27 November 2009

Bila comel Bertemu EDWARD

hah mesti korang dah dapat tangkap per yg aku nak citer kan,,kan,,.Hah! ni pasal edward cullen.sape lae kalau bukan Robert Pattison (TWILIGHT NEW MOON SAGA).


malam raya tu memandangkan aku xlik kampung untuk sambut raya haji.aku berhajat nak tgk cite yg aku duk nanti la sthun yg lepas Twilight sape xtau.nak2 plak hero dlm citer tu hensem2 belaka.ekekek (kalah bubu tau yg plg la hot si robert tula..hahahaah)so aku decided tgk kat MBO memandangkan dah biasa ngan tmpat tu,n paling penting xramai org x crowded i like...
aku pegi berempat ngn acik,abg,bubu n aku la..dapat beli tiket tggu waktu ditayangkan..sementara tu sempat la posing2 maut kat area cinema tu..kemaruk ko..sik baik acik ni berjiwa cm aku ..suka bergambar n xmalu2 kambing cm bubu n abg ekekekek...siap sempat amik gmbar ngn poster TWILIGHT g tau.best!!!
Akhirnyer dapat aku tgk gak cite nih..kali ni jalan cerita nya agak SLOWww..lambat tol nak klimax..disebabkan byk faktor.dalam filem ni gak watak edward xbanyak kelihatan hanya pada permulaan cerita n juga pengakhiran episod.NEW MOON SAGA.sememangnye berkisahkan tentang pendatang baru dalam keluarga vampire iaitu Bella Swan.di mana die memilih destany nya untuk bersama siapa dan di pihak mane sedangkan pergelutan antara 2 kumpulan iaitu jacob(serigala jadian) dan edward (pontianak) masih tengang.Dimana keluarga cullen telah menterai satu perjanjian yang mereka tidak akan melanggar janji dimana keluarga ini tidak akan menganggu manusia apetah lagi bunuh manusia,kalau di langgar seluruh keluarga cullen akn dibunuh(kira langgar sumpah kaum la ni).Permulaan cerita dimana edward telah memutuskan hubugan nya bersama bella atas faktor2 keselamatan pabila keadaan jasper teman si emily tidak dapat menahan nafsu bila terhidu darah si bella yg luka akibat terkena bda tajam.Dari situ edward risau keselamatan bella tidak dapat ditanggani telah mengambil keputusan tinggalkan bella.mampu xmampu bella hadapi saat2 ketiadaan edward??!!tak boleh!!bella menjadi seorg yg pendiam n lebih suka menyendiri saban hari bulan  die menanti edward.tapi edward tidak juga muncul..(kesian dol time nih kalau aku pun sama)Tapi pesanan telah ditinggalkan untuk Bella supaya menjaga diri sebaik mugkin n tidak berlaku sebarang kecuaian,disebabkan keinginan membuak n rase rindu teramat pada kekasih hati bella tetap melakukan perkara larangan supaya dapat melihat walau hanya bayang kekasih hatinye.sehinggalah kehadiran jacob yg telah memberi sinar kembali dlm hidup bella.Jacob menyukai bella(since dlm twilight 1st pun die mmg berebut ngn edward,tapi edward bertuah)tapi bella hanya menganggap jacob xlebih dari seorg kawan n juga adik.dlm waktu yang sama rahsia jacob terbongkar apabila bella telah mengetahui yg jacob adalah serigala jadian yang menjadi buruan pihak polis n charlies ayah bella dlm kes kehilangan dlm hutan.jacob tidak dapat menerima keyataan yg bella masih berharap kekasihnya edward akn kembali bersamnya,yg menyebabkan die menjauhkan diri dari bella sehingga bella kembali menjadi buntu kesunyian dan telah mngambil jalan pintas untuk membunuh diri.tapi akhirnya sempat diselamatkan jacob.sementara itu si edward yg menyangka si bella telah mati kerana terjun dari cerunan telah bertindak untuk mati pada satu pesta keraian menghalau hantu.nasib baik emily sempat jmpa bella dan bawa bella kpda keksih hatinya..last2 dorang jmpa..(ko tau2 jela dahla rindu syg..mmg cinta sejati la..bukan main sonok edward bila tgk bella masih hidup..kalau aku pun).alamak tapi kantoi lak ngn hulubalang istana so bella kena dibawa mengadap la.raja vampire nih punya excited tgk bella sbb dorg sendiri xsangka tarikan pada keharuman darah si bella ni terlalu kuat sume hantu dlm tu stim...bau si bella ni(mengarut gak tapi itu dah namenyer jalan cerita kan)kelebihan pada bella bila fikiranya tidak mampu untuk dibaca oleh semua hantu2 termasuklah sorang minah hantu tu.mula la dorang berebut nak darah bela kan,,kan,,,edward lak kena seksa la sebab nak selamatkan bella.tapi bella telah menyerah dan telah menawarkan diri sebagai korban kerana itu adalah permintaannya untuk menjadi abadi n bersama edward sampai bila2.tawaran di terima disebabkan kelebihan yang ada padanya.
Jacob tetap xberpuas hati dgn edward tapi bella telah memutuskan untuk bersama kekasih hatinya edward.Ending citer nih Edward telah melamar bella.(wah!romantiknye mmg yg tula bella tggu) pahtu bersambungggg...untuk keluaran Twilight eclipse (memang dorang kawen tapi.....????)tunggu lagi setahun la..baru tau..nak tau cepat jom beli novel eclipse ni.sure leh tau.
Komen aku: memang citer nih best sbb kena ngn naluri tune aku..sebab aku memang mengikuti jln citer nih dari keluaran pertama lagi..siap baca novel die lae sbb jalan cerita die yang ingin menyatakan haluan kehidupan seorg anak gadis yg mindanya wataknya impianya yang tidak dapat diramal oleh sesiapa walaupun yg paling rapat(destany,fated on her hand no ones knew what will happen n what should happen just she ,her only will know)tats all.walau jalan cerita agak sloww...n penampilan si kekasih sangat kurang dlm setiap scene  tetapi tetap juga berpuas hati kerana bella tetap debgan pendirian dan akhirnya aku dapat tau yang jacob adalah serigala jadian yang bermusuh dengan keluarga Cullen.penampilan jacob kali ni telah menjadikan sebahagian wanita di luar sane gila disebabkan bentuk badan yg sgt tough!(tapi aku xsuka,aku tetap suka edward la)heheheh...yang pasti Victoria masih bebas dan masih memburu bella,,mungkin ini dendam kesumat yang akan kekal sehingga akhir episod.sebab kekasihnya mati di bunuh edward masa 1st episod , so sebagai balasan.hutang darah di bayar darah ler..(xmungkin bella kan ada edward dan die bakal immortal)

Tapi ape yang aku nak nyatakan di sini komen dari bubu amatlah sangat2 la aku xberkenang.bubu ckp citer nih bosan mane taknyer dia siap leh tido..adoiyai..mmg la bosan awk xikut dari mula episod..mcam gak sape2 yg xmengikuti citer Lord of the Ring.ler dari awl tiba2 tgk pertengahn citer pun akan kate n komen bda yang sama.bagi aku la..yg aku tetap enjoy ngn TWILIGHT NEW MOON SAGA ni.Bubu xsuka biarla die..die suka tgk citer melayu yang tah hape2 tah..harapkan PAPADOM yg tuh mmg best la..aku pun suka la..



Yang pasti aku pasti akn kembali ke panggung untuk repeat tgk Twilight untuk kali kedua.HAAHAHHAAHAH!!!!aku suka...xyah bawak bubu la..kang dia tido lagi..huhuk...(sorry sayang!!!)heheheh i love u bubu !!!!!



0 comments:

Cuba Klik tengok apa jadi!