20 September 2009

Pagi raya (Raya Pertama)








kuih2 n biskut raya



bubu la yang snap segala pic aku nih



aku di taman orkid mak bubu



mintak ampun kalau comel da buat salah tau



aku ngan kontrol ayu nyer..



ewah2 bubu den nih



buah hati kesayangan 



pose2 di pagi raya











insyallah satu hari nanti






aku n bubu



bersama yai n mak



aku bubu n dik fie



bubu n family



Keluarga along 

salam skali lagi aku masok cerita tentang "RAYA"hahaha..harap korang xbosan la..erm..aku nak berkongsi la ngn korang cerita aku..erm pagi raya nih..
aku??!bangun pagi2,,wah meriahnyer..malam tadi tido lewat brat gak la nak bangun tapi sbb semangat raya punya pasal lincah la aku..heheheh..bubu?!!mula2 mlas nak bangun aku kejutkan jugak die..hah aku siap sudah ngn baju raya..bubu pun siap ngn baju mlayu die..alah comelnyer bubu..ekekekek cemat la...sbb aku xpenah tgk die berbaju mlayu kan,,,nak2 tahun nih merupakan tahun pertama bubu buat pertama kali nye pakai sampin n songkok..kate abg amin la..ekeekek..wah pagi2 tuh bz la skit sbb masing2 nak bersiap kan..aku n bubu cam biasa la sedondong kami pagi tuh HIJAU tuh..
so pagi2 tuh bubu abg amin abah ke masjid la.angah petang baru sampai sbb angah skng dalam hutan..yela angah kan askar...erm..
aku cm biasala menghias diri la..ekekek banggala jugak sbb bubu puji aku cantik hahahah..dalam duk menanti dorang abih solat raya aku sempat call makayah aku huhu beraya la plak ngn orang tua aku..wah dorang pun bukan main meriah lagi..huhu..kate ngn mak sempat gak die buat rendang tapai ngn ketupat sbb belah petangnyer dorang dahnak bertolak g tioman..benda la orang tua aku nih raya2 g bercuti..yela ayh kaki pancing..huhu da mintak ampun dah mintak maaf hahahah mak ayh angah mintak ampun maaf kalau angah da buat salah..sory tau kekekeek..thn depan angah cuba xbuat slah n xdegil2 lagi ok..yang penting angah sayang sgt makayah ok...muah..muah sygnyer..
hah abis citer makayah aku..orang masjid pun da balik..orang pun mula datang beraya..ah meriah la mane taknyer kalau hari raya budak2 la yang paling gembira yela dapat duit raya la..huhu aku da xdapat da..sbb da keje kan...
so dalam pada tuh sampaila pulak sesi salam bermaaf-maafan..huhuhu part nih sedey skit sbb bila tgk dorang salam mintak ampun aku lak yg terharu,,,along mengalir air mata lak..huhuhu sedeynyer,dalam duk sedey tuh along dapat gak duit raya abg amin bagi..ekekekek.....bila sume orang da raya aku..time tuh sbg tukang snap jerw..hahahah...skali aku kena sergah..hah abah bubu panggil aku pun kena raya gak.."comel pun kena salam mintak ampun raya gak nih..."oik aku pun kena kerw...hahhaha so aku kena la raya..salam ngn sume..huhu hah!BUBU??!! aku pun kena gak raya ngn bubu..adoiyai..da cam laki bini dah aku nih..memang beraya la depan2 orang tua die la mintak ampun..huiks xksah la .da mintak ampun dapat lak duit raya..hahahah xsangka bubu da sediakan duit raya untuk aku...ngatkan dah xder orang nak bagi.braper??bubu bagi??!!ekekek biarla rahsia yang penting mmg banyak la..aku xsangka..thaz bubu i love u soo much..lpas pada tuh sesi bergambar la plak...heheheh..bestnyer happy + meriah..aku n bubu buat sesi bergambar di taman botani mak bubu memang sempoi cm taman betol padahal laman umah yang kaya ngn koleksi pokok orkid..mak mmg suka ngn pokok orkid hahahah...

aku acik bergambar bergambar sakan la..cam2 pose aku buat hahahah acik pun sama la...ngn keglamoran baju kami...ngn mak along k.nor snap2 picture hahahahah
,meriahnyer..dah la orang sini datang berpusu-pusu tetamu..umah nih mmg xpenah kering ngn kehadiran org yang datang ..maklum la bubu nih anak tok imam kampong..ekekekk..tapi korang leh tgk sndiri bertapa sempoinyer orang tua bubu nih...spooorrrtttingggg ma...

orang skali datang sampai 4 ke 5 biji keta..penuh umah..kate ngn along orang akan datang ramai cm nih sampai la hari raya seterusnyer slagi ada bulan raya..mmg penat la..tapi aku suka sbb aku xpenah rase suasana raya cam nih..gembira la..dalam tempoh 1 hari tuh aku n bubu bergambar sakan la..layan tetamu..hah petang nanti nak kena jemput angah kat airport KLIA,angah baru dapat kuo dari hutan la...so petang nanti nak kena jemput la jawoh tuh...dari gemas nak ke KLIA..alamak dah dekat lak ngn umah aku..hahhahaah...so sementara tunggu petang aku update lu blog ape yang patut ekekekke sampai la...BbZzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...ngantok terlelap la plak...hahahahah








2 comments:

suara kaki said...

kalau nak tau,baju ijau laki u pakai tu sama ngan kaler tun M pakai.ekekeke

**Bila Comel Jadi Comot** said...

ekekekek yeker tapi bubu i pakai xkan sama ngan sesape walaupun Tun M ada aku kisah ekekekekek

Cuba Klik tengok apa jadi!