hahahah camno nih wah cm PM da aku nih..semalam tetiba bos aku coll da wat servicing kt tower n plukan aku da skali kat tower alamak xckp kerw chargeman huhu nak xnak kna la aku masuk da tentu msuk dlm sistem KPI aku..kihkih..bawa kete sndiri la aku kalau x bubu yg sudi anta n jemput..heheheh cm putri la..

bagus tul bubu nih kan???!!!

erm standby la aku kat data centre L8 yg len ikut memasing pyer area la,,,,
NGANTUK
huhu mmgla sgt2 nak wat camner engineer aku ajak lepak kmpung baru sblum tuh kitaorg g mkn nasi lemak antarabngsa..halamak keyang dol...dahtu mata cm sawan la ngntuk ya amat da...
Bosan
huh mmg la sedang pk masa depan n teringatkan bubu hehehe arini bubu kerap coll aku dari langkawe..alah cian bubu dmam ek..mkn obat tau syang..heheheh..manjerw nau..erm..bosan lak bubu xder huhuk...yela kalau x die akn temankan aku g pasar mlm ekekeke..alah lusa da lik cini heheheh MISS YOU SO MUCH BUBU!!!!
BIZI
haaahahah nih la aku nk kejar KPI katekan..heheheh mmg bizi la..nk wat cmner...tapi dlm penat tuh n bizi bila tingat kate2 n pesan bubu pesan die "BUKAN SENANG NAK JADI SENANG,SO KENA BANYAK SABAR N KERJA KUAT INSYALLAH BERJAYA"!!"heheheh pesanan yg memberangsangkan..ekekeke
KENDURI KAWEN
hah nih kenduri kawan 1 kelas aku lu..penah la duk meja sebelah ngn die masa form4..huhahahahahjap g aku nak bersiap la nih...kwn2 kwen nk kna dtg nt pe lak kate yg len bkn jawoh pun kt bora ombak jo...
TRAINING BADMINTON
huis yang nih cam player negara jo..ekekek tapi bukan pe aku cmnih la xle lekang ngn aktiviti sukan nih..mmgla kalau xsukan bole demam..heheeh itula anak en AZHAR(COMEL HARTINI AZHAR)hah!!aku la tuh heheeh
aku sangat bahagia bersamanyer sekian lame kami bersama die terlalu menjaga n berikan semangat..ekekek..buah hati mane yg xjaga awek tul2 tul x..erm..mlm nih aku da kna tggal ngn bubu..heheehh die g bercuti tuk kmpni..so xkn aku nk ikut..hah xyah la..huhu...sedey la gak xpnah kna tggal katekan balik kmpung pn die bawa balik..aku ni hah...alah die g 3ari jerw..tp rase cm lame jerw...xpe aku cba maintain...aku yakin ngn bubu..bagi aku die segalanyer...selain family la..family ttp yg pertama..penting tuh beb..heheheh..tp bubu adalah impian aku...aku yakinxde org dapat tandingi die...erm...bkn pe sapela yg snggup nk bg kemewahan kalau bukan bubu..mmg aku akui gaji aku lbh dari mpu tuk miliki pe yg aku nak tapi bubu ttp gak xpnah kcewakan aku...syg btol die ngn aku...heheheh..aku bangga ngn die..terlalu aku hormati die sebabnyer die nih mmg la btol2 caring pyer...pe aku bt mkn pakai mane nk g ngn sape sume die akn pastikan yg terbaik tuk aku..hahahha boleh dikatakan cm PA aku la nih..mmg bab2 nasihat n tazkirah serah kat die mmg la aku free2 kna skolah kalu da bt silap tuh..ekekekek
my belover one...so so love him so much...nothin' cant decribe bout our loveship..


Kebahagian aku terletak padanya..


bubu aku nih mmgla lantang mulutnyer mak aih cm longkang..laser giler...tapi walau cmtu pun die syg aku heheeh..mane taknyer sggup bg aku bawak kete die kete baru lak tuh..dahla aku nih jnis cuai lak bper kali xcident sapu divider uhuhu careless...tp die xmarah katenyer kslamatan aku lgi pnting...erm aku lak mmg jns dgil la...bila die pesan n ckp JANGAN!kalau aku buat gak msti jadi bda xlok..erm pe da aku nih jahat kn...die mmg suka bebel..n cpt marah tp aku bsyukur sbb marah die xlame slalunyer bagi masa 5minit n die akn sejuk lik...tp sbb tu la aku syg die...die mmg brtgjawab...erm...ibarat da jadi cm mak aku lak...aku nih jns cuai..dhtu die la yg slu ngtkan n pesan..erm...dhtu bubu nih pandai sgt masak heheehh mmg terer dari aku la bab2 masak nih erm aku???haram mmg xtau pyer masak nasi pun jadi bubur pe da poor tul...eh tpi skng sjak da bubu die byk ajar,,hah btol x aku ckp die da cm mak aku..bubu nipun bkn jns mkn cerewet..aku pnah ckp nk masuk klas masak die siap ckp xyah ssh2 agak2 bda tuh leceh..beli je..hahahah kdg2 klakar..blum kawen bole la kalau da kawen xkn aku snggup tgk hubby aku mkn bda kdai..cianyer..aku ngn bubu nih mmg js giler2 skit die lak mmg suka buli aku..sampai ngis pun pnah..kdg2 mympah pun da...tp tula yg btkan hbgan kami smpai skng sbb bubu nih len dari yg len..die istimewa..die da 1 tekad n semagat yg sangat aku kagumi..die mmg jns bkn mdah pts asa n cba jadi yg terbaik dlm hidup termasuk tuk aku...heheheh smgat tula bt aku jadikan die idol dlm hidup aku..bak kate bubu..moto mawi "WORLD" tp bubu"PLANET"kekeekek merangkumi alam semesta..hahahahah lgi huge...



hahahah futsal time..lobam2 sudah





adoiyai...petang tuh aku kna pakse ngn kwn2 masuk futsal..so nk xnk terpakse la aku juin..erm...so aku putuskan jadi keeper ekekekek msti snng jerw kan...tngkap je bola..hahahah...men kat the ZON da tmpat dato khalid md jiwo pyer apartment da..ekekekek...sampai sane ok la aku takut2 jerw gak..hah si faizal da bg aku glove baru pyer lagik..ekekek

so mula la aku men ngn smgatnyer skali da upenyer men bola futsal keras da...lansung pengelagan aku seliuh sbb tahan bola dr msuk goal..huhuhuhu
xpe phtu aku tukar position jadi stiker alamak konon2 tu die bola dtng kat aku..pyer smgat nak rembat skali ridzuan raja shah ngn azlan langau aku..aduh skitnyer badan dagu aku...rase cm senget je bdn ni hah huhuhuk..pe2 pun last2 aku kuo xle blah men futsal ganas aku kuo snap gmbo lagi beh huhahahahahahah.so enjoy gmbar aku nih k.




bossan aku bosan arini kat opis ..huh...hidup nih mmg membosankan kadang2 aku da cuba ceriakan diri tp xguna ibarat sume cam lakonan semata-mata...aku benci la...aku bosan gak..aku da buat ape yg aku nak..kuo shoping kuo lpak ngn kawan2 tapi tetap gak rase bda yg sama...tahla aku aku mmg bosan..myampah..huh org kat opis nih ok bgus2 suma..dorg sume ceria arini melainkan aku..tahla..apelah yang xkena ngan aku...aku sedih trase ngn org yg suka2 kate2 aku..ngt diri da bgus sgt hah!!!persetankan dorg jnji aku sehingga sekarang masih mampu tuk hadapi..da bubu erm ok alhmdullah ok..erm...skrang aku kna paham situasi die yg setiase bz so aku kna paham2 la..itu aku xksah la..erm...mane g sume nih aku bosan aku bosan aku bnci la...


kerja..masalah kerja stakat nih alham dullih la...sume pun ok..memandangkan tggu masa tuk genset shutdown jerw..erm..ari2 tetap jugak bosan..mlm aktiviti aku hyer online pomot bubu pyer biznez..slagi boleh aku pomot lerw..huhu sampai kna marah ngn org pn da..hahahahah..hadap jola..nk wat cmno..huhuk layankan ajerw
erm itu jerw yg aku leh tolong bubu lebeh2 aku xpandai..lg2 la aku nih xpandai bdang2 biznes nih...
aku xpaham la knpa ada org suka kate kat org len bodo..betol kerw org yg die pggil bodo tu mmg btol2 bodo???hidup ibarat roda..kdng2 dalam kehidupn xle bongkak aku sentiase pgang pesan2 org tua..bila kita bercakap kita jgn tlalu angkuh..hormat org tua semestinyer..pling pnting bagi aku bla aku hormat seseorg itu adalah 1 penghormatan besar dari aku tuk org tuh..tp kna ingat kesabaran setiap manusia jgak berbatas...


when im start callin' this a episode...try to think..try to walk thru...





We were both young when i first saw you
I close my eyes and the flashback starts
I`m standing there on a balcony in summer air
See the lights, see the party, the ball gowns
See you make your way through the crowd
And say hello, little did i know
That you were romeo
You were throwing pebbles
And my daddy said stay away from juliet
And i was crying on the staircase
Begging you please don`t go
And i said
Romeo, take me somewhere we can be alone
I`ll be waiting, all there`s left to do is run
You`ll be the prince and i`ll be the princess
It`s a love story, baby, just say yes
So i sneak out to the garden to see you
We keep quiet `cause we`re dead if they knew
So close your eyes, escape this town for a little while
Oh, oh, oh
`cause you were romeo,
I was a scarlet letter
And my daddy said stay away from juliet
But you were everything to me
I was begging you please don`t go
And i said
Romeo, take me somewhere we can be alone
I`ll be waiting, all there`s left to do is run
You`ll be the prince and i`ll be the princess
It`s a love story, baby, just say yes
Romeo, save me, they`re trying to tell me how to feel
This love is difficult, but it`s real
Don`t be afraid, we`ll make it out of this mess
It`s a love story, baby, just say yes
I got tired of waiting, wondering if you were ever coming around
My faith in you was fading
When i met you on the outskirts of town
And i said
Romeo save me, i`ve been feeling so alone
I keep waiting for you but you never come
Is this in my head, i don`t know what to think
He knelt to the ground and he pulled out a ring
And said
Marry me, juliet, you`ll never have to be alone
I love you and that`s all i really know
I talked to your dad, you`ll pick out a white dress
It`s a love story, baby, just say yes
Oh, oh, oh, oh
We were both young when i first saw you




NASI GORENG !ST AKU BUAT TUK BUBU>>>SELAMENIH MMG XPNAH MASAK DA..huhahahaahh





Hahah nila nasi goring pertama yang aku berjaya siapkan untuk bubu hahahaah..mmg kalakar sbb aku mmg xtau masak aku akui la…erm tapi tuk permulaan aku da check sume bahan2 mmg ckp la..so pe lagi cibok la aku menumis bawang n bagai rempah ratus..alah zamn da moden sume da siap pack..heheheh da siap tumis masuk je perencah nsi goring ekekeekeek..kan da siap..heheh tapi yg sengal tuh..masa aku nk masak ikan bilis hah..bubu mmg suka ikan bilis ada ker patut aku masak ikan da jadi itam hangus da..hahahahah buat malu jerw…pe lagi senyap2 aku buang ikan bilis tuh..kalau x sape nak makn..aku pun xnak pahit da
Erm..memandangkan aku nk gak blajar sediakan mknn tuk bubu so aku korbankan ..malu aku nih..sbb aku tau aku xpandai masak n xpanah masak yg aku tau tolong mkn n tolong mak sediakn makan huhahahahahah…so aku gorengla ikan bilis baru kali nih aku bukak api kecik jerw..heheheh akhirnyer warna keemasan pada ikn bilis menunjukkn da ckp garing..so pe lae..hidang la…


KEPUTUSANYA…
Tah bubu diam jerw tp mkn tambah slera lapar kot…xpela jgn byk komplen ek ayg da cuba bt nasi goring tersedap yg xpnah ayg buat sblum nih..kekekekekek

TAPI…
Bubu mintak aku tapau nasi goring tuh lagi..heheh ini bermakna nasi aku bole tahan la..hahahah…











salam,
heheh arini sabtu..aku lak rerajin dtg lepak opis memandangkan bubu kna keje so aku cari aktiviti sndiri la...kak rokiah da ajak g putrajaya..katenyer nak jmpa kawan erm,,,aku lak dhda kat opis..erm malas la..lagipun da ctau bubu nak dtg opis..heheh..
semalam hari best ngat aku dapat lagi adiah ari lahir aku...nih bos kmpeni lame bagi ekekek bestnyer at,,kena lak brg yg aku suka mmg aku arap dorg da belikan..heheh..thanks bos thaz unil thaz..kwan2 yg len..
semalam gak aku g pasar malam ngn bubu..xbanyak beli la sbb aku nih tgh dlm tempoh on diet routine la..hahahh aku nk diet...smlm gak sptutnyer aku juin kelas yoga..tp last minute xjadi sb kak fiza lak kne g exxonmobil da...erm..so aku xtau pe aktiviti da...so smlm kje lik awal...

erm...(mengeluh....)
mane la org sunyi nau opis ku nih..eh lupa arini kan sabtu mne da org datang..
erm...kes semalam kat opis aku,mmg aku tensen la gak..yela nak dijadikan citer..nih kes kantoi email la nih..
kurag asam punyer client aku nih...tenant la..
aku di beri task oleh untuk di settlekan..so terpakse la aku bt dealin n bagai appotment ngn tennat nih..so nk dijadikan citer client mntak email contak aku..da aku bagila imail contact rasmi opis aku..ale2 len lak jadinyer..mamat tuh ngayat aku melalui email rasmi opis aku..skali email tuh kantoi..di sebbkan ada 1 pompuan giler kuase nih gledah komputer IT .terjumpa email tu phtu die g forward kat bos2 aku..cilako tul...bgang aku...dh ko jmpa bda gtu ko dtg la tyer aku abih sume kecoh kat opis ...sakit at aku...
sek bek la last2 bos puji aku...dorg xsalah kan aku la sbb aku xlayan mamt tuh sebaliknyer mamat tuh kna marah mane taknyer dalam email aku aku da sound mamat tuh yg aku berurusan ngn die sbb keje xder bda len..sengal mamat tuh...poyok nau aku x kemaruk la ngn die ..hahahah..adeke patut suh aku pggil abag sdngkan bubu aku pun aku xpnggil abg..wek!!
tahla malas aku nk pk...dahla task nih xbis lagi senin ni lak kna make a appoitment ngn sengal2 huhu...bongok...xpe aku kna jdi professional walau aku nih xbpe pro kn..ekekekek
stakat nih engineer2 aku suka kat aku..heheh they love my works..hahahah
arap2 KPI aku tawon nih achieved target la..huhahahahaah...
erm...aku gembira sbb kat opis aku antara budak yg plg di sukai n disayangi..bukan ape opis aku nih ketandusan wanita2 da,,,,hahahah...yg aku lak dorg mnjakan..kdg2 kna buli gak..huhahahahah...tahla skng aku skng smagat nk kje sbb kwn2 kga,,kga bubu n bubu ada seniase menemani idup aku seharian xjmpa slalu pun tp aku senng hahaahah...


terima kasih datang singgah