Takkan lagi aku menunggu
kau hadir di dalam mimpi-mimpiku
puasku mengharapkan dirimu
seperti mereka yang punya cinta

Diriku tanpa dirimu
kau tempuhi penuh bahagia
diriku mahu kau tahu
pedih ini kau tak terasa

Warkahku mengharapkan dirimu
seperti yang aku kenali dulu
setiaku menantikan dirimu
seperti setianya terhadap diriku

Tapiku melepaskan mu
melangkah namun tak berdaya
terusku terus menunggu
cinta yang takkan pernah ada

sekadar luahan hati aku yang masih blur..blur ..
tahla kadang-kadang aku rase sedih sgt ngan kehidupan aku nih...entah la bosan n xder mkner...setelah aku bertemu ngan seorg die idup aku brubah buat petama kali setelah sekian lame...hidup aku ceria ngan pnuh ngan glak tawa..pertama kali aku kenali die semmgnyer die sorg yg sgt giler...aku benci die..aku mmg xpnh ada hati ngan die..bgi aku die adalah lelaki kbanyakn..xder yg istimewa..tapi aku cuba bagi pluang tuk cuba terima kembali seorg lelaki dalam idup aku...dan die adalah pilihan aku...aku masih belajar tuk menerima dia seadanya...bagi aku xder syarat atau pantang tuk bersama aku..cuma aku xmmpu trima keadaan bila kenngan silam die..tahla aku xsanggup..itula aku da ckp aku bukan manusia bermasalh...tp org suka bermasalah ngan aku...jalan cerita cinta aku slalu cmnih..kehadiran org ketiga...em...fedup aku...aku xsuka!!!!Benci sgt!!!!aku jns pendam sakit perit aku xpnh aku nk..tunjuk @ memberontak..aku sggup trima die seadanyaer...aku jg tau die sygkan aku..perasaan syg aku pada die mengatasi segala..tp mampu x aku pertahankan die tuk jdi hak milik aku tuk selamanyer...kisah cinta aku sblum cm 2 gak aku cuba mlawan takdir walaupn aku tau aku xkan dapat bersama die dan aku jga tau die hnya mempergunakan aku...tp aku sayang aku pda seseorng adalah terlalu ikhlas..tapi kenapa insan nih suka menggunakan pe kelebihan pada aku...mungkin aku bodo...tp alhamdullh sekarang tiada lagi..cuma sekarang aku cuba melawan perasaan marah aku pda seseorg aku xtau la aku dh tlalu serik ngt keadaan cmnih...kewujudan org ke3..aku benci game nih...dari dulu..knpa msti jgak org nk ganggu..permulaan hubungan kami mmg tenang tanpa sebarang gangguan..aku sedih..dulu cmnih gak..aku ibarat tiang yang memisahkan mereka..aku ibarat seorang yg hanya tuk mencover pe sajer situasi...shinggakan nama aku diaib..tahla...salah kerw aku nk syang die knp yg die plu gak ggu...salah kerw aku nk bina kebhagian..hanya ngan die..tp knp die pn xsuak..masih mggu...sebenarnya aku tahu sblum nih masing2 masih da perasaan syg..n cinta itu pun terhalang sebb kewujudan org ke3 antara dorg..tahla...aku kadang2 pening..aku cuba tuk tak amik peduli..aku cuba sedaya upaya aku..tuk buat xtau...tapi gadis 2..sentiasa menyalitkan hati aku...kenapa mesti die bgtau segalanyer,,,dan knpa sampai tahap nk bertunang!!aku plik sdangkan die sndiri bgtau aku xpnh terniat nk khawini gadis 2 selain aku...sekarang aku jadi plik...bukan stakat itu jerw aku plik..knpa ngan gadis 2 xpenah dibongokkn sedangkan aku ibarat mainan yang senng di panggil dgn plbagai pangilan..aku ada hati aku ada perasaan..hati aku terguris..tapi aku adalah aku yang xakan berkongsi sedih aku ngan sape2 nagi aku khidupan aku adalah rahsia khidupan aku...YAALLAH TOLONG!!!kenapa kuat sangat sayang aku pada dia...aku tau keadaan nih xkan bhenti cm2 jerw aku tau...plbagai cerita akn kluo klak..n aku redha...knpa gadis 2 sanggup buat cmnih kat aku..n kenapa mesti mlibatkan cinta aku...nilah antara sebab aku penah bertekad tuk xkan trima lelaki dalam idup aku..sb aku akn tau 1 hari nt lelaki yang aku kejar n jaga akn mjadi hak milik org len..aku serik..aku takut..aku..takut sgt2..aku takut die akn tggalkn aku n aku xbole trima kenyataan 2...semmgnyer aku mengharapkan die mengharapkan die kekal dalam kehidupan aku hati aku jiwa aku...roh aku.....sayang...nyer kat die..napewla die nih da aura yg xpnh aku dpt..syngnyer kat u..hehehh nk ke die nikah ngan aku,,,arap2 die nk la..heheheh...cinta terhalang da nih,,,lh bt drama...drama cerekarama kek tv3 hahaahah...erm pe2pn thaz en.adi n en.mira byk bgi sokongan moral n nsihat tuk sy pertahankan cinta sy..heheheh saya tau pe yg korng ckp pasl die btol..n btkan sy bertambah yakin ..heheheh yg pnting jgk korng kne tau sy tau korng suka backup die...tp hati aku ckp die mmg untuk aku...insyaALLAH!!!ameen...





Seorang wanita bertanya kepada seorang pemuda tentang cinta dan harapan. Wanita berkata ingin menjadi bunga terindah di dunia dan pemuda berkata ingin menjadi matahari. Wanita tidak mengerti kenapa pemuda ingin menjadi matahari, bukan kupu-kupu atau kumbang yang terus menemani bunga.


Wanita berkata ingin menjadi rembulan tetapi pemuda tetap ingin menjadi matahari. Wanita semakin bingung kerana matahari dan bulan takkan boleh bertemu, tetapi pemuda tetap ingin menjadi matahari. Wanita berkata ingin menjadi burung yang mampu terbang ke langit jauh di atas matahari dan pemuda berkata ia akan selalu menjadi matahari.

Wanita tersenyum pahit dan kecewa. Wanita sudah 3 kali menduga namun pemuda tetap keras kepala, ingin menjadi matahari tanpa mahu ikut berubah bersama wanita. Maka wanita itu pun beredar pergi dengan rasa kecewa dan tak pernah lagi kembali tanpa pernah tahu alasan kenapa matahari juga menjadi pilihan pemuda. Sang pemuda merenung sendiri dan menatap matahari.

Saat wanita menjadi bunga, pemuda ingin menjadi matahari agar bunga dapat terus hidup. Matahari akan memberikan semua sinarannya kepada bunga agar ia tumbuh, berkembang dan terus hidup sebagai bunga yang cantik. Walau matahari tahu ia hanya dapat memandang dari jauh dan akhirnya rama-rama yang akan menari bersama bunga. Ini disebut kasih iaitu memberi tanpa syarat, tanpa mengharapkan imbuhan dan balasan.

Saat wanita menjadi bulan, pemuda tetap menjadi matahari agar bulan dapat terus bersinar indah dan dikagumi. Cahaya bulan yang indah hanyalah pantulan cahaya matahari, tetapi saat semua makhluk mengagumi bulan siapakah yang ingat akan matahari? Matahari rela memberikan cahayanya untuk bulan walaupun ia sendiri tidak berupaya menikmati cahaya bulan, dilupakan jasanya dan kehilangan kemuliaannya sebagai pemberi cahaya agar bulan mendapatkan kemuliaan tersebut.

Ini dinamakan pengorbanan, menyakitkan namun sangat layak untuk cinta. Dan saat wanita jadi burung yang dapat terbang tinggi jauh ke langit, bahkan di atas matahari, pemuda tetap selalu jadi matahari agar burung tetap bebas untuk pergi pada bila-bila masa pun yang ia mahu dan matahari tidak akan mencegahnya. Matahari rela melepaskan burung untuk pergi jauh, namun matahari akan selalu menyimpan cinta yang membara di dalam hatinya hanya untuk burung.

Matahari selalu ada untuk burung bila-bila pun ia mahu kembali walau burung tidak selalu ada untuk matahari. Tidak akan ada makhluk lain selain burung yang berupaya masuk ke dalam matahari dan mendapatkan cintanya. Ini disebut sebagai kesetiaan, walaupun ditinggal pergi dan dikhianati namun tetap menanti dan tegar untuk memaafkan. Pemuda tidak pernah menyesal menjadi matahari untuk wanita yang dicintainya¿.








assalamualaikum....
ketenanagan fikiran datang dari hati yang tenang..cmtu la jugak aku..em...tapi..??

tahla..die selalu ckp aku manusia bermasalah..heheh..klakar gak keyataan tu,,,sbb aku xpenah da masalah..aku xder mslh hutng aku xda mslh yg truk2 mmg xderla...cuma mkn mslh aku bosan ngan idup aku sendiri..heheheh..sbelum ni lah...skng xlagi...khidupan aku sebelum nih mmg bosan...dh2 org suka bgi masalah kat aku...bg aku..slagi aku leh than aku akan tahan..em..xjnji la...bila aku da xtahan aku akan bgtau la...aku nih..mmg jnis hepy..heheheh hepy ngat sbb aku xder sbrang mslah khidupan..kje aku ok...keliling aku ok..aku xder musuh..alhamdullh aku nih jd kesyagn sume...even bos lame aku...lgi pakcik makcik aku..mmg syg aku...tgk ajela bile dorg dtng umah msti aku dpat duit xpn adiah heheheh..walau aku da kje..tp adik2 ngn abg aku xpnh dpt lyann cm aku..cma smpai skrang aku masih terfikir aku nih btol ker ank Azhar Hamzah & Norizan Md Zain..heheheh pe2pn aku xksah ngat sbnarnyer dorg da jg aku dri kecik..yg penting aku syg dorng...tp ayah ckp muka aku cm arwah nenek..aku tau arwah makaji msti cntik..tp aku xpnh tgk die...erm..pkcik aku ckp mak aji org pmpuan alim n kuat agama xcm aku mmg len beno la....huhukk..kne lak aku nih jns rock pkai bju lak xpnh ckp kain..heheheh..pe2pn aku enjoy cmnih..nt smpi masa aku ubah la...netau suami aku yg ubahkan aku..tp bg aku skng khidupan aku tertumpu pda die n..masa depan kerjaya aku...klu bole aku nk sumenyer selaras..heheheh..aku nk khidupan aku kelak walau xmewah tp sempurna n bhagia...hhahah bragan lak aku...tp xsalahkn aku pasang impian kan..heheheh...
tp korang aku nk kongsi la skit ngn korng ttg at n perasaan aku..aku skg bhagia ngan kehadiran die,die nih banyak pengertian dalam idup aku..ngan kehadiran die,,,banyak perkara aku pelajari..pasang impian n matlamat idup aku jd jelas...die ibarat ilham idup aku...pekara yg ptt aku knl 10thn lpas aku hye plajari skrg i2 pn ngan khdiran die..khipan aku tanpa die xkn lengkap..die tlu bermakne bg aku...ibarat sebahagian nyawa dalam jasad aku..aku xsggup khilangan die...walau die garang..tegas...tp die berpendirian tetap...jiwa dan hati die jujur...kaga aku terutama ayh suka ngan die...aku slesa ngan die...sbb 2 aku ckp die nih penyeri idup aku....kdg2 die nih cm tau jerw tp kdg2 xtau gak...suka tgk mase die majuk..hahahah..klakar pn da..tp unik...majuk...nk2 aku nih ngan die je rjin mujuk klu yg len jgn arap la...mampos la nk majuk pn..tp nagn die nih aku xmmpu la...xsggup tgk die sdih..xsggup tgk die mrah2...aku tau die skit pn aku xsnng at xlh duk diam..hah cuba korng bayngkan bertapa pentingnyer die dlm idup aku...sgala yang aku buat msti ngat die...mane tmpat aku xltak gmbar die..heeheheheh...hp..wallet...dinding..heheheh...mmg la..lptop...sume ngat die...tgh meeting pn lh tersenyum ngat die...sb pe sb die unik..unik bg aku xkn da pda laki lain..aku xpnah dpt pe yg aku peroleh besame die sblum ni..ngn laki yg pnh aku knl...hati aku tlalu yakin ngan die..tlu syg...tlu beryukur ngan pemberian Dia...banyak nih,,,da lgi aku stop smpai cini lu la...nt aku nk repet lagi mkn len kali..bila aku free skng aku da ngantok da...


The Holy Prophet (SAW) Said:
1) Four things that make your body sick:-
a)Excessive talking
b)Excessive sleeping
c)Excessive eating and
d)Excessive meeting/outing with people




The Holy Prophet (SAW) Said:
1) Four things that make your body sick:-
a)Excessive talking
b)Excessive sleeping
c)Excessive eating and
d)Excessive meeting/outing with people

2) Four things that destroys the body:-
a)Worrying
b)Sorrow (Sadness/Grief)
c)Hunger
d)Sleeping late at night


3) Four things that make the face looking dull and haggard:-
a)Lying
b)Being disrespectful/impudent (knowingly)
c) Baseless arguements
d)Excessive immorality (committing sins without fear)

4) Four things that make the face glow and shine:-
a) Piety
b) Loyalty
c) Generosity and kindness
d)Helpful to others without being asked

5) Four things make the Rizqi (Sustenance) stop:-
a) Sleeping till late in the morning (from Fajr to sunrise)
b) Not Performing Fardhu or Irregular in Prayers
c) Laziness/Idleness
d) Treachery/Dishonesty
6) Four things that bring/increase the Rizqi:-
a) Staying up in the night in prayers
b) Excessive Repentance
c) Regular Charity
d) Zikr (Remembrance of Allah)

The Holy Prophet (SAW), also said to communicate to others even if it is just One Verse (Ayaah), for this one verse will stand out on the Day of Judgment for intercession.
Allah Hu Alam.
The Holy Prophet (SAW) said,
" Stop doing everything during the Azaan, even if you are reading the Quran.
The person who talks during the Azaan will not be able to say the Kalima E Shahada on his/her death bed".

............so be careful, do not to make this mistake!!!

Please pass this message to all Muslims...



**READ THIS DU'A FOR BETTER LIFE**
Allahumma- inni- ala- Zikr-ika -wa Shuk-rika wa husni-Ibaadatik....Ameen
A very powerful Du'a has been sent to you.
Imagine 1000 persons read it
just because of you..................Jazakallah.
ONLY you will seek goodness from
Allah SWT.


Thumbs up Setiap Orang Punya Kelebihannya Sendiri, Begitu Juga Anda

"Kalau kamu membandingkan diri kamu dengan orang lain maka kamu telah menghina diri kamu". Saya pun termenung. Memang apa yang dikatakan adalah betul iaitu Allah itu maha Adil lagi Saksama, Allah jadikan manusia ini tiada bezanya, kita sama hebat tetapi kita tidak serupa.

Jadi di situ kita kena ingatkan diri kita bahawa jangan kita merendah-rendahkan diri, rendah diri itu satu sifat yang baik. Tetapi merendah-rendahkan diri itu menjadi satu kekangan ataupun kelemahan. Jadi macam mana kita nak jadi kaya, kita kena tengok yang pertama....

Di mana kehebatan kita iaitu bakat-bakat kita, semua orang ada bakat-bakat yang tersendiri. bakat ini adalah di mana dia mudah belajar, dia minat, keghairahan atau dia seronok. Contohnya orang ada bakat main gitar, sekali belajar sahaja dah boleh petik dan main lagu. Sebaliknya sekiranya orang yang tiada bakat atau 'tangan bangku', janganlah cuba nak main gitar atau 'bongo' sekalipun, memang susah. Bakat inilah yang akan mendorong atau membantu untuk kita mudah mencapai kejayaan dengan cemerlang.

-Dr Fadzillah Kamsah dalam temubual bersama Irfan Khairi dalam bukunya Mentor Jutawan
__________________
Ya Allah...Kau tempatkanlah Athif Hardy bin Musstafa di kalangan hamba- hambaMu yg beriman......amin...


RahSia GaDiS MeNgEkaLKaN KeAyUaN


Menjaga kejelitaan semulajadi (natural beauty) dengan tidak memakai bahan-bahan luaran tetapi menjaga emosi,fizikal dan mental. Gunakan masa untuk perkara yang berfaedah dan tentukan wawasan secara objektif, jangan banyak angan-angan..

Tidur awal setiap malam dan bangun awal setiap pagi untuk solat Subuh.

Jangan tidur di siang hari.

Menjaga suara. Latih diri bercakap dengan nada yang lembut, tidak sengau atau suara yang terlalu kuat.

Menjaga cara berkata-kata. Biasakan menggunakan perkataan yang melambangkan keluhuran budi seperti 'tolong' serta 'minta maaf'. Jangan gunakan perkataan yang terlalu beremosi seperti bosan, sakit hati,menyampah, benci dan sebagainya kerana ia akan menyebabkan muka jadi berkerut dan masam.

Menjaga kulit. Kebersihan perlu sentiasa dijaga. Makanan yang berupa ulam-ulam yang wangi serta sayuran dan buah-buahan segar patut selalu dimakan. Gunakan sabun yang tidak merosakkan kulit.

Menjaga muka. Tangan perlu sentiasa bersih dan lembut.Jangan gunakan bedak yang bukan-bukan. Selalu menggunakan bedak sejuk untuk menjaga kulit muka.

Jangan banyak berangan.

Menjaga rambut. Ia mahkota kejelitaan gadis. Bersihkan rambut tapi jangan terlalu kerap. Bila bersikat, ulangi sikatan ke seluruh bahagian kepala 100 kali untuk menjadikan rambut subur dan berkilat. Ramai lelaki suka pada gadis berambut panjang tapi kemas.

Menjaga cara berjalan. Latih cara berjalan. Jauhi dari berjalan mengengkang atau tangan terlalu dihayun.Langkah jangan terlalu besar. Berjalan jangan terlalu laju.Badan jangan terlalu membongkok atau tegak. Leher jangan terteleng (senget sebelah). Muka elok ditundukkan sedikit.

Menjaga gerak-geri. Bila duduk di atas lantai duduklah dengan cara bersimpuh. Kalau duduk di atas kerusi, eloklah silang panggung. Jangan mengangkang.

Tangan jangan terlalu digerakkan bila bercakap. Cara bergerak biarlah lemah-lembut.

Menjaga senyum. Latihlah senyum, jangan tersengeh. Tutup mulut bila ketawa. Ketawa secara sederhana. Selalu senyum tapi untuk
tujuan baik.

Menjaga mata. Mata janganlah terlalu liar memandang sekeliling. Tundukkan mata dan memandang hanya kepada apa yang sedang anda hadapi. Jangan terlalu kerap mengerdipkan mata. Usah terlalu kerap menjeling walaupun kepada buah hati anda.















sayang.
zairul azizi Hasbuna: i nak u tau.i sayang u lebih dari segalanya.
zairul azizi Hasbuna: tolong jgn timbulkan isu yg i tak suke yer
zairul azizi Hasbuna: if i salah i mintak maaf tau
zairul azizi Hasbuna: takde u skang ni tak lengkap je idup i
sayangnyer aku kat die...terlalu istimewa....




mula-mula aku tercari2 sesuatu yang unik...dari segala segi...unik bagi aku adalah bentuk n rupa paras fizikalnyer...

pening gak lah memikirkan kat mane nak jmpa patern cm aku suka...kebanyakkan yang aku jumpa xcntik...sume..rupa n muka cm jahat ganas jerw..aku mmg xsuka..aku suka yang sweet2 je gitu..hehe..buat pertama kali setelah penat berjalan...barulah aku terjumpa ia..terselik elok jerw..mkn die kurang pames..so org letak tepi jerw..cian die terpinggir jerw yg len bkn men lg angkuh..sombong...extion jerw..dah jename trkenal len la ngan die...so aku mula terikat..hati aku tertaut padanyer alahai comelnyer,,,oic..name aku 2...alahai...cutenyer...bile aku tgk die aku mmg tau die milik aku...xpk pnjang trus sambar...wah smgat tul aku...mlm 2 dpt pakai die..heheheh walaupn bkn jname tp aku slesa...
em...lame gak die bsama aku...2bln lbh gak la...smlm...alamak!!!!aku terlalu havoc men smpai mencederakan die...dan akhirnyer die xdpt diselamatkan lgi..huhuhu....luka die parah...kecian ngat aku xsmpai hati tgk die...nk rawat pn xguna...jngka hayat hdupnyer xlame...sygnyer...so aku terpakse lpaskan die pergi buat selamanyer..selamat tinggal STANZ..mkn jodoh ko bersama aku smpai cini jer...aku mmg sedey tapi aku terpakse...bye...xnk ckp banyak da...aku sedey lah...



salam..heheheh..hari2 ceria dalam hidup aku skng...

em...pejam celik,pejam celik aku skng hepy sgt..ngan kehadiran 1 ummat manusia nie bergelar adam...hahahha..cm...dugaan aku bersama die..kne mrah..kne tgur..kne lempang..heheheh xderla..die xkn bt pn cm2 kat aku...em..tapi aku still gak syg die..die byk bg tunjuk ajar n dorongan tuk aku majukn diri tambahan lak aku skng tgh nk improve badminton sport aku..yela nk kate aku terer xder la..pukul shuttle cm raket tebus jerw..huhuk..so kate nagn syng aku..kene blajar..so aku blajar la..hahahah..
erm...slame aku join cyberteamclub nih jgak la...byk yg memberikan aku..seribu satu macam knangan n penangan...hahha..mane taknyer aku bertemu jodoh kt c2...plg pnting aku ramai kawan..n ramai kenalan...n plg utama cyberteam nih mjadikan aku sorg yg hardcore thadap sukan badminton..layan beb...mkn bdminton,tido badminton,,pe2 pn badminton la..dulu aku ska kuo shoping..buat hal kat luo tanpa arah tujuan..skng aku da aktiviti mlm iaitu sukan bdminton..klu x xkan la aku skng da jd cm musang,klawar n seanggaktan dganyer..ahhahaha....yela training start 8mlm smpai la 12mlm..dh2 aku join lpak uncle n k.msha plg awl ktorng bragkat lik umah kul3,4pg..korng bayangkan la...erm...sbr jela...aku lg la smagat nk men badminton nih da org kesayangan biarla die slu kutuk corak permainan aku..ckp aku lambat la mls kjar bola la...kayu la...jnji aku akn trus usaha kn..heeheh...bila tgk muka die da dpan mate pn hati aku da senang...bila tgk die syum...hepy hati aku pn jd ceria...cuma smlm da ke ptt die muddy xpasal2..aku yg dtng bulan tp die yg temper aku pun heran...sampai aku xlh nk dve kete..aku nih korang tau la..bknnyer lh dve kete ah xksah la buat kje apepn klu da orng suka mrah2 mmg xkemane la...xlh bt la...jd takut tau ak...tp aku nih jns takut2 pn bt jela xtau..bt2 blur..hehehehe...die tenong jerw aku...alamak...takutnyer aku...muka die cm rimau la...asal die garang sangat ah..aku pn eran..muka aku nih bikin die panas ker..alamak nk kne mandi bunga nih...erm...aku klu tgk die cm nk jd garang ke xlyan aku ke aku akn jauhkan dri aku cpt2 takut nt petir lak...last2 ujan turun..huhuk...pedih wo.kate2 die..laser cm...pedang starwars..hahahahah....k la aku nk trun tgk AF la...pe yg best try layan lu..ok..chow...





em..pg2 aku da dpt bodo!!!erm..sdeynyer aku nih pn sengal...xtau bezakn..betollah ckp die...aku pn kdng2 blur xreti pk gna otak..men hentam jer pe nk ckp..men tyer jer pe yg terlintas tgk da kne mrah,,,

betol2 aku xtau salah ke aku..aku cuma nk tau kbenaran aku bkn jns ska dgr org bcrita,,,pda aku lbh snng tuan tanah kedaun yg citer...lg sahih citer 2...tp len lak pndapat sstgah pihak...btollah kate die..xpk passan org tu..kdg2 bila jd tlu jujur pn org akn pijak kiter so..i2la jd kat aku...aku takut tul bile kne marah...plg aku takut bile org 2 mla bnci aku..aku nih yg lmbab nk paham..slu bt org bgang...
tp trustrang aku mintak maaf aku mmg xtau cara ak n perbuatan aku 2 salah aku sedey gak ..kne mrah kaw2 tdi pg2 bute lak 2..mula2 aku ok la lame2 aku sedih aku da nganku aku xsngaj aku mtk maaf tp kn mrh lg,,,truk tul aku kne td..mate aku ,,,cm nk bkace jerw jntung aku laju tol..huhhu bkn pe takut kne marah da..da slah mmgla..betol x...aku pn xtau nk kate pe slain mtk maff tp still gak kne bodo..ckp aku xlh smpan rahsia...xpela...aku mkn xmatang dalm hal nih...phni aku kne pk n gunakn otak bile bckp plg snng diam n xpyah amik tau
erm,,,than punyer tahn skali tumpas la gak...ngis la aku...huh..mmg xlh tahan la aku mmg ngis la,,,aku xlh than..pdih sgt kate2 die..aku kdg2 sdih gak..kdng2 aku tpikir cm malang je die dpt knl aku sdngkan die lbh layak tuk yg lbh bek..aku nih pe da...lemah,slow...xlh smpan rahsia...tahla...kuat ngis..oik...tp da byk bulan da aku xngis cuma 2,3 bulan nih da la ak ngis...i2 pn sbb kne mrah ngan pressure kje da,,,tp aku betol2 mintak maaf aku btol2 xtau...ptanyeaan aku 2 adalah pkara sensitip...n lh myakitkan at stgah pihak aku mtk mf aku xsngaje la...
tp kan korng...die lalaki plg unik pnh aku jmpa..walau garang tp die marah aku kate aku last2 skali die pujuk aku..plg aku trase nk ngis bila die pluk aku...trase ngat..yela walau die mrah aku,tp die msih lh nk pluk aku..aku malu ngan die...kdng2 aku cuba nk g jauh..jauh dri pndangan die..supaya aku xterikat ngan die..supaya die lh dpt yg lbh baik dari aku..aku tau die lelaki yg baik,,lagi sempurna...aku nih byk kelemahn..dhla xtau masak..yg aku tau mgmas jerw sedangkan die tau cam2,aku malu lak ngan die,erm cm kes mlm semalm...aku xtau la..perasaan aku,,sayang aku kat die mula menebal lak...walhal aku cma xbrape nk bharap ngan die takut aku hyer bhan tuk die,,,tp aku xmmpu nk tipu diri aku yg aku mula syg die..mla rase cmburu..sayng kn,,,tahla tlu sayng la...smpai aku lh trase ngan bdk kecik...bg aku xpttla bdk 2 cm2 n die pn xlh mlyan bak kater org tepok sblh tgn xbunyik ek...tp aku ttp pk positif smpai skg ak cm bharap die adalah hak milik kekal aku...da 1 sesuatu yg unik ttg die sape2 xkn tau melainkan dri aku..tp bkn msa skg aku nk catat mkn bg msa gak tuk aku menilai..
pepn sayang ayang mintak maaf k..ayng tau ayg bkn la yg terbaik dikalangan terbaik,,,tp ayng akn trus cuba jd yg terbaik...n slagi sayng ada slagi 2 la sayang ayng xpnh kurang...em
erm aku heran gak kadang2 aku nih umo jer tua tp xpandai xmatng cm org len asal la...sedeynyer tmpat kje pn org suka wat men2 jerw...aku nih mmg jns ssh nk mgamok ker nk marah ker tp aku ada at i2 jer aku lh ckp aku..da fobia ngan sume bda nih...aku da cuba cm2 tuk bg yg tbaik tuk idup aku..slagi aku mampu aku akn ttp usaha...sampai 1 tahap aku pnah tpikir knp tuhan slu bg dugaan kt aku yg macam2 aku sndiri kdng2 plik tgk adik2 aku snng jerw matang jerw
tp aku nagn adikbradikpn kne buli..lg ngn bdk2..len...klu aku mati skalipn klu iman xpnh kt dri nerake gak tmapat aku...YAALLAH kau tunjuknlah aku jaln...kau bukakn n terngi hati aku,,untuk aku truskn khidpn mendatang aku kelak...aku sayng sume org yg sayngkn aku...sebenarnyer idup nie klu kta pandai urus insyallh mmg mudah..tp x pda aku...aku slalu terkene n tercicir ngan sume bda yg spattnyer aku jg...aku mmg xsngaje aku mmg xtau aku bru nk bja aku btol2 rase bslah....bsalah rase cm nk amik pisau kerat nadi...xpn...mkn ubat tido byk2...sb aku xtau bila msa aku hadapi bda yg myakitkan hati aku xmmpu pk..bdn aku pnt lemah..jntung aku lamh...jiwa aku kosong...rase myesal pn da...tp shingga skg alhamdlh aku msih kuat n aku msih ngan
prinsip idup aku...idup kat muka bumi nih mmg xlame smpai 1 thap DIA akn pggil aku blik...n yg pling pnting "Dah ludah jgn jilat lik"eeerrrr yak!!! n idup kne epy...epy kne enjoy...sedih pn kne enjoy biarlah air mate da sebaldi pn..heheheeh insyallh comel cuba jd yg terbaik makayah,,,zairul ok...klu x...mati saye xder mkner la..ahhahaahah....




zairul azizi Hasbuna: ayang,i marah ayg bukan beerti i benci u..
zairul azizi Hasbuna: i sayang ayg.
zairul azizi Hasbuna: i nk u tau,i sayang u...


heheeh aku suka ngat biler die ckp cmnih kat aku..tau x bkn snng nk tau die bt pengakuan cmnih...ayg sayang syg..jugak..trima kasih tau

1 april 2009(2:35pm)
my bubu: sayang..love u.
comel: ooo
comel: thaz
comel: love u2
my bubu: eh ada..ingat tadi takde..
my bubu: sayang.lepas ni i janji tak cakap mcm tu lagi yer..
my bubu: i sayang u sgt2 tau.
comel: trima ksaih..sbb syg ayg,,,ayg pn cm2 la gak..ayg pn jnji xkn ckp kasar ngan u




aduih knpala..mate nih asik nk kuo air mate lak...aku bncila air mate nih...knpla...heehehehe aku nk ctau yang aku sayang die btol2 sgt2...tp...aku takut die..


erm...yela aku nih slalu jerw wat die bgang..arap2 die ok..aku ngat lg kate2 amaran kat aku "JANGAN SAMPAI AKU BENCI KO" sedihnyer...sampai skg aku asik tringat kate2 2...aku da cba jd yg plg smpurna mkn blum ckp lg...xpe aku akn berusaha...insyallah...
aku kne pgng prisip idup aku nih...cmner sdih pn aku kne senyum jgn tunjuk kt org yg aku sedih..ok cml u're strong ok..so be tough to facing that things everything coming soon....


assalamualaikum..moga2 ngan salam nie aku xderla emotional sgt nk meluahkn pasaan aku arini...bismillahirohmanirrohim....erm...sedihnyer aku arini tapi aku cuba hadapi gak...knp la malang nasib aku arini sedih tuhan je yg tau plg penting skg nih bila aku sedih aku da jd kuat skit...xcam slalu mdah ngis..aku bja than nangis....tahan ngis...!!

pagi2 aku da dapat msg bigboss aku en.roslee da meeting tergempak..kesnyer da part faulty kt tower.....alamak 2 area aku la 2 plak..erm...xksahla sbb smlm cuti...bkn slh aku..cuma bos aku suh tman die tuk meeting...settle la bab 2...yg aku xpuah at ngan kntraktor 1 nie...aku da cover kje dorg 2bln lbh da..jnji nk gnti part rosak 2 mggu nih...ckp cm keling tau2 brg xder,,aku hangin,,,pe lg i2la 1st time dak opis tgk aku mngamuk aku marah en.hadar 2...slame nie aku lh glak2 sb aku sndri pn xbper chat...aku xpnah nk marah2 org...at aku skit ngan pangai si apit lg menipu...jeles kat aku xpasl2,aku da kate dri mula2 lg aku xsuka die knp la die nih xpham bahase..asal lak yg bt aku cm2..watever la....em...ph2 ank2 buah jagaan aku lak asik wat hal je arini kje sume cm pe r...skit at aku..harapkan service master jer bgus...on time je kje..xlame 2 aku duk la lpak kat w/station aku dh2 duk ym ngan si die...alamak skali niat nk bergurau..tah cmner rini...die lh kate kat aku sampai tahap aku cm xlh trima..tahla at aku skit sngat2..pdih sgt2 aku cba than nangis jgn ngis comel..ko kn kuat...aku xlh trima die ckp pundek..oik bahase ape nih ksarnyer...erm..huhuk...sedeynyer..dh2 die kate aku cm2..smpai lh kuokan statement aku nih...suka blakon baik la...segala la...die ckp aku nie same jnis ngan pmpuan die knl kt luo sane...aku bkn pe sbb aku tersalah ckp die jugde aku smpai cm2 skali..die ckp aku ngungkit...aku xpnh skalipn ckp pe2..lgi2 pasal die...die marah aku sb da gmbar dak roy dlm laptop..em...aku da padam xtau la plak ada yg sesat...aku pn xpasan...die marah maki aku skitnyer at aku...die ngat aku nih hantu pe...suka2 maki2 aku..aku pn da passaan..sb aku tlu sedey sgt2 aku pn g la tandas...1jam aku berkurung dalam tandas 2..aku nangis puas2 aku pk habis2 samada nk truskan ke tak ngan die...bile aku pk blik...aku syg die sb diri die...die tlu istimewa...baik caring ngan aku..die cm2 bila dlm tpon xpn ym tp bla jmpa aku die ok jerw...xpnah mrah2 grau2 lg...die siap lh masak2 lg tuk aku mkn...aku syg die..aku tau die bkn cm2...aku cba pk positif n aku mtk ngan tuhan klu betol die bkn jodoh aku jauhkn aku tawarkan at aku pd die...tp mkn lame mkin syg...hati aku kdng2 ngis...bila tgk n trase pe yg die bt kat aku...tp bila aku dgr die ckp die syg aku giler2 hati aku skit td trus bbunga...heheheh kira u drive me crazy la nih...pe2pn stakat nih aku bsyukur ngan pe yg tuhan da bg kat aku n aku bersyukey aku dpertemukan ngan die....ape yg aku harapkan die jd hak milik mutlak aku...amin...







Eden tahu kau bukak e-mail ni pukul 15:09 hours. Betul tak????????


Terer den...!









Eden tahu kau mesti tengok jam punyo??betul tak apo den cakap????.
BISMILLAH adalah sebutan/nama singkat dari lafaz "BISMILLAHIR ROHMAANIR
ROHIIM" yang bermaksud: "Dengan nama ALLAH Yang Maha Pengasih lagi Maha
Penyayang."



KELEBIHAN-KELEBIHAN BISMILLAH
1) Yang pertama ditulis Qalam adalah BISMILLAH. Maka apabila kamu
menulis
sesuatu, maka tulislah BISMILLAH pada awalnya kerana BISMILLAH tertulis
pada setiap wahyu yang Allah turunkan kepada Jibrail.

2) "BISMILLAH untukmu dan umatmu, suruhlah mereka apabila memohon
sesuatu
dengan BISMILLAH. Aku tidak akan meninggalkannya sekejap mata pun sejak
BISMILLAH diturunkan kepada Adam." (Hadith Qudsi)

3) Tatkala BISMILLAH diturunkan ke dunia, maka semua awan berlari ke
arah
barat, angin terdiam, air laut bergelora, mendengarkan seluruh binatang
dan
terlempar semua syaitan.

4) Demi Allah dan keagunganNya, tidaklah BISMILLAH itu dibacakan pada
orang
sakit melainkan menjadi ubat untuknya dan tidaklah BISMILLAH dibacakan
di
atas sesuatu melainkan Allah beri berkat ke atasnya.

5) Barangsiapa yang ingin hidup bahagia dan mati syahid, maka bacalah
BISMILLAH setiap kali memulakan sesuatu perkara yang baik.

6) Jumlah huruf dalam BSMILLAH ada 19 huruf dan malaikat penjaga neraka
ada
19. Ibnu Mas'ud berkata: "Sesiapa yang ingin Allah selamatkan dari 19
malaikat neraka maka bacalah BISMILLAH 19 kali setiap hari."

7) Tiap huruf BISMILLAH ada JUNNAH (penjaga/khadam) hingga tiap huruf
berkata, "Siapa yang membaca BISMILLAH maka kamilah kekuatannya dan
kamilah
kehebatannya. "

8) Barangsiapa yang memuliakan tulisan BISMILLAH nescaya Allah akan
mengangkat namanya di syurga yang sangat tinggi dan diampunkan segala
dosa
kedua orang tuanya.

9) Barangsiapa yang membaca BISMILLAH maka akan bertasbihlah segala
gunung
kepadanya.

10) Barangsiapa yang membaca BISMILLAH sebanyak 21 kali ketika hendak
tidur, maka akan terpelihara dari gangguan syaitan, kecurian dan
kebakaran,
maut mendadak dan bala.

11) Barangsiapa yang membaca BISMILLAH sebanyak 50 kali di hadapan orang
yang zalim, hinalah dan masuk ketakutan dalam hati si zalim serta
naiklah
keberanian dan kehebatan kepada si pembaca.


Sabda Rasulluah, "siapa yang menyampaikan satu ilmu dan orang
mengamalkannya maka dia akan beroleh pahala walaupun sudah tiada...."


Bengang jerw bodo pyer apit...mengelabah tul...ko jnji cm keling buat at aku sakit jerw...yg ko touching sgt nape???klu xlh g ckp awal2 lh aku deal ngan chargeman len...oic..bkn sbb jnji ngan ko aku xhingin deal tau ak ngan ko...dh2 last minute ctau xdpt g l..grak lu la..cm2 la..aku col ko xjwb..asal ko cmburu ke ape..sengal...


Dahla lpas nih aku mls da nk tolong ko...mengelbah jerw..ko dhda 2 pmpuan jga xckp g...sengal..pnat2 aku tmpah bju dol..skali ko bt hal lak...klu aku tau chargeman g reramai padan aku ikut dorg jerw tau ak...bt sakit at jerw bile aku pk...bos ridzuan....alamak mati lah aku phni bos mesti majuk ngan aku...ni ko pyer pasal...ridzuan dh xnk jwab n reply col aku...sedih lagi aku ko la nih..bongok..jahat2xxxx....bodo...
ko siap la...mampos ko lah...cm bgus jerw...


Date of Birth:
13 May 1986, London, England, UK more
Mini Biography:
Robert Pattinson was born on May 13, 1986 in London, England. He enjoys... more
Trivia:
Attended Harrodian private school in London
Down 75% in popularity this week. See why on IMDbPro.



Mini Biography

Robert Pattinson was born on May 13, 1986 in London, England. He enjoys music and is an excellent musician, playing both the guitar and piano.

When Robert was 15, he started acting in amateur plays with the Barnes Theatre Company. After, he took screen role like Ring of the Nibelungs (2004) (TV) (Kingdom of Twilight) as Giselher and Vanity Fair (2004) as Rawdy Crawley.

In 2003, Robert took on the role of Cedric Diggory in Harry Potter and the Goblet of Fire (2005). He got his role a week later after meeting Mike Newell in late 2003.

He has since been cast as Edward Cullen in the highly-anticipated film, Twilight (2008/I). His music will also be heard in the film. Robert has also completed upcoming roles as Salvador Dali in Little Ashes (2008) and Art in How to Be (2008).

Trivia

Is an excellent musician playing guitar and keyboards.

Attended Harrodian private school in London.

He has two older sisters, Lizzy and Victoria.

Remains close friends with Harry Potter and the Goblet of Fire (2005) co-stars, Stanislav Ianevski and Katie Leung.

Was taught how to scuba dive for his role in Harry Potter and the Goblet of Fire (2005).

Sports: Has said that darts and pool are more his sport, and that he made up that he liked snowboarding and soccer for his Harry Potter audition.

Acting Inspiration: Jack Nicholson.

Was ranked #23 on Moviefone's 'The 25 Hottest Actors Under 25'(2008).

Chosen by the Hollywood Film Festival Award Committee as the recipient of the 2008 New Hollywood Award.

Awarded Best Actor 2008 at the Strasbourg Film festival for his performance as Art in the film How To Be.

One sister, Lizzy, 25, had a top ten hit with the band Aurora. The other, Victoria, 27, works in advertising.

Most of his earnings from his first acting job - a supporting role in the television film the Ring of the Nibelungs - went on paying his own fees at The Harrodian School in Barnes.

He beat 3,000 people to play Edward in the movie 'Twilight'.

Named as Yahoo's Top Movie Heart Throb of 2008.

Named as Rolling Stone Magazine's Hottest Actor of 2008

Named by Entertainment Tonight (ET) as their top hunk of 2008.

Named as one of the LA Times Breakout Stars of 2008.

Named as one of Forbes Breakout Stars of 2008.

His small, but would-have-been-memorable part in Vanity Fair (2004), was cut out in the final production.

Awarded Hello Magazine's Most Attractive Man Award of 2008.

Invited an obsessive fan out for dinner when he was having a bad day.

Personal Quotes

Up until I was 12 my sisters used to dress me up as a girl and introduce me as 'Claudia'! Twelve was a turning point as I moved to a mixed school and then I became cool and discovered hair gel.

It's strange, somebody asked for my autograph the other day. Because I finished school and I'm not really doing anything at the moment, I was just kind of aimlessly wandering around London and these two guys who were about 30 came up and asked for my autograph. I was really quite proud at the time, and they wanted to take photos and stuff. And then they were sort of wandering around and I was kind of wandering around and I bumped into them about three times, and every single time their respect for me kept growing and growing and growing.

They [Barnes Theatre Club] were a very good group, and for some reason when I finished the backstage thing, I just decided to that I should try to act. So I auditioned for Guys and Dolls and got a little tiny part as some Cuban dancer or something and then in the next play I got the lead part, and then I got my agent. So I owe everything to that little club.

I aspire to be Jack Nicholson. I love his every single mannerism. I used to try and be him in virtually everything I did, I don't know why. I watched One Flew Over the Cuckoo's Nest when I was about 13, and I dressed like him. I tried to do his accent. I did everything like him. I think it kind of stuck with me.

The day before [the Harry Potter London premiere] I was just sitting in Leicester Square, happily being ignored by everyone. Then suddenly strangers are screaming your name. Amazing.

I went to one of these signing conventions. [in '06] It was one of the most interesting experiences I've had. It was so strange that people would pay for autographs. You keep thinking you should do a little dance for them as well or something.

I have been playing the piano for my entire life - since I was three or four. And the guitar - I used to play classical guitar from when I was about five to 12 years of age. Then I didn't play guitar for like years. About four or five years ago, I got out the guitar again and just started playing blues and stuff. I am not very good at the guitar, but I am all right. I am in a band in London as well.

My favorite teacher was probably my English teacher because she got me into writing instead of just answering the question. I used to hand in homework with 20 pages of nonsense and she'd still mark it. She was a really amazing teacher.

I didn't want to get stuck in pretty, public school roles, or I knew I'd end up as some sort of caricature. Playing Dali has been a complete turning point for me. It's the first part I've had that has required really serious thought. I became completely obsessed with Dali during the filming, and I read every biography I could get a hold of. He was the most bizarre, complex man, but in the end I felt I could relate to him. He was basically incredibly shy.

I wasn't at all focused on school, and I didn't achieve much. But I've got a sense of urgency now. I feel I can't let any more time waste away.

"Twilight' is a metaphor for the virtues of chastity, but it's had the opposite effect. I get letters that say "I'm going to kill myself if you don't watch 'High School Musical 2' with me. It's a little nuts.

Where Are They Now

(June 2004) Filming "Harry Potter and the Goblet of Fire" (2005).

(January 2008) He was recently named as the lead role in "Twilight." They are starting production.

(May 2008) Just completed filming on 'Twilight' as Edward Cullen.

(February 2008) He is filming the film adaption of 'Twilight'.

(July 2008) Los Angeles, California

(January 2009) Currently spending time in his beloved London, England.

(December 2008) 22nd December 2008 Arrives from Los Angeles at London Heathrow Airport to spend Christmas with his family.

(February 2009) London, UK

(March 2009) Filming New Moon

dalam idup aku die la lelaki pertama dan yang paling hensem la...aku xpnah lagi jmpa laki yang paling hensem dalam idup aku selame aku hidup 25thn atas muka bumi nih...aku akui aku fanatik ngan die..alamak....mmg jath tagga aku dibuatnyer...knpalah..die xminat kat aku kn..hahahabrangan




assalamualaikum..hah majlis nis tlah dibuat di:-
Venue : EDEN Coffee House
Place : Bukit Bintang
Time : 6 p.m
Person: 11orang..hehhe

K la mamdam...lpas nih sy dah xdapat nk jmpa madam slalu...pepun tahniah sb madam telah dinaikkn pangkat..klu boleh sy pun nk jadi cam madam...best woooo..hehheeh yg pnting masyuk!!!erm..mmg kitaorng akn sedih r pahni sbb..




yela slalu madam suka marah2 n bagi arahan pda kitaorng...madam slu wat lawak tetibe...sepanjang saya bkja ngan madam..dah byk sgt tunjuk ajar yg tlah madam berikan pada sy...walaucamnepn bg sy blum ckp lg pe yg sy dapat..nk blajar lg...tpi sayang madam kne transfer ke GDC lak..apepn sy kagum ngan madam..sb dari survay yg sy dapati madam adalah sprti sy dulu..tapi skng madam dah jd yg pling tggi..saya nk ngat jd cm madam..nk mtk tip..
arap2..lpas nih..madam jngan lupakan kami k,sy klu bleh nk berhubung ngan madam n mtk pandangan n pndapat ttg setiap tugasan kje nt..ape yg penting sya syng madam..sb madam..baik ngat ngan sy...madam slalu nasihat ..n tegur sya..lpas nih sya xdapat da dengar org bebel suh ikat rambut...pahni klu sy kne buli ngn kontraktor..xderla org akn marah dorng..huhu...afiq,usamah.khairul.pakcik sarimi..lagi2 engineer baru kiter skang en.ridzuan mmg suka buli sy..huhu,,,
pepn sy akan ngant setiap pesan n nasihat madam tuk..n gunakan ke jalan yg baik n...plg terbaik...huhu...jgn sedih2 tau nt klu bosan lh ajak minum kite lepak cm dulu ok...
n>


Aduih...takutnyer aku..huhuk aku nih nampak je cm ganas tapi...hati lembut da,mdah terase gak kdng-kadang..erm...


tahla..die slalu tegur aku ngan kasar..aku tau die nk mengajar tp kdng2 aku trase gak...tapi stakat nih aku ok..sb jnis aku xsimpan dalam hati.aku suka bila org suka aku,aku sayang org bila org pn sayang aku...die nih garang la..kadang2 aku tengok cam rimau pn ada..bila aku takut die marah..perasaan takut 2 terbawa2 dalam tido..huhuk...ngerinyer...dhla aku nie xlh org tinggikan suare mula r cuak...nampak brutal..tapi 2la...dalam hati menangis,pe2pun aku slalu fikir positif tentang die...sebab aku masih ngat pesanan arwah matG,xbaik bersangka buruk kat org klu x kita jugak layak tuk disangka buruk oleh orng len...idup aku mmg sukar sbb 2 aku suka ngan sentence nih.."complicated".ehehehe..tapi aku sentiase menyorokkan ape sajer kesedihan aku,,supaya aku akn pastikan kpd sume org aku epy..walau pn at aku sakit..yg penting kiter enjoy!!!!


Hari-hari sukar dalam hidup aku..huhuk...erm banyak la jugak..erm..pe ek..nk mula dari mane..k la..sejak aku menapak kat atas dunia nie,,,cm2 cabaran dugaan yg aku kene tempuh,,,nak xnk aku terpakse gak..erm..ayah aku jnis yg suaka control dan merancang setiap mase depan anak2 die..contohnyer cam aku..erm aku nih ank hapan keluarga...dalam keluarga aku adalah anak emas..tapi ape aku nk buat sume dalam keadaan terkawal..xcam adik2 aku..dorng nk watpe g mane xder dorng bising...cm aku tough skitla..dah dilatih dari kecik tuk bedikari..erm..mak aku lagila...kontrol giler r..tapi yang penting aku nih sorang anak yang degil..hahaha pecaya ke tak,,aku da 3 pusar ats kepala aku..tahi lalat kat telinga..rambut aku yang susah nk..trim..contohnyer bper kali aku wat rambut tuk jdikan rambut lurus aku curly..tp tahan 2,3 jerw..hahahah sepatutnye 2,3 bulan..huhuk..oic pe aku bebel nih

k berbalik pd citer aku..idup nih mmg sukar la..cam aku nk smbng bja..ayah aku nih..xnk aku smbng bidand yg aku minat..sdangkan lpas SPM aku dpt tawaran ke IPT shah alam..dlm bidang Art N Design..kate ayah xmenjamin mase depan...nangis la aku..erm degil2 aku ni pn aku kuat ngis..kne buli ngan adik pn nangis...kluarga aku pggil aku putri air mate..hahahah :(.erm xksah la..tah cmner aku dpt tau ayah da mintak kwn die uruskan aku bja kat utara tanah air...dalam bidang yg mmg aku xminat..kat skolah aku sgt disyngi cikgu aku..aku ngat lg en.Ramlan..heheheh die nih lembut skit tp baik ngan aku..sb aku n pandai mlukis kuikui..poyok jerk..erm..k..bebalik pda tmpat bja aku kt utara nih..aku kene amik jurusan kejuruteraan elektronik..huh..benci tul..banyak tul litar fomula...bio,fizik...sesukar-sukar aku bja add math kat skolah da lgi lg ssah..hah sengal..bosan..xder lukis2 melainkn baca litar lukis litar..kira ohm litar..n sume mlibatkan litar la..huhuhu....bosan da1st semester aku mmg down gile smpai kene pggil ngn ketua jurusan..en.Fauzi...pe lagi kne skolah la..aku da ckp ngan die aku xminat,,tp mngkin Allah nk bagi aku pluang ...so aku brubah...yg buat aku xsmagat nk bja 2 bkn pe..dahla tmpat bja..cm padang jarak..huh..blah utara korng tau la..erm..plng celake skali senior..bodo pyer senior..aku ngat lagi name die..huh kak ana..bodo pyer pmpuan..sengal..jahat kejam sume die la...mampos la ko..sengal..die nih mmg jnis xsnng ngan org lbh dari die,,,dahla cm gergasi..ph2 suka2 nk tukar name aku..erm..aku lak slalu kene pggil ke bilik meeting senior sbnyer masalah aku simple..aku xbergaul ngan berkwan ngan orng..erm...xbercakap nagn senior pn kne pggil gak..plg bodo lgi..bagi salam xjelas pn..kene..biaselah peraturan..biler jumpa senior kne bagi salm...assalamualaikum..kak senior..da ke patut dorng ckp aku bgi salm bunyik..kumkap..cam siam..huh dorg la yg tuli..bodo..hah mamposla yg penting aku da grade dapat lg smbung bja..tp aku da power skit aku upgrade la study aku dlm jurusan kejuruteraan robotik..uhuhu makaih mmg ssh gile..hampir nk kecundang...tp alhamdlh grade gak..kelebihan pada aku adalah aku xpnh bercinta..hahaha..la...la...la...aku mmg xsuka..xtau la..mkn xsmpai mase kot..aku xminatla...ramai budak ckp aku smbong..aku bkn pe..alamak bcnta masa blaja duek pn tarak...tapi kecundang gak,,1 hari aku masa aku training taekwondo..member baik aku faiz ajak aku join badminton..hehehe masa 2 la aku jmpa ngan mamat ni..tggi..kurus...hensem..xderla..blh tahn jerw..
heheh hensem ag ayah aku..erm..dpndekkn cite die nk knl ngn aku..hahah 1thn die takle aku..xptus asa wooo...last2 aku trima die..erm..tp sedih tuhan jerw tau..die nih kuat cmburu..setip kali 2 jgk la aku akn kene ngan die...baik laki yg pandang aku @sebaliknyer..aku kene pukul da..erm..die cekik lher la..cekak lengan la...aku bsama die aku xder kwn..die xbg aku bkwn..mmg kne kontrol..smpai tahap blanjer aku pn die kontrol..tp xlame kmudian aku abis bja jerw
aku blah lari bodo je...erm..dah slamat idup..smpai aku kat kl ni aku tggal umah adik aku kat shah alam sek7...da mggur kn aku bosan aku g kl..dapat kje kat PNG damansara..kje 5bulan aku bhenti..gji mmg gmpak tp aku xlarat da..erm smpaila aku dapat offer kje admin exect kat twin tower..dari situ aku bja n cari pgalaman...sampai la aku dapat offer ngan ank syarikat petronas...n aku dapat kje kt klcc...ape kje aku..xyah citer la..kuli2 jerw..mkn gaji cm org len..heheheh..dalam keadaan xsngaje aku jmpa ngan 1 mamat nih msa 2 aku anta kwn aku kat bustand pudu,,,,ph2 aku oning xtau jaln aku tyerla die..smbil tman aku die pn..ok la..tukar2 no la pe lg..so lame2 dkat ngan 4bulan bdk nie ajak aku jd special die lak..aku pn trime la..dlm tempoh 6bulan aku knl ngan die ok la..erm die bawa la ku balik mase raye haji thn 2006...erm pe yg memeranjatkan aku upenyer umah atok die 2 adalah umah pakcik die boyfren aku kat universty dulu..yg aku lari dri die 2..tkejut xpayah citer bruk pn xtkejut cam aku..em..pe lgi aku kne blasah beb,,,huhu sakitnyer badan aku nyaris prut aku kne bucu tiang tagga..nsib mandul aku..huhu...pe lg aku blah balik onthe spot da..ph2 aku da xkwn ngan mamat ni la aku takutla sb pakcik die xbf aku..tp mamat nih nk gak kt aku..last ktorg kwn gak senyap2....tapi kga aku xsuka ngan mamat nih...yg lmahkan aku nih...mamatnih despect jerw..disbbkn aku kj bgs kga mamat nih ska bgntung harap nagn aku smpai thap nk bt pe2 pn paki name aku..aku lame2 jd xbest la..aku fedup ngan die...lamme2 die jd cm pakcik die gak..die xpukul cma kontrol sgala bda aku nk buat...erm xbebas la aku..erm...mmg ssh nk lpaskan diri..die lak..ikut jerw aku g memaner siap ugut xthan 2..aku tekad break nagn die..smpai last skali aku bjaya tggalkan die..husssss..................leganyer MERDEKA!!!!
xckap smpai c2 die ugut aku cm2 duit aku smpann aku,,,kut aku...langsai..plg sedih rantai aku die ragut..dh2 g jual..bongok tul..tp aku xlh wat pape la..huhu..lantak la....aku pn da xmik port...sampaila skng aku single takut nk bercinta...heheheh kira 1 thn gak la aku xder yg istimwa..erm..cm2 kn dugaan aku..nk bahagias pn ssh kbanyakan laki yg aku knal suka gunakn klbihan yg ada pda aku..duit aku..erm...sdihnyer..akulak biler da syg,,,mula la..xpk ms dpan..erm sabar jela...tp skng aku sngle..shinggala..hah nk tau citer yg nih xlh msuk dalam topik nih xsuai da...sambung kt topik len la...ok..


Beauty is very subjective.I defined beauty as a confident,intelligent& personality that looks beyond than ordinary & its always come from within.....