8 March 2009

Hari-hari sukar dalam hidup aku


Hari-hari sukar dalam hidup aku..huhuk...erm banyak la jugak..erm..pe ek..nk mula dari mane..k la..sejak aku menapak kat atas dunia nie,,,cm2 cabaran dugaan yg aku kene tempuh,,,nak xnk aku terpakse gak..erm..ayah aku jnis yg suaka control dan merancang setiap mase depan anak2 die..contohnyer cam aku..erm aku nih ank hapan keluarga...dalam keluarga aku adalah anak emas..tapi ape aku nk buat sume dalam keadaan terkawal..xcam adik2 aku..dorng nk watpe g mane xder dorng bising...cm aku tough skitla..dah dilatih dari kecik tuk bedikari..erm..mak aku lagila...kontrol giler r..tapi yang penting aku nih sorang anak yang degil..hahaha pecaya ke tak,,aku da 3 pusar ats kepala aku..tahi lalat kat telinga..rambut aku yang susah nk..trim..contohnyer bper kali aku wat rambut tuk jdikan rambut lurus aku curly..tp tahan 2,3 jerw..hahahah sepatutnye 2,3 bulan..huhuk..oic pe aku bebel nih

k berbalik pd citer aku..idup nih mmg sukar la..cam aku nk smbng bja..ayah aku nih..xnk aku smbng bidand yg aku minat..sdangkan lpas SPM aku dpt tawaran ke IPT shah alam..dlm bidang Art N Design..kate ayah xmenjamin mase depan...nangis la aku..erm degil2 aku ni pn aku kuat ngis..kne buli ngan adik pn nangis...kluarga aku pggil aku putri air mate..hahahah :(.erm xksah la..tah cmner aku dpt tau ayah da mintak kwn die uruskan aku bja kat utara tanah air...dalam bidang yg mmg aku xminat..kat skolah aku sgt disyngi cikgu aku..aku ngat lg en.Ramlan..heheheh die nih lembut skit tp baik ngan aku..sb aku n pandai mlukis kuikui..poyok jerk..erm..k..bebalik pda tmpat bja aku kt utara nih..aku kene amik jurusan kejuruteraan elektronik..huh..benci tul..banyak tul litar fomula...bio,fizik...sesukar-sukar aku bja add math kat skolah da lgi lg ssah..hah sengal..bosan..xder lukis2 melainkn baca litar lukis litar..kira ohm litar..n sume mlibatkan litar la..huhuhu....bosan da1st semester aku mmg down gile smpai kene pggil ngn ketua jurusan..en.Fauzi...pe lagi kne skolah la..aku da ckp ngan die aku xminat,,tp mngkin Allah nk bagi aku pluang ...so aku brubah...yg buat aku xsmagat nk bja 2 bkn pe..dahla tmpat bja..cm padang jarak..huh..blah utara korng tau la..erm..plng celake skali senior..bodo pyer senior..aku ngat lagi name die..huh kak ana..bodo pyer pmpuan..sengal..jahat kejam sume die la...mampos la ko..sengal..die nih mmg jnis xsnng ngan org lbh dari die,,,dahla cm gergasi..ph2 suka2 nk tukar name aku..erm..aku lak slalu kene pggil ke bilik meeting senior sbnyer masalah aku simple..aku xbergaul ngan berkwan ngan orng..erm...xbercakap nagn senior pn kne pggil gak..plg bodo lgi..bagi salam xjelas pn..kene..biaselah peraturan..biler jumpa senior kne bagi salm...assalamualaikum..kak senior..da ke patut dorng ckp aku bgi salm bunyik..kumkap..cam siam..huh dorg la yg tuli..bodo..hah mamposla yg penting aku da grade dapat lg smbung bja..tp aku da power skit aku upgrade la study aku dlm jurusan kejuruteraan robotik..uhuhu makaih mmg ssh gile..hampir nk kecundang...tp alhamdlh grade gak..kelebihan pada aku adalah aku xpnh bercinta..hahaha..la...la...la...aku mmg xsuka..xtau la..mkn xsmpai mase kot..aku xminatla...ramai budak ckp aku smbong..aku bkn pe..alamak bcnta masa blaja duek pn tarak...tapi kecundang gak,,1 hari aku masa aku training taekwondo..member baik aku faiz ajak aku join badminton..hehehe masa 2 la aku jmpa ngan mamat ni..tggi..kurus...hensem..xderla..blh tahn jerw..
heheh hensem ag ayah aku..erm..dpndekkn cite die nk knl ngn aku..hahah 1thn die takle aku..xptus asa wooo...last2 aku trima die..erm..tp sedih tuhan jerw tau..die nih kuat cmburu..setip kali 2 jgk la aku akn kene ngan die...baik laki yg pandang aku @sebaliknyer..aku kene pukul da..erm..die cekik lher la..cekak lengan la...aku bsama die aku xder kwn..die xbg aku bkwn..mmg kne kontrol..smpai tahap blanjer aku pn die kontrol..tp xlame kmudian aku abis bja jerw
aku blah lari bodo je...erm..dah slamat idup..smpai aku kat kl ni aku tggal umah adik aku kat shah alam sek7...da mggur kn aku bosan aku g kl..dapat kje kat PNG damansara..kje 5bulan aku bhenti..gji mmg gmpak tp aku xlarat da..erm smpaila aku dapat offer kje admin exect kat twin tower..dari situ aku bja n cari pgalaman...sampai la aku dapat offer ngan ank syarikat petronas...n aku dapat kje kt klcc...ape kje aku..xyah citer la..kuli2 jerw..mkn gaji cm org len..heheheh..dalam keadaan xsngaje aku jmpa ngan 1 mamat nih msa 2 aku anta kwn aku kat bustand pudu,,,,ph2 aku oning xtau jaln aku tyerla die..smbil tman aku die pn..ok la..tukar2 no la pe lg..so lame2 dkat ngan 4bulan bdk nie ajak aku jd special die lak..aku pn trime la..dlm tempoh 6bulan aku knl ngan die ok la..erm die bawa la ku balik mase raye haji thn 2006...erm pe yg memeranjatkan aku upenyer umah atok die 2 adalah umah pakcik die boyfren aku kat universty dulu..yg aku lari dri die 2..tkejut xpayah citer bruk pn xtkejut cam aku..em..pe lgi aku kne blasah beb,,,huhu sakitnyer badan aku nyaris prut aku kne bucu tiang tagga..nsib mandul aku..huhu...pe lg aku blah balik onthe spot da..ph2 aku da xkwn ngan mamat ni la aku takutla sb pakcik die xbf aku..tp mamat nih nk gak kt aku..last ktorg kwn gak senyap2....tapi kga aku xsuka ngan mamat nih...yg lmahkan aku nih...mamatnih despect jerw..disbbkn aku kj bgs kga mamat nih ska bgntung harap nagn aku smpai thap nk bt pe2 pn paki name aku..aku lame2 jd xbest la..aku fedup ngan die...lamme2 die jd cm pakcik die gak..die xpukul cma kontrol sgala bda aku nk buat...erm xbebas la aku..erm...mmg ssh nk lpaskan diri..die lak..ikut jerw aku g memaner siap ugut xthan 2..aku tekad break nagn die..smpai last skali aku bjaya tggalkan die..husssss..................leganyer MERDEKA!!!!
xckap smpai c2 die ugut aku cm2 duit aku smpann aku,,,kut aku...langsai..plg sedih rantai aku die ragut..dh2 g jual..bongok tul..tp aku xlh wat pape la..huhu..lantak la....aku pn da xmik port...sampaila skng aku single takut nk bercinta...heheheh kira 1 thn gak la aku xder yg istimwa..erm..cm2 kn dugaan aku..nk bahagias pn ssh kbanyakan laki yg aku knal suka gunakn klbihan yg ada pda aku..duit aku..erm...sdihnyer..akulak biler da syg,,,mula la..xpk ms dpan..erm sabar jela...tp skng aku sngle..shinggala..hah nk tau citer yg nih xlh msuk dalam topik nih xsuai da...sambung kt topik len la...ok..

0 comments:

Cuba Klik tengok apa jadi!