9 November 2009

cerita seorang kawan baik comel



Hidup berpasangan bukan mudah untuk mencapai keserasian ada yang terpaksa korbankan kawan minat n juga impian semata-untuk mencapai ape yang di idamkan bagi setiap pasangan.Kekal bersama itu semestinye sape2 pun atas muka bumi nih inginkan perkara yang sama.
Boleh ke setiap hubungan mencapai kepuasan maksimum  dimana segala impian dan juga rancangan masa depan berjalan dgn lancar.akan sampai ke jinjang pelamin??belum tentu..kenapa??pasangan itu sendiri jer yang akan tau.
Aku ada sorang kawan..kehidupan die begitu riang bahagia mempunyai org tua yang menyayanginyer di samping si kekasih yang sangat prihatin.tapi kebelakangan nih die nmpak murang jerw..bila aku tyer die diam jerw sambil senyum sinis..bila aku tyer sihat x??die pun senyum jerw..sampai la satu hari aku nampak die diam kaku did pan pc nyer sambil menangis..aku cuba bertanyer lagi tetap jugak die memaksa bibirnyer tersenyum walau hakikatnyer hatinyer sangat terluka.aku dapat rasai..so aku biarkan ajerw die.sampai la satu masa tika aku sedang syiok melayan ym kwn2 sambil2 updated kpi aku..die dtg menyapa..sambil berkata “kenapa hidup nih kejam sangat??”
Aku terkejut ngn soklan die..aku tyer knpa??trus die menangis…nasik baik arini kat opis xder org sebab kebanyakan dak2 opis juin kusus kat luo.
Dan akhirnyer die menceritakan satu persatu kisah die bila aku dengar aku pun tersentuh naik geram pun ada..knp??
Kawan aku nih crita yang mamat di ercinta skang adalah jenis panas baran..Temper org kate darah muda..tapi yang aku xsanggup tuh bila mamat tuh bila time marah jerw suka maki hamun kawan aku nih ngn pangilan kesat hina tahla aku pun plik knpa die masih sayang kat mamat tuh..bila aku tyer , die ckp mamat nil ah yang byk mengajar die tentang erti kehidupan tentang makna hidup berdikari dan juga sentiasa ada perasaan sayang dan cinta walaupun dlm tido..wow!!mamat nih mmg ayat power nih..sebelum nih aku xpenah tgk kawan aku nih muram ,mungkin time tuh die ceria kot…katenyer mamat nih jugak sangatlah baik n sayangkan die Cuma bila masa die marah jerw akan terkuo la segala kata2 kesat spt..s*** la.P***mak la..setan la..b**G** la..bodo dah bias kena katenyer..sakit hati aku bila dengar die cerita..mungkin sebelum nih die xnak cerita tapi mungkin xtahan jugak ngn pangilan yg bukan2 tuh die terpakse luahkan mungkin itu dapat membantu die legakan hati die yang luka..tahla aku ngat da menanah kot..huhuhu aku tyer lagi die nak maintain ngn mamat cmnih sampai bila ..blah jelah kalau layan baik tapi mulut cm longkang xboleh gak xlengkap..bimbang nt dah jadi kebiasaan die kelak..kawan aku senyap..lame la jugak…sampai die ckp “AKU SAYANGKAN DIA” xkan ada lagi cinta aku selain die!!wah!!makin kompius lak aku dgar penegasan dari minah nih..kejap benci kejap sayang, mane satu nih??? Kawan aku ckp …:-
“Die la lelaki paling mereng dan sewel penah aku jatuh cinta sepenuh hati..walau mulutnyer jahat tapi hatinyer sangat baik..xpenah biarkan aku dlm kesusahan..xpenah susahkan aku malah manjakan aku..lelaki pertama yang mampu buatkan aku sentiasa bahagia n sangat cinta walaupun dalam tido…(huis!!mmg layan lak debgar citer minah nih)Cuma ada ketika slah ckp xsefahaman kami akan bergaduh n mulut die ..huhu..%$^&*((*&^%$#@@##???!!! “(Mak datok aku xtahan dengar la..) cianyer die..huhu..tapi die sayang mamat tuh dan kawan aku kate lagi mamat tuh mmg nakkan die sayangkan die n nak nikah ngn die..heheheh ..(sonok lak dengar part nih)..sabar jela..tapi ape kesudahanyer….bagi aku sebenarnyer pasangan bercinta perlulah saling tolak ansur n saling kerjasama paling penting persefahaman..dan aku??hah korang tanyer aku???..ko tgk sendiri korang tafsirla sendiri…aku hamba Allah hanya mampu berdoa agar sume berjalan lancer paling penting kawan aku mendapat ape yang die inginkan..mane ada pompuan atas muka bumi nih xnak bahagia bersama pasangan masing2 ..betol x..heheeh bak kate nabil”LU PK LA SENDRI”..ahahahah do I concern u!!!


8 comments:

**Bila Comel Jadi Comot** said...

smoga ko mencapai ape yang kohajati dlm hidup ko ok..aku senang bila ko bahagia ..amin

suezensuzanna said...

huhuhuhu....:(....being single is the best thing on earth!

azie said...

cinta itu BUteee kan comel =p

**Bila Comel Jadi Comot** said...

been single is the best thing i heard from my commentor including u suezensuzanna..myb i will advice her.

Jijahh @ f.k said...

isk bio betol kawan ko tu .. sanggup ke dia kena maki hamun macam tu sekali .. dah macam murah lak harga diri dia ... sesenang kasik orang maki-maki ... geram lak jijah denga ... kalo belum kawen dah macam tu .. sok kalo dah kawen cemana ek ?? .. baik ko sarankan dia belajar silambam ke .taekwondo ke... kuntau ke .. sok kalo perang leh ada pertahanan diri ..heheh ..

**Bila Comel Jadi Comot** said...

yup!love is blind cinta itu buta..betul ape yang azie kate..huhu camne tuh suezen ckp single lagi bagus..

**Bila Comel Jadi Comot** said...

yup!love is blind cinta itu buta..betul ape yang azie kate..huhu camne tuh suezen ckp single lagi bagus..

**Bila Comel Jadi Comot** said...

alamak jijah itulah..yang comel tau die mmg da blajar martial art..tapi tula mungkin itu cinta pandang pertama die..kate die xpenah bercinta..maksudnyer xpenah lagi rase bahagia becinta,so bila da skali bercinta cmtu la plak..cm kate azie cinta itu buta

Cuba Klik tengok apa jadi!