15 November 2009

Ape kerja comel ek??


Aku nih dari lpasan IPTS dlm bidang “electrical installations maintenance engineering”..so dah tentulah subjek tuh tough skit..eh bukan sikit banyak sangat..hahhaahah..menagis aku nak abiskan 5tahun huhuhu..
Gila babin aku dibuatnye hamper frust nak truskan yela dari 20 org student sampaila sem akhir tinggal 12 orang jer tu pun lagi 2 orang kena repeat sem la plak ..Dah tentu subjek nih laki2 punya citer..main miyak macine besi la alamaknyer hahahah..nak xnak terpakse da amanat ayah kan
So lpas habis blajar aku keje PA kat syarikat swasta setahun la jugak..walaupun xkena bidang,jnji dapat gaji tiap bulan ekekek.lame kemudian aku tau dari kawan kpda kawan aku yang Dayabumi da kekosongan.nak2 plak bidang yang diperlukan kena ngn search aku..hahahah .Eh peluang baik nih…so aku mencuba la..samapi 2bulan aku tunggu skali dapat pangilan pertama untuk interbiu..so pergi la aku ngn kemas ko..lame lak kena interbiu sampai ½ jam lak interviewer tu tanye aku..huhu..abis tuh aku tggu lagi…lame nyer aku tggu cam dah xder harapan selepas 2 bulan dapat lagi pangilan untuk 2nd interbiu..hah panggil interbiu lagi huhu biar betik so kali nih aku kena xderla lame time nih die brief aku lah gaji aku benefit aku bagai la..so aku just dgr jela..tapi akhir interbiu tu xder lak die nak ctau bila aku bole mula keje aku ngt mesti da lagi nih so biar la…tggu la aku lagi sebulan lebih tuh dorang panggil siap bagi offer letter heheheh best yop…aku dapat keje tuh ekekek yang paling best n aku nak berterima kasih kat company aku nih dorang up kan lagi gaji aku dari ape yang aku aspect heheheh.best!best!best!
Position aku…???ekekek electrical technician  maintenance superior-tugasnyer jaga chargeman n monitor keje technician keje xsusah Cuma penat la skit..tu yang aku mensusut skit skng nih..
Kat mane?? Kat petronas twin tower-still under petronas tapi petronas kan da byk oil,gas,iprintis ,carigali properties,hah byk lah tapi aku kena bawah properties la.so company aku bernama KLCC PROPERTIES.
So level mane aku xpenah pegi lorong mane aku xpenah lalu tingkat mane aku xpenah pijak siap bilik TUN pun aku penah masuk ekekekekek
Dari LP1 sampaila L88.puncak tuh hahahah..bukan pe bukan sume org dapat samapai sane wei..hanya maintenance n changeman pahtu HSE group day g betol2 da kerja n dapat kelulusan untuk masuk dlm nih..k la cite banyak xguna mai aku tunjuk sum of my pic collection during woking hour hahahahah


 
 
 
 
 
nih gambar kawan2 sejawat aku ler hah lupa lak nak ctau aku satu2 nyer pompuan yg ada dlm jawatan aku nih..ekekek madam la nih huhahahah

kla aku post mlm nih lah gmbar separuh g sbb da dlm simpanan byk ngt lak nanti aku masukkan k
 



nih masa kat setback L60





ok korang gamabr2 kat bawah nih sume kat level88 tau..ekekekek

tgk blakang aku tuh


wah dekatnyer puncak ekekek


 
 
 
hah  tggi kan permandangan dari tingkat 88


memastikan kawalan setback ngn kawasan sekitar aircraf dan sebagainyer berada dalam keadaan baik n terkawal.








19 comments:

Putra Al-Maliki said...

selamat bekerja comel.. jadilah pekerja yang bijak, cepat, amanah dan beriman... =)

**Bila Comel Jadi Comot** said...

thankz putra tgh mencuba la nih jdi dikalangan yg terbaik nih

AngahSayang2314 said...

wah comel tak sangka kan kaum wanita boleh..apa pun respect la ngan comel kerana jgn memandang yg kita sebagai kaum wanita bole juga buat kerja lelaki kan??? apa2 pun gook luck for your position yerr...cayok..cayok...

shazika said...

tak bahaya ke sis
naik tinggi2 tuh?

**Bila Comel Jadi Comot** said...

angah_heeheh thanks nih yang semangat nak keje kuat lae nih..hehehh betol laki bole pompuan pun bole.
##lupa nak announce nanti jumaat malam dan sabtu malam bawak anak ke jejiran ke kawan2 ke dtg KLCC kita pakat tgk Twin tower jadi BIRU bersempena diabetis world day

**Bila Comel Jadi Comot** said...

shazika-huis comel bukan jenis gayat ekekk alhamdullah tpi mula2 nak naik tuh cuak gak la..sbb tggi kan skng da ok da steady lae siap leh menyendeng topi palang rilek jo ekekekekekekk..

umie said...

wah...comel...respect la kat comel boleh kerja ngan ramai laki...tinggi nyer...tu yang x tahan tu...gayat.............

m i r r a said...

best nyer..!!!! nak naek gak kt atas twin tower tuh :D

janggut said...

wow tinggi nyooooo..fuyooo.dap dap dap dap......

**Bila Comel Jadi Comot** said...

umie-ekekekek thanks dulu xsangka gak dapat keje sampai tahap nih bersyukur gak...ekekekek best tggi2 angin jerw hahahah

**Bila Comel Jadi Comot** said...

mirra-heheeheh ramai yang tyer comel nk naik gak..stakat L41 comel boleh la bawak

**Bila Comel Jadi Comot** said...

janggut aka bubu-uiks sayang i nih best wooo sayang xtingin nak naik kerw

dhia over the moon said...

waaaa best nye keje

melatidaisy said...

salam comel :

x gayat ke? sy tgk pon gayat..huhu
caya la kak comel!!!
huhu


salam ukhwah =)

alif said...

comel nih dasyat la,camna penerimaan bubu ngan tugasan comel nih.go go girl

**Bila Comel Jadi Comot** said...

dhia-keje mmg best tapi bila kena standby penat gak sbb sampai pagi huhu

**Bila Comel Jadi Comot** said...

dhia-keje mmg best tapi bila kena standby penat gak sbb sampai pagi huhu

**Bila Comel Jadi Comot** said...

melati-mula2 gayat la lame2 da ok..malah sonok lagi,trase cm pijak atas anak angin ekekekk

**Bila Comel Jadi Comot** said...

alif-bubu ok jerw cuma die kdang2 xbrape suka cml kna stanby sampai pagi..tapi ok la bukan slalu bila ada testing power shutdown jerw

Cuba Klik tengok apa jadi!