4 July 2010

itulah lumrah manusia...











khipan manusia mmg lazim mempunyai segala sifat dan cara hidup yang kita sendiri sukar untuk mentafsir apetah lagi menerima kewujudan ia secara logik..heran kan..







tapi itu yang aku jumpa selama aku hidup atas muka bumi nih,kehidupan xselalunya indah..da kecundang di tengah jalan dan ada yang berjaya sampi akhir..cmtu la yg aku mahukan..."DENGKI"oik sensitif lak dgr ayat nih...em..manusia rambut sama hitam tapi hati lain2..aku sndiri xpham knp dorg xpaham yg aku mmg xsuka...khidpan aku di ganggu cm artis la plak..tp 2la org mmg dengki..klu aku kaye ker cntik kerw ok gak..nih kje pn kuli jerw..mkn gaji jadi cleaner lak tu..tu pn da gak yang poyo ok...hahaha...tp aku xeran..malas amik port la..benda remeh..alhamdullah slamat ada dia...sentiase disamping aku...sentiasa bg dorongan tuk aku...hadap bda2 gini ek..kate dia nih bda biase...dan aku stakat nih msih boleh hadap g..hahahah org sakit jiwa mmg cm2 takkan kita pn nk ikut sakit jiwa cm die..erm..tul x..aku xksah..cuma kadang2 aku cm terpikir cm aku nih punca...punca saat pkara bermula...so aku just pendam dalam hati takut di luah nanti mendapat BONGOK..huhuk..alhamdllh gak masih ada teman2 yang msih mpercayai aku...aku xtau pe ksalahan aku n ape yang aku da buat shingga myakitkan hati sesetengah pihak..bagi aku..dari aku..ikhlas aku catu aku mintak maaf tuk diri aku sendiri n org-organ yg terase..aku btol2 mintak maaf aku xtau bila aku buat silap so korng sbg kawan aku kne btau bila aku silap supaya aku xulangi ksalahn sama...walhal sbelum nih pnah aku nyatakan sbb statement status aku..masih dia xdapat terima..ape salah aku???heran aku...memalukan aku sehingga..nk tido pn tringat...sedihnyer tp aku sabar dan tahan..sbb aku msih leh than ngan keadaan skrg..syukur alhamdullh aku masih tenng melayani kerenah manusia bergelar khalifah allh di bumi nih..yang aku tau aku dpt bersama die sampai mati n bgelar istri baginyer adalah sesuatu pencapaian paling indah n berharga dalam kehidupan aku..bagai grade blajar..g konvo..hahah cm2 la xcitednyer klu aku di dlm situasi 2..aku sayang die dunia akhirat..heheheh..tpi walau die poyos..wek!!! :)


bagi aku skg berdoa n meminta kpada ALLAH supaya DIA berikan jalan n bukakan hati serta lmbutkan hati die yg pnas n bengang ngan aku..supaya die xkn memusuhi aku lagi..kalau boleh aku nak mati dalam keadaan tenang dan xda musuh..insyallah..heheheh dapat kecapi bahagia walau sementara tapi aku puas..xda musuh n aku bhagia di smping insan bergelar suami aku kelak..heheheh...




2 comments:

Ct_hAjAr said...

erm,confius la kak..akak citer pasal sape? pasal 'vavi' kew?tapi cam bubu akak pun ade..tak paham mak..ape2 pun bersabar la..

COMELHARTINIAZHAR said...

konflik konfius kan kan??

Cuba Klik tengok apa jadi!