16 August 2009

criter..critu..tai' mate besar lutut...mak aku yg ckp la...aku x..

DALAM SITUASI KEBOSANAN..



hari ni ari ahad mmg la hari tuk rehat2 aduhyai...aku nih skng bdn lenguh 1 badn mmg skit2 je bdn aku nih trase cm kna cucuk2 je..terutama tang kaki...bgn tido lak msti kebas je jari kaki ..huhu mkn pnat kot...cm biase la every weekend aku akn buat keje umah la..ekeekek kemas2 la umah bilik basuh bju jmur lpat..cm ari2 bse la..perkara len aku xda wat la sbb aku sememangnyer xreti masak da..cokodok bole la..hahahah...hah fastmonth da dkt lae brape mggu jerw..hurey...bulan yg plg aku suka dlm idup...xtau knp aku mmg suka bulan pose..tah mkn aku tgk dlm bulan nih jerw aku tgk ramai tol kdai n bazar ramadhan..lauk xyah citer la..tp bulan pose aku suka minum air soya ngn taufufa sodap...dan plg pnting waktu kje di pendekkn..hahhah kul4 da bole balik hurey...

hah bulan pose nih la gak aku nih terpakse la kje keras skit..erm...bulan nih la bulan kecederaan kje la da jerw blambak2 huhuhu..da dateline kan...so terpakse la aku wat gak...thn nih lak xtau la nk raye mane johor ke kl ke xpun ikut makayah balik kelantan..da lame tol aku xblik da kot dlm 7thn...tah la kitaorg adikbradik xpnah lik kmpung raya suma lbh suka beraya kat pahang umah pa' nik abg ayh aku...bagi aku la raya setiap tahun sama jerw xder yg beza pun..sbb nyer...kami adikbradik xpnah sambut raya cm org len da kmpung atok nenek pun xsempat knal,,,ikutkan suasana kmpung pun ssh nau nk rase..kdg2 da gak aku ikut kwn2 masa blja lu blik kmpung dorg...huh mmg layan la..cuma kmpung nih sunyi die len macam...waktu siang kt kmpung mmg best tp mlm aku takut la plak sbb kmpung byk hutan dhtu bunyik plik2 eekekek...sik bek tandas kat kmpung skng da moden x cm dulu..ekekekek..kat luo ..huh jgn arap la aku nk gna tandas waktu mlm..hahahahah...bkn takut segan jo...
hah bebalik pda citer aku..erm...setiap thn gak aku akn wat open house...yg penting aku pandai masak rendang..ekekeek...n setiap thn hari raya gak aku akn buat kek buah tuk ayah n kek coklat tuk adik2 aku..ekekek aku mmg la xhebat masak tpi bole2 aje...aku suka masak n blaja masak pe yg keluarga aku suka mkn..terutama ayah suka sgt kek buah..aku da niat nk blaja buat kek cawan la...comelnyer so sweet huhuhu...tggu la aku da mintak tolong 1 kwn nih die dak kat tower masak tuk MPC petronas tu..heheheh tuggu waktu terluang aku akan bawak buku n pen salin resipi..ekekekekke
bubu wah setiap thn baju raye die mak akn sediakn wek! budak mnjerw..ekekekek..aku punya hahahah da tempah da...thn nih try buat kebaya la...malu la plak slalu pkai kurung jerw...ekekekek...tp mengikut rancangan adik2 aku suma nk raya kat kl nak ikut aku katenyer..xnak ikut makayah hah sume da besar kn..hahhaah..akulak yg serbaslh ngn mak..sbb mak da ajak teman die lik klantan..aku mlas mls la nk lik sane..sbb aku xberape biase ngn dorg,,,,tgk la da pe2 perubahn aku akn update later.hah sudah la pnat lak menaip nih...k la sampai cni la lu..nanti2 aku citer lagi k.bye


2 comments:

  1. uuu tau foo fah memang sedap kann ... jijah suka simpan dalam tempat ice box dulu .. bila agak agak nak keras sikit baru la makan .. uuu sejuk sampai ke usus rasanya .. tambah lak yg gula itam ... perghh ...

    satu agi jijah suka beli air soya campur ngan tau foo fah .. air gula itam gak .. 2 in 1 la kiranya .. sedap sehhh ...

    ReplyDelete
  2. oik cmno leh tau nih...mmg taufufa sedap mkn ngn gula itam layan seh..ekekekek..yumyum...mmg best tpi bab sejuk2 tu comot kurang la jijah..pe2pun kta berkogsi peberet yg samo..ekekek

    ReplyDelete

Pinkygroupsaid

Si peminjam Hati Tinggalkan Tapak

Popular

Total Pageviews