan aku(chitto aka arnab kesyangan aku)hah nih arnab aku bawa dari umah aku sbb ayah dulu suka bela binatang suma ada Cuma kambing ngan lembu jerw xle bela.ahahak..aku bela chitto dari umo 2 minggu siap bawak bela kat kampus aku ekekek..memanglah diharamkan tapi aku nih yg gedix gak nak bela..so bela senyap2 sampailah 1 masa kantoi ngn fellow so nak letak mane chitto.so aku tumpangkan umah kawan aku tapi masa tu chitto dah besar.sekali korang dkat ngn 1 bulan la aku xdgr kbr chitto..tyer kawan aku die ckp chitto sehat.bila aku nak g tgk die ckp family die bawa chitto balik kmpong,katenyer family die dah anggap chitto cm family dorang,mane taknyer jinak tau ak..korang penah jumpa x arnab yang bole tido sesame ngn korang cm aku n chitto.sampai la akhirnyer aku dapat berita yang chitto dah xder.kawan aku berat hati ctau yg chitto die dah bagi anak buah die makan sebabnyer kate doctor daging arnab ubat untuk penyakit asma.betol ker huhuhu L memang xpatut….menyesal xsudah aku sampai la skang.
  • ·          Aku xkan juin martial art tournament kat UNITEN bangi.sebab juin tat tournament la aku punya lutut kanan injured (“LIGAMENT TILE”) nyaris2 nak buat operation kat Gleneagles medical.belanja  die kalah hantaran ko..RM15K.tapi bila doct tu ckp lpas operate aku kena rest 7bulan pahtu bole jmin kaki aku elok..(elok memang elok katenyer Cuma tinggal mungkin kaki aku akn pendek sebelah)wowowowo..glurp..ngerinyer aku xnak tempang tollong…so mak pun xbagi buat la cmtu..alhamdullah skng da ok sb aku cuba berubat kampong dan mengamalkan pantang2 tertentu.
  • ·          Aku xkan tolak tawaran sambung belajar lagi lepas aku grad study,(masa tuh mak ckp ‘ngah ko keje dulu da keje sambil2 sambung la blaja pun sampai master pun mak xkisah)tapi hakikatnyer bila da keje aku mmg xder masa nk smbung ,tawaran yg ada untuk shortcourse lak sume xder subjek yg aku nak kalau ada kna fulltime huhuhu.cmno nih.:( L LL
  • ·          Aku xkan halau kebab sebab dgr kate orang yang salah.kebab comel mintak maaf!!kebab katnerw skng nih
  • ·          Aku xkan jual camera SLR aku.sbb walaupun xder job aku tetap perlukan die sebenarnyer sebab aku memang suka bergambar.huhu

Setakat nih yang tuh jelah yang aku akan ubah kalau aku dapat undur masa kalau korang la..ape ek????
Piker piker kan ek…chowchinchow.









Dalam kehidupan kita seharian penah tak kita terfikir akan ape yang terjadi di masa hadapan.penah tak??aku??aku penah dan memang slalu pikir.takut??memang takut sebab takut ape yang aku rancang dan impikan takkan tercapai..huhuhu sedeyy gak.


Kehidupan??
Aku kehidupan aku..alhamdullah ape aku nak ape aku mintak suma dapat,alhamdullah aku ada keluarga yang sayangkan aku aku ada kawan yang sangat ceria aku ada bubu yang membahagiakan aku.Cuma kadangkala perselisihan berlaku..arghh..perkara biasa kan sedangkan lidah lagi tergigit inikan plak..comel n bubu kan..kan..



Kerjaya??
Alhamdullah kerja aku sangat2 la banyak dan sungguh membizikan..walaupun banyak n sangat pack aku tetap berlakon cm xda keje.sebab ape sebab sindrom malas aku yang melampau..rate malas aku lagi tinggi dari rate rajin..cmne nih wey aku pun dah xtau nak buatpew??tido awal pun mlas jugak nak bgn pagi..tapi bangun la jugak,,,dan yang penting setiap hari aku akan sampai opis tepat kul 7.30pg.ekekekek..
Kawan-kawan??
Kawan2 aku xdalah ramai rakan sejawat dan yang lain rakan bloggers sajer..aku nih xbrape nak bergaul sangat memandangkan aku hanya meluangkan sepenuh masa aku dengan broadband aku..dan badminton aku..kuo tgk wayang??heheh xslalu la..slalu aku tggu bubu beli vcd jerw tgk kat lcd umah.erm…nak kuo malas sbb banyak procedure lak.bila kuo nak kna bersiap,nak kna beratur,, alamak leceh so tgk vcd kt umah jela xpun layan jer katon series kat tv..dahtu aje favor aku.Dulu aku kaki jalan gak skang dam alas la..sbb weekend da badminton so tenaga da byk kuar kena la rest.
Badminton??
Heheheh alhamdulilah skill dah makin meningkat la..pukul pun dah sampai baseline,sebab bubu n tuan dewa sudi mengajar.kat klab nih dorang gelarkan aku cik genset.huhuk..bubu??xpayah tau..bubu nih mmg suka bagi gelaran kat org huh I dun like that nickname.wateverpun I like bubu so much..even his mouth like a..@#@$%^&^%%$
Badminton is best!!
Parent??
Huhu rindunyer org tua duk jawoh mersing bila nak balik lagi nih huhuhu

Perkembangan aku setakat ini aku da makin pandai masak n paling gembira bubu ckp aku masak sup sedap walaupun tertinggal kentang hihihhii…
Badminton-need more improvement la..
Handbag-dapat lae untuk koleksi simpanan aku..(penuhla bilik cmnih)
Shopping-banyak habiskan waktu masa n kewangan untuk barang2 badminton dari raket shuttle baju skirt dan cm2 la yg melibatkan sukan nih.huhuhu..xpe aku puas hati la.






Gambar kenangan masa main bowling

erm..kali nih opis aku da wat acara bowling.so aku ngan xsemena nyer juin la..walaupun hakikatnyer mmg aku xterormane pun.main kat mane??hah slalu untuk acara bowling nih dari dulu xpenah ubah la company aku akan buat kat SUNWAY PYRAMID.,bandar sunway tuh ..ala kat sunway lagoon tuh.korang mesti biasa dah pgi n maen kat lane sane kan..
besar gak da 48 lane.Door gift tuk tahun nih beg laptop n towel ekekek da mark "BOWLING TOWER 2009"cun la..
So tournament nih untuk staff tower2 sajork..tower 1 xkawan ek..ekekekek.game aritu sume main sampai 3frame.allammak huhu sampai lebam jari la..aku guna bola berat 8kg xpun 10kg.berat2 baling pelan pun pin leh jatuh sume..alah ko gelek jerw bola tuh insyallah pin2 akan jatuh walau xsume ekekekek..itu aku la..nak cmpak kuat2 aku xlarat bukanyer shazlin malaysia bowler tuh..huhu so lantak la...stakat aku duk main tuh xderlak kejadian bola ke longkang..hahahah hah!!hebat kan(best best best!!)


kawan2 ngan team aku


aku bersama kenangan 2009 bowling


nih la team members aku
hah pic yang bawah skali tuh kak dora.wah2xx taniah korang untuk die sbb die menang tmpat ke3 untuk best women bowler.die nih mmg tiap2 thun bolot punya..ekekekek cam aku ngn k.fiza nih just suka2 penyeri katekan.
Raja Faizal mamat baju pink tuh pun 1 group ngn aku gak..ekekekek..tapi die xmenang pape sbb bawak anak nak baling pun susah sbb anak die pun kalut nak baling gak huhuhu.
pe2pun aku suka time nih sbb sume org happy jerw lagi2 aku..ekekekk..
so kita enjoyed!!!!


hahahah aku suka ngat moment nih

heeheh..gambo nih baru jerw aku tag darr fb cikyai ekekeek..kalakar tul moment nih..sume org muka happy jerw..memasing cm xder masalah walaupun penat kan..heheheh..gile baban la..lepas jerw misi bergambo nih kami trus ke CLUB GOLF NEGARA SELANGOR..time to eat..stomach so so hungry..yumyum...


hah nih aku bersama ipar2 ekeekek..


Erm like dis moment so much sbb apew mama a.amin masak nasik lemak sedap sangat..dan buat pengetahuan korang aku makan..makan..makan banyak banyak sangat aritu..hehehehehh..


heheh bubu pun ada ekekekek

heheheh acik yai n comel

CANDID SESSION

 
 
tengok la kesengalan aku yang over exited bergambo ko...ekekekek



heheheh inilah di namakan semagat pasukan lepas jerw kuokan peluh di coart masing2 meluangkan masa,untuk lepak2 di kedai MAMAK SAMEERA.hah kedai nih terletak xjawoh dari dewan KLRC setapak yang aku duk main tuh.erm..bukan pe sini best masakan panas dorang org mlayu yang masak..yang paling bestnyer...tukang masak nih xkedekut bahan korang..kalau korang order bihun goreng,mak aih die punya banyak cm dua orang makan mmg bagus la abang nih..eh abang ke...tapiii(%%$$#$%%$###aku pun kompius die laki ke puan????%&*($#masih bertanye tanye dlm at)huhu...xkisah la janji masakan die best.slalu aku akan order tomyam pedas KAWKAWKAW3XXXXX..mmg bessttttt layannnn i likeeeee....bubu lak suka mkn mee goreng pedass jugak..ekekek k.faiz ikut aku la...yang lain da nasik da roti cm2 la...bak kate pakcik astro..macam2 ada..harga pun bole kauteem..cayalah mamak!!!


heheh..tengok lah bubu,,skang nih bukan main lagi pantang nampak lence mesti die pun ikut aku pose sama..ekekek nak buat cmno bini die nih pun xreti malu asek2 sket2 nak pose.bubu2 nak gak menyelit.korang kat luo jangan jeles tau ekekekek


alamak bubu cover macho la plak ..wek!!!time nih k.faiz nak shoot aku jerw bubu lak cbok menyelit..tapi xpe i likeeeee


pe la yang di sembang tuan dewa tuh..yang k.faiz melopong lain macam jerw pe kess


lapa ek sayang


pe hal lak ngn en bathivant tuh


k.faiz yang sangat marlevouss


ketua pasukan aku bersama en.ijam


oik da tukar tempat ek
 
beria benor si ah lim bersembang..citer pe tu apek..??ekekekek






 anis,aku n k.bahya.
heheh,,nih majlis makan2 di adakan di restoran Sri Melayu..kompany OCI yang anjurkan..bukan pe dorang buat sambutan jamuan raya.buat lak time lunch..ekekek da hujung raya da..makan xdala meriah sgt sume makanan untuk lunch ajerw so ko tgk sendirik apa yg aku da santap ek..
 
hah nih menu yang aku rembat masa buffet tuh..aku nih bukan jenis mkn sgt so aku sukakan bda yg simple n lite sajerw..bak kate kawan2 aku..rugi bawak aku g majlis mkn sbb aku bukan pemakan yang havoc..huhuhu


hah yang nih dessert yang aku pilih korang nampak x ape yg aku nampak ABC..i like it soo much sedap woo..yang lain simple jela..so..so ajerw


sebelum balik pose lu depan entras restoran nih bersama aku am,k.rini n ciken


 
ape yang ko hepy ngt tuh ciken..ekekekek sonok pose ek..

even tragedi nih da lewat sminggu tapi aku nak gak kongsi n kabo kat korang ...xkira gak nak gak post so nk tau baca k..xnak oku ok jerw..ekekekek
pe2pun best kat sini sbb smbil makn sambil da penari yang menghiburkan kita..nak2 plak da waiter n waiteress hehheeh layannnn






salam..ekekekmentang2 ari jumaat baik la sat...

dah bosan cmnilah plak kitaorg


erm..jumaat biasalah rakan sejawat aku biasanyer masuk lewat la...namapun laki kan..so aku xamik port sangat..cuma en.lan nih bagus awal2 pagi datang sama saing ngan aku sbb die tunggak utama memastikan sistem bekalan air menara 1 berjalan ngn lancar.erm aku pagi nih..belah pagi tadi bizi la skit ..ekekek buat2 kalut padahal bukan kes berat pun..

1st g inspection bersama team2 mengenai komplen2 HSE.da settle sudah..hah si megat nih aku da inform yang pressure valve kena tukar xtau la die noted ke x.yang aku tau pahni aku xnak tengok da valve buruk karat tuh.bukan apa en.aznor mesti bunyik sbb aku xjaga kawasan n keje aku sebaik mgkin.
hah dari semalam tggu feedback email k.rini mengenai painting work untuk AHU units.so sampai skng xder pun lagi yg sampai.erm...bukan pe aku kalau boleh xnak delay keje nih sbb bdak2 tgh rajin nak buat kan..kan..kan..
sambil2 usha blog kawan2 blogger len aku sambil2 shoot email bos n rakan sekerja..keje aku xderla berat tapi tula....tahla no komen..
bubu lak cuti arini..tadi die da call wendu aku la tuh ekekekek..
ahhhhh!!!!!!!!kepala aku pening lagi la..mungkin sebab terlalu berfikir xpun penat..tempoh hari jumpa doktor..biasa la penyakit lame..tekanan darah rendah.dari dulu lagi..selepas kena demam panas..aku mudah kena sakit2..mudah fening2..hah alahan xpayah ckp la..adoiyai mudah na skng kna alergi..huhu..
nih k.fiza ajak teman g servey baju..erm..yela sok bowling tournament for Tower2.ekekekek..majlis berlansung kat Sunway Pyramid..heheh aku??masuk walaupun hakikatnyer mmg haremm xtau main pun lonkang satuu!!(kuikuikui).Takpe k.dora ngn faizal da dorang leh backup aku ekekekk...so jom g tgk baju sbb kali nih aku as a team leader.(hahahahah gelak jahat)alamak team leader teror ker..poyok la plak...huhuhu..tema team kitaorg..tentunyer kena ikut leader ckp pe lae PINK la..huhahahahahahahahahah..jom..jom...PADINI 1.nanti aku upload gmbo sat2
g..ekekekek...tggu..
 haha pilih2 baju koranggg da saleee..

belah petang lak ikut en farith bawa bdk praktikal dari UITM nak study sistem sprinkler dlm tower..skit aku attached gambo la yer

 
ni jela lebey2 xle rahsia kerajaan

sakitnyer hati aku yela mane taknye..


hahahah aku ngn bubu tengah survey pakej Broadband

adoiyai broadband aku kat umah buat hal la..skang nih nak buat ape2 keje tenet pun susah menyakitkan hati.
paling aku sakit hati ngan notebook2 aku skali lembab...buat ape pun myakitkan hati...ermmm
adoi tensionyer..penat nyer mata aku nih...cam nak terkeluo pun ada..huhu memandangkan skang aku tgh modified teplete blog aku.yela raya da abis so templete pun nak kna tukar..buat byak kali asek xjadi pun bole sewel wo..rase cm nak hentak jerw notebook aku tuh...choi..(dalam hati berkata-kata..bodo punya brokband nih)
kata ngan operator tuh konon2 sistem tgh buat upgratin' la konon2 la sampai skng masih lembab..
itu pasal la aku ngn bubu aritu g Jusco badget ngat boleh la tukar quata GB moderm tuh...skali kena g HQ la plak...
pe2 pun skng dalam bilik aku lebih byk meluangkan diri melayan muka,kuku,kulit aku ekekekek..cm da lame x serviss..nak gak lulur badan pakai masker muka..ekekek..
aktuviti setiap hari ada jer dlm jadual xpenah ada yang cancel..so layan slagi x..pengsan ok..hahahah

Photobucket