bersama2 gang2 SK...mmg sempoi ngn kehadiran kawan2 yg pertama kali aku knal..ekekekek









hah bukan nak blagak tapi nilah yang aku cuba surprise kan parent aku..ekekek hakikatnyer mmg aku xpandai masak berbekalkan semagat n sifat ingin mencuba so aku beranikan diri masak lauk nih tuk santapan keluarga aku...yumyum..mau menjilat jari dibuatnyer xsangka ayh ckp masakkan aku sedap ekekeek bangga la jap..heheheh memandangkan selera ayah yg sukakan masakn pedas..
aku gembira heheeheh..mak bubu n bubu yg ajarkan aku msak lauk noih..hahahaah..pesan mak xpandai pelan2 blajar lame2 reti la so pe yg aku nk kongsi ngn korang nilah antara hasil masakan aku yg grand skit dari nasi goreng...heheheh enjoy k..




Index Cemburu Lelaki Mengikut Horoskop
Setiap insan yang dilahirkan pasti mempunyai perasaan cemburu. Tidak kira semasa zaman kanak-kanak, remaja mahupun di kala usia mencecah batas dewasa, perasaan cemburu tetap wujud dalam sanubari manusia. Bagi pasangan yang bercinta, cemburu sentiasa mewarnai hubungan kasih yang disemai bersama.

Cemburu sering dikaitkan dengan kaum Hawa. Percaya atau tidak, lelaki juga mempunyai perasaan cemburu yang terselindung di sebalik egonya. Malah tanpa disedari lelaki zaman ini juga ada kalanya menyimpan perasaan cemburu yang mengatasi kaum perempuan.

Jom kita lihat indeks cemburu kaum lelaki menurut bintang kelahiran...


Aquarius
Lelaki Aquarius biasanya akan menggunakan ayat-ayat yang memerli untuk menunjukkan cemburunya. Jangan ingat dia sedang bergurau. Apabila topik perbualannya hanya tertumpu pada seseorang saja, maka ternyatalah bahawa dia sedang cemburu.
Indeks: xxx

Pisces
Lelaki yang paling mulia dan baik hati, lagi kuat cemburunya. Tak lain dan tak bukan adalah lelaki Pisces. Indeks cemburunya amat memeranjatkan. Kalau kekasihnya menderhaka kepadanya, dia akan menjadi seperti wanita meraung-raung. Air matanya juga akan tenggelamkan anda.
Indeks: xxxxx

Aries
Lelaki Aries mempunyai sifat diktator secara semulajadi. Selain seorang yang memerintah, dia juga suka mengawal orang lain. Tidak kira dalam apa jua perkara, dia juga berharap menggunakan tenaga dan kuasanya untuk menyelesaikannya. Apabila berhadapan dengan musuh kekasih, dia akan segera mengambil tindakan untuk menyebabkan pihak lawan undur dari mengurat kekasihnnya.
Indeks: xx

Taurus
Lelaki Taurus adalah lelaki yang peramah dan sangat jujur. Tapi jangan ingat dia tidak tahu cemburu. Dia tidak dapat terima kekasihnya menderhaka kepadanya. sekiranya dia dapat tahu anda keluar makan malam dengan lelaki lain, buatlah persediaan untuk memberi penjelasan kepadanya.
Indeks: xxxx

Gemini
Lelaki Gemini hanya menganggap cemburu itu sebagai satu permainan saja. Dia ialah seorang yang suka bermain-main. Oleh itu, dia paling benci akan cinta secara paksa. Malah dia tidak akan mungkin melepaskan peluang untuk berkenalan dengan wanita lain walaupun sudah memiliki kekasih. Jadi, indeks cemburu lelaki Gemini adalah kurang berbanding dengan lelaki Zodiak lain.
Indeks: xxxx

Cancer
Secara kebetulan lelaki cancer terbalik dengan lelaki Gemini. Dia tidak akan berjauhan dengan kekasih malah selalu berhimpit dengan kekasih. Ini adalah kerana dia mempunyai perasaan kekosongan dan juga perasaan tidak selamat. ( jangan ingat hanya perempuan saja yang mempunyai perasaan tidak selamat.) Bayangkan kalau kekasihnya meninggalkanya, cemburu pasti akan menghuru-harakan dunia ini.
Indeks: xxxxx

Leo
Lelaki Leo sangat ego dan juga sangat tabah. Dia tidak akan cemburu kerana perkara yang remeh temeh. Dia tidak akan menyebabkan air muka dirinya jatuh kerana cemburu. Walaupun kekasihnya telah melakukan perkara yang membuatkannya marah, namun dia tetap akan mengekalkan perasaan yang tenang untuk berbincang dengan kekasihnya.
Indeks: xx

Virgo
Cemburu lelaki Virgo amat memeranjatkan. Lelaki Virgo tidak mempunyai hati yang lapang dan juga pemikiran yang luas. Cemburu telah menjadi perkara biasa dalam kehidupan pasangan ini. Walaupun dia amat mencintai kekasihnya, namun tetap bergaduh besar dengan kekasih kerana cemburu.
Indeks: xxxx

Libra
Lelaki Libra mementingkan imejnya yang bertatatertib. Disebabkan cemburu akan menjejaskan imejnya, maka dia rela mengekalkan penampilan yang baik. Sebenarnya dia tidak ingin menimbulkan perselisihan dengan kekasih akibat cemburu yang akan menjejaskan hubungan mereka.
Indeks:x

Scorpio
Semakin mendalam cinta terhadap kekasih semakin kuat cemburu. Inilah yang boleh menggambarkan lelaki scorpio. Dia menghormati dan cinta sepenuhnya terhadap kekasih. Tetapi cemburunya juga tidak kurang. Sekiranya kekasihnya menunjukkan sebarang kemusykilan, maka dia akan menunjukkan cemburunya.
Indeks: xxxx

Sagitarius
Lelaki Sagitarius juga boleh cemburu. Namun cemburunya datang dengan cepat, pergi juga cepat. Dia selalunya cemburu sebelum mengenal pasti perkara sebenarnya. Apabila mengetahui hal sebenarnya cemburu pun reda. Tapi, apabila dia ada matlamat baru dia akan meninggalkan kekasih yang sering membuatnya cemburu.
Indeks: xxx

Capricorn
Lelaki Capricorn mempunyai sikap yang pesimistik. Dia merasa rendah diri di dalam kehidupan. Apabila dia berasa cemburu, dia tidak akan tunjukkan pada kekasihnya sebaliknya akan mengeluarkan ketidakpuasan ini pada tempat lain seperti sukan atau di tempat kerja.
Indeks : xxx


You are alert and your life is full of love. You have a lot of love and friendships in your life. You will have a great year and will experience a major life-changing experience for the good. You will have a friend who completely confides in you and would do anything for you, but you may not realize it.




norizan is your Best friend. "2", This is how many close friends you have in your lifetime.

You like adventure. You are spontaneous and like to please people.

wanna be a best worker and successful person in life this wish that you made will come true only if you send this to five people in one hour.











erm aku dan avant team sahur sama2 at mamak stall hahahah.aku da buatkn kuih buah melaka kat dorg heheheh.1st tima masak n buatkan kuih ok la dorg mkn pun sampai abis alhamdllah









heheheh anak buah aku merangkap cucu sulong makayah aku la nih...heheheh nama die PUTRI MEYLANDRI BT.JERRY Brat masa lahir 3.6kg lahir pada 22hb Ogos 2009 jam 8mlm.


Cute kan baby putri nih..heheheh cumel ngt cm anok cino lak aku nengok...erm...nih anak adik aku yg no 4..hahahah so maknanya makayah aku dhda cucu la skng ekekekek...gembira tul aku tgk makayah aku mane taknyer dpt cucu heheeheh name pun cucu sulung...aku tumpang gmbira ngn adik...noni comelnyer anak awk...i loved it..






heheheh anak buah aku merangkap cucu sulong makayah aku la nih...heheheh nama die PUTRI MEYLANDRI BT.JERRY Brat masa lahir 3.6kg lahir pada 22hb Ogos 2009 jam 8mlm.

assalamualaikum...
heheheh arini adalah 1st day pose...hahahha biase la brat gak nak bgn sahur..ekekekek...erm...yela skng da dewase da besar nk sahur xder dah org nk tolong kejutkan sediakn sume by on self la u..huhuhu..so pagi tadi aku bgn kul 4.45pg...erm tuk sahur smlm aku da tapau tomyam so pgi td just panaskan ajer..hahahahah...rindu kat mak..slalu kalau bulan pose nih mak la yg slalu cbok..bgn awal pagi..masakkn tuk kitaorg dikbradik..mak mmg suka masak..yela...time sahur dan lagi mak masak cm2..ayah pling suka bila sahur mkn air asam..mmg tu la pembuka selera ayah..kami adik bradik lak ikut jerw..slalu pun ktaorg suka mkn ikan masin xpun telur masin ngn nasi panas tu je yg lalu telan tuk sahur...

Cam aku lak aku nih mmg jnis ssh nk mkn..makayh mmg da tau aku nih bila sahur jerw suka minum jerw..erm peberet aku minum air xpun mkn kurma je bila sahur nak mkn nasik xder la sbb aku xslesa prut nt...alhmdullah prut aku tahan la xderla rase lapa.
aku da pengalamn lucu kalau citer bab2 bulan pose nih,yang pagi klakar masa aku darjah 3...almaklum la..bru blajar pose..1st day pose aku lupa yg tuh bulan pose leh lak aku buat air teh cicah biskut layan jerw mkn dpan tv...ngn mak2 aku skali la...terrrrrrrmakan kira bis la gak 3kping biskut xslap ngt aku...hahahahah..dhtu mak aku leh tyer aku...
Mak : hari nih ari pe ngah
Aku : hari senin la...(aku ngt lagi la kebetolan aritu da musik2 kt TV3..ekekeekekek)
Mak : Oik...(termenong jap)astaqfirullahal azim...bukan kerw arini bulan pose...
AkU : A'a la...alamk mak cmne nih batal kerw pose comel??
Mak : dah2 sudah g ludah balik pe yg kamu mkn..g kumuh...

hahahahhahaah pe2 pun pose aku aritu mak ckp xbatal sbb aku x sengaja..tpi kira aku ilang la gak rase lapa dahaga sbb sempat mkn...ngn minum g hahahahahahahah







Even we lost but we had tried our best...so kawan2 dun be sad ok...nextime kita repet k....xyah sedih adat la men kalah da menng..
so bubu cian u xbrape shat ek...huhu xpe nextime pastikan u shat n bole men lae...ok nila gambar yg sempat dirakam kn...




korang mesti nak tau ciri2 laki2 yg korang minat suka teruja ..dan impikan so aku da dapat statement nih dari testimonia kwn2 laki pompuan sume la dah combined ni la hasilnyer

1Lelaki tulin.
Tahu hakikat yang dia dijadikan sebagai lelaki dan dari itu bersifat sebagai lelaki dan tidak bertingkah laku hingga terkeluar dari kategori lelaki

2Lelaki yang berharga.
Lelaki yang tidak cemburu buta kerana lelaki yang cemburu itu lemah dan cemburu itu melambangkan bahawa dirinya tidak berharga.

3Lelaki yang teguh jiwa.
Tidak mudah mengalirkan air mata. Bila lelaki menangis, maka harga dirinya hilang kerana air mata adalah perhiasan hati wanita.

4Lelaki yang sederhana.
Tidak meninggi diri dan tidak pula terlalu merendah diri.

5Lelaki yang cantik.
Wanita menganggap kecantikan lelaki berada pada perangainya dan kebersihan hatinya.

6Lelaki yang punya pendirian
Lelaki yang berpegang teguh pada kata-katanya dan menunaikan janji bila berjanji.

7Lelaki yang kemas dan bersih.
Menjaga kebersihan serta rapi. Pakaiannya kemas dan tidak nampak canggung.

8Lelaki yang cerdik.
Cepat faham apa yang dikehendaki oleh wanita tanpa perlu disebutkan.

9Lelaki yang cekap.
Segera memberikan kepada wanita apa yang dihajati tanpa perlu diminta terlebih dahulu.

10Lelaki yang bijak.
Tidak suka bercerita tentang kelebihan atau ketampanan dirinya.

11Lelaki yang tabah.
Tidak mudah hilang akal bila menghadapi masalah dan tidak bingung atau kalut bila menghadapi suasana menekan, kesuntukan masa, atau cemas.

12Lelaki yang berwawasan.
Tidak melakukan sesuatu tanpa merancang. Objketif dan cekal dalam mengejar cita-citanya. Masa digunakan untuk perkara yang produktif.

13Lelaki yang baik.
Tidak suka hidup berfoya. Taat kepada suruhan agama. Tidak berjudi, berzina atau minum arak.

14Lelaki yang sopan.
Tahu menghormati orang tua serta pandai mengambil hati.

15Lelaki yang mengasihi.
Walaupun mungkin dia tidak menyatakan kasihnya pada wanita itu. Suatu masa,wanita berharap lelaki ini akan meluahkan perasaan kasihnya itu.

16Lelaki yang ceria.
Boleh berjenaka dan berkongsi cerita. Tidak selalu sugul dan berkerut-kerut dahinya.





hah kali nih misi mcari pezen tuk opismate bubu erm..lily besday..nak wat cmno usaha la aku g cari kat jusco iquine jerw..kuo pun da lwat..yela sementara tggu masing balik kje mdi n brhat jap baru grak..

pusing 1 alam dlm jusco xdo pun brg yg nak dipilih..erm..last2 bubu mintak tolong dak yai..tah yai mane lak..kwn opis die gak kot...beli..so memandangkan aku xmkn lae bubu tyer nak mkn perw..aku nih bkn jns pemakan sgt asl trase tringin jer aku mkn la...hahaha yang best nyer bubu pyer bizness alhamdullh mkn maju alhmdullah rezki la tuh..so bubu blnjerw aku mkn kt kenny rogers..bkn nk mkn ngt pun saje aku mengada ngada ngn die..yg die pun beria nk aku mkn citu..aduhyai..die suka ngt suh aku mkn..katenyer mkn tuk tenaga..hahahahaah...hah ayat yg die ckp masa kt restren tu...mkn syg nt bulan pose xkemponan..ekekekek...heheheh
sebelum mkn sempat lak aku merakam kn gmbo2 mkn time ngn bubu hahahahha..sengal..slame nih bubu jns xsuka bergambar..hah klu ngn aku abih r aku mmg suka posing dpn lens xksah la asal aku nmpak kmra mmg la aku suka..dpt msuk kaki kasut aku sebelah pun da kira ok la...aku ngn lens mmg xdpt dipisahkan ekekekek..hahahahahah
ok syg ayg nk u pun cm ayg,,,,so bila kita g memaner kita da pic yg kita leh simpan s a kenangan ekekek walaupun tmpat tu bknla tmpat yg mewah mahal xklusif mahupun without a candle lite dinner cause spend a time wif a very special 1 is da most odorable time for me n its means a lot in every second of tictactictactictac




itula bila bercakap ttg ape nk buat n ape plu pk sblum buat sume xkn paham..erm...pk dulu baru buat ke buat lu baru pk..

kehidupan manusia di dunia nih xlama samapi masa Dia nak kita balik ke pangkuan akan di pggil balik tanpa sebarang tanda...setiap manusia gak takkan terlepas dari masalah salah silap dan kekalutan.camtu la jugak aku..aku sebagai manusia di muka bumi ALLAH nih memohon keampunan diatas segala silap aku yg sedar dan xsedar..yela mkn aku da menyakitkan at sesape kan...yela pose dh mggu depan..so nk wat amal ibadat kna mintak ampun lu..kot2 ada yg xredha ngn ibadat aku kn..
yela aku sedar aku nih bukan baik ngat tapi nakkal mmg aku akui..degil..ya rabbi mmg la sgt2 lagi2 tang suh mkn ubat mmg la aku liat...pesan bubu jgn degil kalu nk sembuh...
erm kebelakangan nih skitnyer badan2 aku nih lemah semacam cepat ngntuk walau da byk tido...pun...mkn byk tido yg jd mls n lemah tuh ekekeke..almaklum la ku xder wat kje la sgt selain dari kje opis n kje umah..erm...
sok teman bubu g tornamen penly kat selayang..so hope u can win syg..ayg just be a pompom gurl jela..ekekekeek
erm...aku mendoakan jua semua kawan2 aku sihat sejahtera..dirahmati olehNYA sentiasa.
tuk keluarga bubu thaz sbb sygkan comel...tuk mak bubu trima kasih byk2 sbb ctau comel yg acik sygkan comel..comel pun syg acik sgt2 cm mak sendiri.
tuk makayah aku lak..smoga biz ayah akn semakin maju n berjaya insyallah..heheheh mak bju kebaya comel!!!!!..hehehehh bila nak g bli brg buat biskut nih..sempat ke ek.
itula merancang mmg la pandai nak buat tu nanti xtau sempat ke x.erm...


DALAM SITUASI KEBOSANAN..



hari ni ari ahad mmg la hari tuk rehat2 aduhyai...aku nih skng bdn lenguh 1 badn mmg skit2 je bdn aku nih trase cm kna cucuk2 je..terutama tang kaki...bgn tido lak msti kebas je jari kaki ..huhu mkn pnat kot...cm biase la every weekend aku akn buat keje umah la..ekeekek kemas2 la umah bilik basuh bju jmur lpat..cm ari2 bse la..perkara len aku xda wat la sbb aku sememangnyer xreti masak da..cokodok bole la..hahahah...hah fastmonth da dkt lae brape mggu jerw..hurey...bulan yg plg aku suka dlm idup...xtau knp aku mmg suka bulan pose..tah mkn aku tgk dlm bulan nih jerw aku tgk ramai tol kdai n bazar ramadhan..lauk xyah citer la..tp bulan pose aku suka minum air soya ngn taufufa sodap...dan plg pnting waktu kje di pendekkn..hahhah kul4 da bole balik hurey...

hah bulan pose nih la gak aku nih terpakse la kje keras skit..erm...bulan nih la bulan kecederaan kje la da jerw blambak2 huhuhu..da dateline kan...so terpakse la aku wat gak...thn nih lak xtau la nk raye mane johor ke kl ke xpun ikut makayah balik kelantan..da lame tol aku xblik da kot dlm 7thn...tah la kitaorg adikbradik xpnah lik kmpung raya suma lbh suka beraya kat pahang umah pa' nik abg ayh aku...bagi aku la raya setiap tahun sama jerw xder yg beza pun..sbb nyer...kami adikbradik xpnah sambut raya cm org len da kmpung atok nenek pun xsempat knal,,,ikutkan suasana kmpung pun ssh nau nk rase..kdg2 da gak aku ikut kwn2 masa blja lu blik kmpung dorg...huh mmg layan la..cuma kmpung nih sunyi die len macam...waktu siang kt kmpung mmg best tp mlm aku takut la plak sbb kmpung byk hutan dhtu bunyik plik2 eekekek...sik bek tandas kat kmpung skng da moden x cm dulu..ekekekek..kat luo ..huh jgn arap la aku nk gna tandas waktu mlm..hahahahah...bkn takut segan jo...
hah bebalik pda citer aku..erm...setiap thn gak aku akn wat open house...yg penting aku pandai masak rendang..ekekeek...n setiap thn hari raya gak aku akn buat kek buah tuk ayah n kek coklat tuk adik2 aku..ekekek aku mmg la xhebat masak tpi bole2 aje...aku suka masak n blaja masak pe yg keluarga aku suka mkn..terutama ayah suka sgt kek buah..aku da niat nk blaja buat kek cawan la...comelnyer so sweet huhuhu...tggu la aku da mintak tolong 1 kwn nih die dak kat tower masak tuk MPC petronas tu..heheheh tuggu waktu terluang aku akan bawak buku n pen salin resipi..ekekekekke
bubu wah setiap thn baju raye die mak akn sediakn wek! budak mnjerw..ekekekek..aku punya hahahah da tempah da...thn nih try buat kebaya la...malu la plak slalu pkai kurung jerw...ekekekek...tp mengikut rancangan adik2 aku suma nk raya kat kl nak ikut aku katenyer..xnak ikut makayah hah sume da besar kn..hahhaah..akulak yg serbaslh ngn mak..sbb mak da ajak teman die lik klantan..aku mlas mls la nk lik sane..sbb aku xberape biase ngn dorg,,,,tgk la da pe2 perubahn aku akn update later.hah sudah la pnat lak menaip nih...k la sampai cni la lu..nanti2 aku citer lagi k.bye


terima kasih datang singgah