14 October 2009

comel teringin nak pegi PULAU REDANG


Aduss bestnyer bubu cakap Pulau Redang nih best.die penah pegi masa company trip opis die.bestnyer bubu..ayang teringin sangat nak g.
Dengar citer kat sane skang dah cantik..paling top tempat peranginan n hotel kawasan kat sane “Laguna Resort”bestnyer bila dapat pergi nih.

Comel mane2 pantai pun ok jerw janji ada air sebab memang sukakan laut.wpun bubu xsuka laut..katenyer laut jahat.ekekekek..wek!!!
Tapi aku xkira aku nak g jugak ,sebab selama nih kbanyakkan pulau2 kat mesia nih aku dah pegi.Cuma redang jerw xpenah jejak lagi..yela mane taknyer yang latest kawan aku deana ngan fara pun g cuti sane,view yang dorang snap pun memang meletop u..huhuhu..bila nak pegi ni bubu.
Bestnyer laut..memang mendamaikan lah..nak2 duk bawah pokok ditemani dan di sapai angin sepoi2 xpaham bahse kan..kan..
Setahu aku langkawi la pulau paling cantik sebab mempunyai 99pulau sumenyer.Tapi bila dengar Redang da mula naik name dan di up up lagi nama nyer so aku pun nak try jugak sampai kat sana.betol ke best seperti yang di gembar gemborkan kawan2 aku.
Huhu..bubu bila kita boleh sampai sane nih..



Photobucket


7 comments:

eyena said...

alalaaa ciannye kat comey.. suruh comot bawak tau.. ngee p port dicson pon jadi laa..

ahak..

tapi i pon pernah g redang tau.. syok sgt2 tau.. airnye berseih n siap nampak ikan nemo lagi..hee syok tau

harga pon ok jer. i p tempat tu nama dia redang kalong..

ajak tau comot u p sana..hehe i pon nanti da tawin nak g bulan madu kat sana laa..hahahahaha tetiba jer!

sory komen panjang.. terlebih suda..haha

Amietz @ f.kay said...

wahhh macam besh gak tu .... g laa cecepat ...lepas tu jijah nak g kalo beshhh .....

**Bila Comel Jadi Comot** said...

eyena itula comel tingin sangat2 la nak g sane tggu bubu bawak bubu lak xsuka laut..pe kate eyena jela yang bawak huhahahah

**Bila Comel Jadi Comot** said...

heheheh xpe eyena comel suka mmg mintak pendapat kawan2 bloggers pun ttg redang nih

**Bila Comel Jadi Comot** said...

Amietz..ala comel ngt amiet nak citer pgalaman amiet..huhu xpe la cmtu kita g berdua jela sama2 merasa.ekekekek

AinDeLuvlyangel said...

try la g pulau bidong kt t'ganu nie...

mmg lagi lawa...seyes ckp...air laut mmg lawa...xde ombak sgt...so sesuai tuk tgk coral....pasir puteh gler....

haa yg plng menarik leh jugle traking tgk kg. peninggalan org pelarian vietnam dlu..

tp kt pulau bidong nie xde resort or chalet sbb nk jge keindahan alam...so sesuai tuk trip 1 day je...=)

**Bila Comel Jadi Comot** said...

Ain owh yekerain..heheheh best la bila dengar uawk ckp cam tuh semakin kukuh lah pe yang bubu cakap benar belaka..thanks ain.da penah pegi bape kali

Cuba Klik tengok apa jadi!