28 October 2009

Kalau la aku diberi peluang untuk mengundur masa;



Kalau la aku diberi peluang untuk mengundur masa;
      Apa aku akan buat bagi menjadikan hidup aku lebih bahagia dan maju dalam hidup.
  • ·          Aku takkan tolak tawaran belajar di UITM(sebab tolak “ayah cakap ART & DESIGN” xder masa depan)tipu lah aku tgk ramai dah yang berjaya lagi plak tu memang bidang yang aku suka
  • ·          Aku akan belajar sungguh2 sampai dapat anugerah dekan masa kat U dulu(huhu nak buat cmno subjek yang aku amik pun memang da killer)”electromechanical installation maintenance engineering” susah tuh korang nak2 pompuan dalam tuh da nak pupus ..
  • ·          Aku akan teruskan kerja sbg beauty consultant kat P&G subang..(kerja nih senang Cuma paham2 la keje ngn kmpeni cina cuti susah skit)tapi aku suka keje sini enjoy gaji pun…massyukkkkkk…banyak allowance.
  • ·          Aku akan belasah+tumbuk+sepak+trajang+luku palo orang yang dah rembat hp Nokia N72 aku.memanglah hp tuh skang xcanggih tapi aku saying giler hp tuh.sebab aku beli ngan duit gaji pertama aku.paling penting dalam hp tuh ada no telpon kawan2 skool aku n jugak gmbar 2 suma kawan family(diingatkan xder gmbar sxx dlm hp aku sbb aku mmg xsuka simpan gmbo dlm hp kecuali yang bertutup la..bukan mcm yg lain )ekekekek
  • ·          Aku xkan bagi chitto kat kawan aku(chitto aka arnab kesyangan aku)hah nih arnab aku bawa dari umah aku sbb ayah dulu suka bela binatang suma ada Cuma kambing ngan lembu jerw xle bela.ahahak..aku bela chitto dari umo 2 minggu siap bawak bela kat kampus aku ekekek..memanglah diharamkan tapi aku nih yg gedix gak nak bela..so bela senyap2 sampailah 1 masa kantoi ngn fellow so nak letak mane chitto.so aku tumpangkan umah kawan aku tapi masa tu chitto dah besar.sekali korang dkat ngn 1 bulan la aku xdgr kbr chitto..tyer kawan aku die ckp chitto sehat.bila aku nak g tgk die ckp family die bawa chitto balik kmpong,katenyer family die dah anggap chitto cm family dorang,mane taknyer jinak tau ak..korang penah jumpa x arnab yang bole tido sesame ngn korang cm aku n chitto.sampai la akhirnyer aku dapat berita yang chitto dah xder.kawan aku berat hati ctau yg chitto die dah bagi anak buah die makan sebabnyer kate doctor daging arnab ubat untuk penyakit asma.betol ker huhuhu L memang xpatut….menyesal xsudah aku sampai la skang.
  • ·          Aku xkan juin martial art tournament kat UNITEN bangi.sebab juin tat tournament la aku punya lutut kanan injured (“LIGAMENT TILE”) nyaris2 nak buat operation kat Gleneagles medical.belanja  die kalah hantaran ko..RM15K.tapi bila doct tu ckp lpas operate aku kena rest 7bulan pahtu bole jmin kaki aku elok..(elok memang elok katenyer Cuma tinggal mungkin kaki aku akn pendek sebelah)wowowowo..glurp..ngerinyer aku xnak tempang tollong…so mak pun xbagi buat la cmtu..alhamdullah skng da ok sb aku cuba berubat kampong dan mengamalkan pantang2 tertentu.
  • ·          Aku xkan tolak tawaran sambung belajar lagi lepas aku grad study,(masa tuh mak ckp ‘ngah ko keje dulu da keje sambil2 sambung la blaja pun sampai master pun mak xkisah)tapi hakikatnyer bila da keje aku mmg xder masa nk smbung ,tawaran yg ada untuk shortcourse lak sume xder subjek yg aku nak kalau ada kna fulltime huhuhu.cmno nih.:( L LL
  • ·          Aku xkan halau kebab sebab dgr kate orang yang salah.kebab comel mintak maaf!!kebab katnerw skng nih
  • ·          Aku xkan jual camera SLR aku.sbb walaupun xder job aku tetap perlukan die sebenarnyer sebab aku memang suka bergambar.huhu

Setakat nih yang tuh jelah yang aku akan ubah kalau aku dapat undur masa kalau korang la..ape ek????
Piker piker kan ek…chowchinchow.








0 comments:

Cuba Klik tengok apa jadi!