15 August 2009

Ruang Tamu bubu..katenyer cantik..yeker..korang pikirla sendiri..

Bercakap mengenai Astro,aku satu ketika dulu ada minat satu rancangan,apa orang panggil "casa impian"kalau tak silap aku time dulu tu Host dia si budak botak tu-Eric.kalau korang tak tau apa itu casa impian,ala...cerita tentang ubah suai umah,tak kira la dari bilik,ke ruang tamu,dapur malah sampai ke luar rumah,bikin taman katanye.Biasanya diakhir rancangan ada kena jawab soklan la..kiranya mcm kuiz..pemenang akan dapat ubah suaian rumah secara free.Wow!itu yang aku nak.Giler!Tengok style si Eric buat tu,memang buatkan hati aku berteriak je 'aku pun nak'.Tapi biasa la,aku kan pemalas.Kalau bab-bab nak masuk pertandingan ni,pastu nak plak kena tengok setiap rancangan,jawab soalan,Oh Tidak!aku takde masa bab-bab tu.






Jikalau nak dapat free tak boleh,dah tentu sendiri kena kuar duit poket,mana nak carik duit?Tak kan nak aku hempas Tabung ayam aku.Bape sen je duit simpanan tu ada.Itu pun kalau ada 'tabung ayam'.ahaks~Tapi sib baikla,tahun 2006 otak aku leh terpikir plak nak carik side income.harapkan duit gaji opis,baper jerk?bayar utang sana sini,baper jer tinggal..bukan kata nak beli perabot,nak tanggung isik perut ni pun kena jimat-jimat.Aku dari pagi ke petang biasa la keje kat opis,jadi pilihan aku dalam bisnes pastinya datang dari online bisnes.Time tu kaji dan kaji dan kaji maka tertarik aku dengan bisnes MyMode.
Nak tau lebih detail klik SINI

Bulan lepas,datang awal pagi kat opis,biasa la rutin harian aku baca dulu paper 'The Sun',paper ni free je tiap-tiap hari kat opis aku.Tengok ada satu iklan jualan perabot.tengok harga pun macam boleh tahan,tapi korang paham-paham jer la,benda-benda offer ni bukannya lama,ada 2 hari jer,ada tu hari tu saja.Special offer untuk sehari je.Aduss!aku bab-bab nak terkejar-kejar ni aku tak suka,tapi dek kerana harga macam best jer.Tepat jam 6.00 ptg,aku terus cabut balik,semata-mata kononnye nak gi ushar ar cawangan kedai perabot berhampiran.

Aku ajak la 3 orang kawan aku teman kononnya,padahal sebelum ni dah janji dengan mamat seko tu.ptg tu nak tolong dia carik umah sewa area-area umah aku.sori geng,kalau ko terbaca blog aku ni,ampun!belek punya belek,otak aku jadi menggiler!FuHH!memang menarik sume design-design kat showroom tu.dah jadi separuh waras aku,tengok ni NAK,tengok itu NAK.Rasanya ada la 2 jam aku bertapa kat showroom tu.akhirnya terbeli jugak aku.pilihan aku dah pastila living room set.kesemuanya ada 6 barang aku dapat:

a)3 Seater Sofa.Blue,Cream,Smoke
b)2 Seater Sofa.Blue,Cream,Smoke
c)Display Cabinet
e)Display Cabinet(lain Style)
f)6ft".Tv Cabinet
g)Glass Cofee Table

Tapi paling aku tak tahan,malam tu bukan aku sorang jer yang beli,malah 2 member aku yang konon-kononnya nak carik umah sewa,terpengaruh sekali untuk beli barang yang sama,Huhuehue..aku tak pastila,sama ada memang harga murah atau mulut akak showroom tu memang manis(ayat manis.Paling bestnya,duit aku kuarkan ni tuk beli benda alah ni hasil dari duit side income aku iaitu MyMode.

Maka bermulalah aku mencarik idea terbaik macam mana aku nak susunkan kat umah aku,macam-macam cara dah aku pikir,berpuluh kali ubah akhirnya keputusan aku seperti gambar kat bawah ni:




3 comments:

mira gerg said...

nanti ehcow tlg belikan den satu set bilik mandi la yo....:)

complicated life said...

hahahah kna tyer bubu la...tuk den musti dio sediokan tuk mira xtau la

Fizah said...

jom join =)

http://susunatursioca.blogspot.com/2013/04/sticky-post-giveaway-istimewa-mei-jom.html

Cuba Klik tengok apa jadi!