20 December 2009

SNOW ICE "100 YEN SHOP"


Tempoh hari ada kuo jejalan ngn bubu kat  subang.kuo pun bukan untuk buat ape2 saje2 sekadar cari tempat makan untuk menu tengah hari..ekekek mak oiii ko..mkn tgh hari kat luo..kalau hari2 cmni alamaknyer pokai la sayang aku tuh ekekek..
Lagipun bubu dah jnji nak bawak aku makan kat area opis die tuh ..ada satu mamak stall tuh..nama kedai tu “NASI KANDAR UTARA”hah nak try gak sedap sgt ke..memang tidak mengecewakan lah mmg best la..ayam goring die la..sedap nak2 da PAPADOM..ekekek…makan xbyk pun saje nak try test jerw,,,
Lepas abis mkn bubu bawak aku makan  ais krim kat kedai ala2 korean gitu,,nama kedai tu plak 100 YEN  SHOP terletak di SS15.camne sedap ais krim tuh memang layan la..harga xmahal mane pun ,ada cam2 perisa la xsilap aku da 7 perisa.Mango.orenge.strawbwry,epal,peanuts,pe la eek dah lupa la..ais krim nih di gelar “SNOW ICE” stuktur  ais yg sngat lembut dan sangat ringan.harga?? xmahal pun  hanya satu cup RM4.90 sen jo…cup pun yg besar memang puas hati la..nak tgk rupa die..refer attchement gambo yg aku letak kat bawah tu..


hah ko tengok la rupa snow ice yang aku kalut duk kepoh2 nih sedap wei baik korang try ..manyak syiok wooo...





hah yang ni lagi..cam biasa la aku suka pink so..kalau makan pun kalau leh aku nak sume warna pink..untuk ais krim nih aku akn pilih perisa strawbery la bagi mewakili warna peberet aku ekekekek..sedapnyer....thaz sayang belanja ayg makan tau...dan snow ice nih memang marvelous nanti jgn lupa bawa lagi..sebab ayg nak rase yg peanut lak ok..so korang yang mane suka makan ais krim cm aku nih jgn ketinggalan la..rajin2 kan diri korang gals korang boy2 korang ke singgah ke

100 YEN SHOP (SS15)
tel : 03-56211089


ala kedai nih betol2 dekat ngan Taylor Business School ,sedap pun sedap murah lak tuh...pe lae jom la..
















12 comments:

janggut said...

sekali makan tentu nak lagi..i dah makan 5 perisa.ekekekeke..layan layan,makan senyap senyap belakang u.hahahahaha.

**Bila Comel Jadi Comot** said...

ala u mmg dengki kan,,xpe2 mkan senyap2 xnak kawan r..huh!! :P

Deana Nadween said...

wah...sedapnyeeee....

tliur saya tengok cik comel ooit...bilekah gerangan kite bole bkunjung ke sana nie babe?...hikhikhikhik...

die ade branch katne lagi babe? heheheh....kedai die tue dekat ngan papa D nye opizz...hehehehhe....yeay bole pau papa kitew...huhuhuhuh

**Bila Comel Jadi Comot** said...

DD-yeker u tau x papa rich kat subang dekat ngan area taylor business school hah kat situ la..xtau la setau comel tang tu jerw la tmpat lain xnmpak n xtau lae..best2 u should try babe
boleh nt deal ngn bubu kita g mkn xpun kita just bawak dak fara g sane nak?

janggut said...

kalau dtg subang jaya ss15,jgn lupa untuk try makan sedap bermula:

-makan nasik kandar utara ss15,
-makan cendol sdap bawah pokok ss15
-makan rojak sekali dengan cendol ss15
-nak balik singgah makan eskrim snow ni..

balik umah boleh telentang mcm dugong terdampar..

i dah buat mmg jadik mcm dugung.but still encem.

**Bila Comel Jadi Comot** said...

bubu-uiks poyok nyer bubu i sorg nih....encem kerw ekekekek..

yup pahni kita makn2 lae..tapi xle byk2 nanti gomuk huhuk..xsuka xsuka

Jijahh @ f.k said...

tetiba rasa nak makan ice cream lakk ...

**Bila Comel Jadi Comot** said...

jijah-ekekeke jijah nak makan jom kita pakat reramai mkn kat ss15 subang best wo..murah pun murah

deana said...

hahhahah..bole2 jeee cumel nanti kite ajak fara n si janggut awak tue skali yeee.....1 ari occupied tuk makan2 jeee...pastue posa 3 ari....hehehehehhe..saya akan kosongkan pewut care bear saya nie 2 ari...heehhhehe

**Bila Comel Jadi Comot** said...

DD-ekekek itulah bole jerw kita lepak reramai ngn a.hazrul n halim mesti lagi meriah..kita poe sume tempat yg bubu ckp tu,,,memang best sgt murah n sangat2 sedap..
bak kate celcom BERBALOI BALOI

Deana Nadween said...

hahahahhaha...baik!

kalu comel nak blanje saya sanggup trun dr setiawangsa nie...hahahahahha

**Bila Comel Jadi Comot** said...

ahahah ape da hal ok jerw comel ON...ekekeekk lagipun u xkan nyesal harga murah n berbaloi baloi

Cuba Klik tengok apa jadi!