6 December 2009

# compliCATED

Cerita yang panjang bermula dari hari Khamis si COMEL

salam,
kali ni citer panjang skit korang bukan ape,aku kebelakangan ni bizi ngat ngn keje opis,,maklum la dateline dahni..so sume kna siapkan dulu..
citer aku bermula pada khamis petang..tertibe en shake rakan badminton aku aka jurulatih badminton aku ajak g puchong kat dewan USJ23.so terase smgat nak main memandangkan xjawoh pun dari umah aku..so balik umah jalan lak clear..awal smpai umah sempat bersiap bagai..sambil tggu bubu balik keje baru kitaorg gerak sane.Dewan kat sane kate bubu best..bagi aku xbrape la..best lagi KLRC..mungkin lantai pakir die kot..licin skit..sbb aku nyaris2 nk tergelincir..sik baik sempat elak..lagipun ramai yg datang main pun sekadar untuk keluarkan peluh xcam kitaorg yg beria na main cm nak menang mesia open jer.ekekek..pahtu ramai betol kaum cina boleh dikatakan dorg yg concur..ok la..yg mlayu.??tah kat tmpat lain kt.aku..rojak jerw team nih.


so jumaat lak member opis ajak g convert,yela minggu nih ada PC Fair kat sane.so aku pergi la..punya sonok g reramai tapi sume berpecah last tggal aku sorang adoiyai..sebab ramai org dahtu masing2 da brg yg masing2 dah set nak beli.aku tergoda lak..ke kauter MAXIS BROADBAND..ale2 termakan lak pujuk rayu amoi promoter tu.katenyer tukar pakej murah untuk edisi hari tu jer..aku kemaruk nk jimat la kan..konon2 so isikan  form n terrramik pakej..tapi aku x mintak HQ terminate lae line lame aku..bila call bubu skali bubu ckp xbgus sbb even aku hanya perlu byr RM74 sebulan tpi capacity hanya boleh cecah hingga 3G jer sedang yg lame aku bayar bulanan RM118 tapi capacity da increase kpd 6G.so mane untung???,,aku lak jenis 24jam ngadap n layari tenet..so..akn ku kembalikan pakej amoi tu..hhuhuhu..sorry moi tarak untung maa so i retun back lol..tapi xsia2 gak..layak lak aku masuk cabutan bertuah untuk maxis ni hah..konon2 kena spin wheel cam roda impian la..ekekek ape yg aku dapat korang tgk la ..aku tunjuk kang.. ekekekek..


sempat lagi bergambar aku ngn maskot2 anime nih.


tayang skit ape yg aku bawa balik dari PC FAIR


hah tula yg aku dapat korang nampak x SONY WALKMAN la korang ekekek..xsangka tul..bubu xbis2 mintak nak kan bda ni..ekekek aku wat muka ketat jerw..
ilike dis one..org lae kna bayar nak dapatkan benda alh nih..tapi aku..(hureyyy best2!!gelak2 kegembiraan.)

hah dah sabtu cepat tul masa berlalu..mlm tu aku tido awal..huhuhu penat la..sambil melayan lucky draw yg baru aku dapat ..manyak syiok u...bangun tghari..adoiyai ank sapo la nih..bubu pun dah bising aku slalu bgn lewat..penat lol..bukan sengaja..terpakse kuo temankan bubu g service keta..hahahah aku yg guna tapi xtau nak maintain keta..so ape lae org ada hubby so..bukan pe tayar keta baru jer pecah ,kesnya,,keseronokkan berganda si bubu menyanyi n buat gimik2 main gitar gitu sambil aku melayan lagu 
"YOU PROMISE ME"hahahah sekali..BOMMMMMkedebaboom!!!!!!!...cam polik jerw stearing ni yg...skali benti tgk tyar pecah..huhahahhah...amik ko..tula galok lae..lansung tukar tayar spare.sementara tggu tukar tayar baru.tapi skng da ok dah baru jer tukar.so masalah keta settle.balik umah rehat2 kan badan sambil layan si pintom sempat lak bergambar ngn die jap..

 
aku biasa lah suka bergambar n bergambar


 
PINTOM & COMEL

hah belah malam lak..aku da frendly nih..memang takut la..sebab opener aku tu..budak state la..main mmg cun la movement die..bayangkan k.faiz pun terkedu nk lawan die...erm..perlawanan berlansung pada pukul 9.30malam bertempat di dewan KLRC Setapak dimana team acai akan berentak ngn team aku AVANT team. kesudahannya aku lost..huhuhu..mmg terase tul kekecewaannyer maklum la...masa xmain tuh ok lagi..rase yakin jerw boleh control game..tapi last2 huhuhuhu..sedih plak nk citer panjang.aku jugak byk kelemahan..kena ilangkan sikap gemuruh aku ni..takut wooo rase jantung xder kat situ..huhuhu..nak kena baiki game aku pergerakkan..aku..n cuba kuasai gelanggang supaya aku boleh control game aku.so pahni beringat ok budak comel..So team kami kalah 3-2 kpda team acai.(acai nih coach..so yg kitaorg lawan tuh sume ank2 buah die.)Tahniah xlupa untuk BUBU & en MIRA sebab dorang menng lak..ekekek..
untuk aku kena usaha gigih lagi..agak2 xgigih gantung aket la lepas nih..huhuhu.chaiyyokkk comel!!!!

 
 
 









8 comments:

  1. takpe cuba lagi men betul betul.mmg atas kertas dah tau u akan kalah.sebab lawan u tu mmg sgt kuat lagi pun player fomfuan tu import player.ekceli team kita tak kalah pun.ini bukan friendly pun sebenarnya,just lawan suka suka jer bagi pendedahan dengan budak budak tu.kalau friendly,susunan kita lain.lagi pun format main 2 set jer.takda rubber set.just bgi pendedahan kat u.selama ni team lelaki jer lawan.

    ReplyDelete
  2. bubu- yela sayang oik..panjang nyer ulasan bubu i nih..
    ok insyallah pahni cuba tingkatkan lagi..n usaha lebih gigih

    ReplyDelete
  3. wah! arnab itu sngat la comel!

    ReplyDelete
  4. itu la ramai yg suka ngn pintom anwy thaz coz visiting

    ReplyDelete
  5. jeles dengan sony walkman tuh ,....nakk..:P

    ReplyDelete
  6. lord zara-ape kawai tuh xpaham la u..huhuhu.pe2pun thaz sudi singgah ok

    ReplyDelete
  7. aqilah-uiks qilah jeles ek..ekekek xpe kang saje je comel showoof kt sini bagi yg len tgk pun jeles

    ReplyDelete

Pinkygroupsaid

Popular

Total Pageviews