15 November 2009

Hantar orang tua bubu pergi haji

huhu sedeynye korang mane xnyer kali ni n tahun ini.mak bubu n keluarga rase sebak sikit la..tapi dlm waktu yang sama syukur sbb kedua orang tua telah berjaya mengerjakan fardu haji ke mekah.
macam kes keluarga kak ceera gak dapat tau last minute senin dapat panggilan berjaya pergi haji khamis dah kena berangkat..ape punya sistem da sabar jela..gopoh la orang tua kita nak bersiap nasik baik sebelum tau tarikh berangkat tu dah di maklumkan dulu yang pemonhonan berjaya ke ta.
so selasa malam mak buat kenduri aku n bubu mmg xsempat balik la sebab ape xsempat nak mohon cuti pun.nak xnak jumpa malam nak berangkat la.Petang tuh lepas balik keje trus balik umah mandi dan siap awl2 cam biasa la..kena tggu bubu balik dulu sbb die balik lewat 1 jam dari aku so..masing dah settle bertolak ke umah along kat keramat kat sana mula mula tuh happy la ketawa ,rase syukur sangat sbb berjaya kan..tapi bila nak anta tuh memasing mula la muka sebak semacam..lagi2 aku nih jenis chembeng huhuhu bak kate bubu la

masa nih kat umah..memasing sambil menunggu sempat lae tgk cite upin ipin


hah ko nmpak x yang aku skang tgh pakai ape??hahaha pakai tudung..korang tau asal jerw aku nak masuk ngn kepala dogol aku nih tertiba nampak singnage "ZONE TUTUP AURAT" ekekekek dan2 aku pakai tutupla nasib baik da bawa selendang..hentam sarung jela labu..


tahap menunggu yang agak lame memasing dah mula mengantuk n penat..tapi demi keluarga kami sanggup mane xsanggupnyer ,kuo umah kul11 amik jemput angah lu kat airport subang dari KB.pahtu trus g kat wsma tabung haji..ekekek sampai awal na..duk jela bersila ats jalan tar..lupa lak nak bawak tikar..dahtu ngn org ramai lagi..fuhhhgg...panas time tuh...hentam la...aku mmg dah ngntuk tahap tapir..bubu tumpangkan bahu..uwww romantiknyer...hahhaah..padahal bukan pe saja nk gedix ngn bubu..


sempat main ngn bear si putri hahahah..penyu belimbing so we snap n pose..
pahtu tetiba dgr announcement jemaah haji dah kena grak..time nih la paling sadis..huhu xnak citer sedey...pe2pun aku doakan mak n abah kat sane nanti sihat waalfiat n selamat sampai sane n selamat balik msia.smoga fardu haji yang dikerjakan mendapat rahmat n ALLAH makbulkan doa keduanya..insyaALLAH..

**bubu lak da mula merungut teringatkan mak..padahal mak die belum pun lagi sampai mekah..huhu sedey...sabar k sayang kita sama2 tggu makabah balik tau 1bulan 10 hari jer.27hb 12 nih mereka akan pulang.nantikan..







18 comments:

**Bila Comel Jadi Comot** said...

Alhamdullillah semalam acik msg ctau mak mas die ctau dah selamat sampai mekah.tapi sayangla xdapat nak buat panggilan sbb mak ckp bilik mak xder line..huhu..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah dah tukar layout ke??cantik2..
semoga parents IL comel selamat pegi dan kembali..dan mendapat haji makbur..AMIN

**Bila Comel Jadi Comot** said...

heeh thanks purple.
hah itulah semoga ape yang purple doakan dimakbulkan amin..thanks

janggut said...

takpe..mak abah gi mekah buat ibadat,kita tak yah ganggu dia.doakan mak abah selamat pergi balik...

eyena said...

comel pulak bila comel pakai tudung..hehe.. tu baru main sarung jew.. kalau bebetul bersiap nih.. haa jadi model muslimah laa kamu..

hehe semoga mentua comel balik dalam keadaan yg selamat dan sihat2 jew.. insyaALLAH..

chewah tetiba komen baik2..hehe nak p melawat kedai kamu lak ni..

**Bila Comel Jadi Comot** said...

janggut aka bubu- yela sayang kita doakan dorang selamat mengerjakan ibadat tu nanti.insyallah 24hb dec mak abah akn balik,insyallah

**Bila Comel Jadi Comot** said...

eyena-heheheh ada2 je eyena nih pandai2 je die..eyena lagi manis suka tgk lagi2 bila eyena suka ngn edit gambr2 tuh kreatif tul

**Bila Comel Jadi Comot** said...

huis..mmg padan la ngn comel tula biasa sgt kan..xpakai tudung tgk tuh ape da jadi..lansung transfer jd ustazah

iu rf said...

hi comel..

salam kenal..:D

Anonymous said...

huhu org tua g haji lama lagi nak balik.sabar menanti ok

Anonymous said...

smoga comel sabar mnanti org tua pulang ok.heheheh

alif said...

cute la comel pakai tudung,sweet camni boleh jadi model tudung ni

alif said...

cute la comel pakai tudung,sweet camni boleh jadi model tudung ni

alif said...

cute la comel pakai tudung,sweet camni boleh jadi model tudung ni

**Bila Comel Jadi Comot** said...

iu-thankz salam kenal..untuk u jugak

**Bila Comel Jadi Comot** said...

iu-thankz salam kenal..untuk u jugak

**Bila Comel Jadi Comot** said...

thankz yg sudi bgi ucapan xlupa jugak pda yg sama2 mdoakan org tua kami ok

**Bila Comel Jadi Comot** said...

alif-jgn puji lebey2 malu la u..ekekekekekk,biasa2 ajerw cm nenek ado lah

Cuba Klik tengok apa jadi!